Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kétségbe vagyok esve. Hogyan...

Kétségbe vagyok esve. Hogyan érezzem magam újra nőnek?

Figyelt kérdés

Amióta megszületett a kislányom (10 hónapja) azóta teljesen "szürke kisegérré" váltam.

Nincs időm sminkelni magam, folyton zsíros a hajam (a kicsi rossz alvó, a fürdés is kb öt perc) ruhákra nincs pénzem és alig negyven kiló vagyok.

Szóval nem érzem magam nőnek.

Mit tegyek?

2016. okt. 24. 22:34
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
89%

Rajtam meg lógott a háj, a szülés után megmaradt hasam miatt vagy nem jöttek fel rám a ruháim, vagy szörnyen álltak rajtam... Az első 2 év nálam nem arról szólt, hogy hogyan legyek csini szupermami. Fontosabb volt, hogy a gyerekeimmel foglalkozzak, legyen főtt étel, a ház rendben legyen stb. Sétán és rokonlátogatáson kívül nem mentem túl gyakran emberek közé, ezért nem tartottam fontosnak, hogy sminkeljek vagy frizurát készítsek :)

Viszont amióta oviba járnak a gyerekek, és dolgozom, lefogytam, újra rám jönnek a kedvenc régi ruháim, több időm/lehetőségem van ruhát próbálni, néha fodrászhoz-kozmetikushoz elmenni, a hajammal foglalkozni... A lelkem és az önbizalmam is helyrejött, elégedett vagyok a külsőmmel, most már azért nem sminkelek (csak különleges alkalmakra), mert szerintem így is pont jól nézek ki :)

Szóval a lényeg, hogy kitartás, lesz jobb is, ahogy nő a pici, változnak a dolgok. Addig is egyél egészséges ételekből többet, és szedj vitaminokat, ne süllyedj depresszióba.

2016. okt. 25. 01:04
 12/20 anonim ***** válasza:
98%

Én pl akkor fürdök mikor már alszanak este a gyerekek olyankor be lehet feküdni a kádba is pihenni :) hajat mosni, festeni szintén ekkor.

Sminkelni gyerek elott is max a szempillamat festettem.

A megmaradt plusz kilókkal nem nagyon foglalkozok, az első gyereknél is olyan 2éves korára nyertem vissza az alakom.

Az én férjem sokat dolgozik úgyhogy igazán segítségem így csak hétvégén van. Akkor meg takarítok. 6éves és 2hós baba anyukaja

2016. okt. 25. 03:19
 13/20 anonim ***** válasza:
72%

Akarni kell. De ugy erzem, nem is akarod.

Jarj futni, biciklizni, tornazz!

Napi ot perc zuhanyzas es heti ketto hajmosas mindenkinek belefer.

Valogasd at a ruhaidat, mi az, ami meg jo, szereted. Ahhoz vegyel majd par ujat.

2016. okt. 25. 06:49
 14/20 anonim ***** válasza:
88%

Jah,a fő gond az,hogy tulajdonképpen egyedülálló anya vagy,csak néha beesik a férjed,akit körül kell ugrálni.

Ezt kell megoldani!

Mi az,hogy nincs pénzed ruhára?? Egyedül állod a gyerek és a háztartás összes kiadását? Mert akkor megérteném.

Gyerekkel is sokmindent meg lehet oldani,csak jól kell szervezni.

De inkább a férjed ültesd le,és mondd el neki ezt.

2016. okt. 25. 08:18
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha ott él veletek a férjed, akkor ne hagyd annyiban, hogy nem csinál semmit. Ha hagyod, akkor persze, hogy szarul érzed magad a bőrödben, de hát te viseled ezt el, ő meg szépen ki is használja, hogy nem vagy határozott.
2016. okt. 25. 08:27
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Gyanítom, igazából a párod kéne ahhoz, hogy nőnek érezd magad... vele kéne megbeszélned a szomorúságodat. De első körben aludj többet, legalább egyszer napközben is a gyerekkel, egyél - vele együtt asztalnál és ne csak "menet közben" - több laktatót (húst, gyümölcsöt, sőt csokit vagy sütit is) és menj el a háziorvoshoz egy vérvételre, mert a 40 kiló nagyon kevés. (Ha egyébként eszel, lehet pajzsmirigy gond vagy vashiány vagy bármi más - a mindenféle kilengések gyakorik a szülés utáni évben, ha szoptatsz meg pláne lehet valamilyen hiányod).

