Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináltok a bébiételes...

Mit csináltok a bébiételes üvegekkel? Ezt miért nem lehet visszaváltani?

Figyelt kérdés
Néha adok üveges bébiételt a fiamnak (olyat, amit nem tudok elkészíteni, pl. most nyáron a sütőtököt). Rossz érzés, hogy dobálom ki a szemetesbe az üvegeket. (Néha elviszem a szelektívbe.) Ezt miért nem gyűjtik össze, vagy váltják vissza?
2011. júl. 18. 15:18
 1/10 anonim ***** válasza:
79%

Talán nem lenne már olyan steril, ha újra teletöltenék bébiétellel?? (csak tipp)

Én most lekvárt szoktam belerakni, amit én gyártok :)

Amúgy megy a kukába...

2011. júl. 18. 15:19
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Én több tucatot elajándékoztam ismerősöknek, akik lekvárt főztek, és ebbe rakták el. Azt mondják jó, mert ha egy palacsintához felbontják, akkor utána el is fogy az egész üveggel :)

Aztán egy darabig még gyűjtögettem, végül párat megtartottam a többi menta szelektívbe.

2011. júl. 18. 15:21
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Én leáztattam róla a cimkét, kidíszítettem szalvétatechnikával és van egy fűszertartó készletem. Plusz lekvárt tettem most bele, de csakis fóliával mert nem zár már jól.

Nem sűrűn vettem, de így is szépen összegyűlt, úgyhogy van már ceruzatartónk is belőle, de lehet bele tenni gombokat akármiket, megéri kicsit kreatívnak lenni mert jó alapanyag. :)

2011. júl. 18. 15:22
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Lekvárnak, vagy fűszeres üvegnek kiváló!
2011. júl. 18. 15:23
 5/10 anonim ***** válasza:
70%

Piacon, vagy egyéb helyen fel tudod ajánlani aki méhészkedik, esetleg mézet rakhat bele. Nem mindenki szokott venni nagy üveg mézet, vannak akik a kisebb kiszereléseket keresik.

Papírboltban (hasonló helyeken) lehet kapni előre feliratozott vinyettákat, só, bors, kömény, stb. Ha a cimkét lemosod róla, és ilyeneket raksz helyette, még akár el is tudod adni készletként ismerősöknek, pár Ft bejöhet rajta.

2011. júl. 18. 15:26
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Én oviban dolgoztam, egy rakatot bevittem oda, mert ott mindig kitalálnak valami jót, amire fel tudják használni (pl. rétegesen magokat tesznek bele, üvegfestékkel kifestik a gyerekek pl. anyák napjára, gyöngyöket tárolnak benne, stb..)

Esetleg ha van a közelben ovi, kérdezd meg őket, nem kell-e nekik.

(Visszaváltás: gondolom baromira nem éri meg nekik foglalkozni vele.)

2011. júl. 18. 15:28
 7/10 anonim ***** válasza:

Én lekvárt meg sűrű paradicsomlét főzök bele. Csak egy-kettőnek nem megy vissza jól a kupakja, azt celofánnal (is) zárom le.

Most éppen azon bosszankodok, hogy nincs elég üvegem, a ringlószilva-fa ágai meg már a földet érik, annyi van rajta :(

2011. júl. 18. 15:38
 8/10 anonim ***** válasza:
Én meg szimplán kidobom. Nem tárolom, mert tök felesleges. Vagy a sima szemetesbe megy, vagy ha arra járok, elviszem a szelektívbe. Ez is egy olyan felesleges dolog, mint bármelyik műanyag flakon. Azt is elfogadjuk, hogy nem visszaváltós, kidobjuk. Eleinte én is agyaltam, mit lehetne vele kezdeni, de már nem fárasztom magam. :)
2011. júl. 18. 16:40
 9/10 anonim ***** válasza:
Én szintén óvodáknak és iskoláknak vittem be karácsony előtt pár héttel, üvegfestékkel kidekorálták, egyik éven gyertyát töltöttek bele. Ügyes kezű anyukák is megcsinálhatják, jó karácsonyi ajándék.
2011. júl. 18. 17:21
 10/10 anonim ***** válasza:

Nem azért nem lehet visszaváltani, mert nem érné meg, hanem mert apró sérülések keletkezhetnek az üvegen, amit visszavinnénk. És akkor már nem garantált a tökéletes tisztaság, ezt az egyik bébiétel-gyártó cég mondta el.

Mécsestartónak tökéletes, üvegfestékkel szépeket lehet alkotni, akár karácsonyra, anyák napjára, stb ajándéknak is.

2011. júl. 18. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!