Ha kipihent és jóllakott leszel, meg fog jönni a kedved a hajmosáshoz is :) amit egyébként a kádba hajolva is meg lehet oldani, miközben a gyerek a lábadba kapaszkodik és vigyorog rajtad. A hajszárítás meg külön móka. Ha valami nem megy egyedül, ne félj a gyerekkel együtt csinálni, de ha végképp kivagy, az sem gáz (és jobb, mintha veszekszel vele), ha a járókába/kiságyba száműzöd kicsit, még ha sír is. A sminkelés úgysem tesz jót az arcbőrnek, az új ruha meg persze jó dolog, de homokozáshoz szintén minek - ha ez vigasztal valamelyest :/ A nőiességhez elég ha tiszta vagy és jól érzed magad a bőrödben.

Próbáld meg csakazértis élvezni a gyereked társaságát és ne úgy felfogni, hogy miközben vele vagy, mindig valami másra vágysz, amiben ő akadályoz, és végül a házimunka a menekülés, amiért meg hiába várod, hogy megdicsérjenek. Próbálj többször lemenni gyerekbe inkább, pl. énekelj jó hangosan vagy menj vele négykézláb és hasonló felesleges és ciki dolgok. Sétáljatok sokat, szerezzetek játszótéri haverokat. Ha vannak barátnőid, szüleid, testvéred, néha kérheted az ő segítségüket vagy legalább látogatóként társaságukat. Ha nincs, nézz körül (pl. védőnőnél, templomban, helyi bölcsikben tudsz érdeklődni vagy pláne a neten), van-e ingyenes lehetőség a környéketeken valamilyen témájú baba-mama klubba csatlakozni (pl. torna, zene). Szerintem ezek segítenének túllendülni ezen az időszakon, sőt pozitívvá fordítani.

2016. okt. 25. 08:29
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

szerintem is a párod kellene ahhoz,hogy helyre rázódj..pontosabban nem is a párod,hanem az,hogy kiegyensúlyozott légy..ahhoz meg az kell,hogy rendbe hozzátok a kapcsolatotokat..Nem tudnék ilyet írni a férjemről,hogy "semmi haszna"..ti baromira eltávolodtatok egymástól,az okokat csak ti tudjátok,és ti tudnátok helyre hozni is,ha dolgoztok rajta.. ehhez viszont nincs "szent grál" csak magatokon tudtok segíteni...

Túlsúlyos vagyok,kb. soha nem sminkelek,itthon melegítő naciban járok,mindenem fáj és 37 hetes terhes vagyok,mégis jó nőnek érzem magam...Ez nem az általad írt dolgokon múlik,hanem belülről jön.

2016. okt. 25. 10:58
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Itt párkapcsolati probléma is van. 100kg vagyok kereken, de még mindig kiván a férjem. Miért? Mert szeret. Ennyi. Hajat mosok, a gyerek a lábamba kapaszkodik és nézi mi a fr@ncot művelek, ő is szeretne pancsizni. :) Hajat simàn szárítok mellette, ha hisztitik, ōt is "lefújom". :) Sminkelni általában dél körül vagy 2 körül szoktam, mert akkor mozdulunk ki. Na jó a sminkem annyiból áll, hogy korrektor szem alà, spirál, max természetes àrnyalatú szemhéjfesték. Kávé, net? Mikor alszik a gyerek. Vagy alszom akkor. Ha nagyon muszàj akkor mosok fel ill zöldségpucolàs, aprítás mert azt lassan végzem. Így tudok pihenni. Persze nekem inkább tornázni kellene, mert szülés után híztam sokat. Sajna rossz alvó a babám, és mivel sokat vagyok ébren, megéhezem sokszor éjszaka is. :D Van hogy depis vagyok? Igen! De amikor a gyerek alszik, vagy az apja van vele, egy kád forró fürdō(közben borotválkozás) vagy pedikür(csak a lábamom festem a körmöm) csodàkra képes.
2016. okt. 25. 11:28
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem te csak kifogásokat gyártasz a kommentjeid alapján. Be vagy fordulva, depis vagy, és még a férjed is hol hazaesik hol nem.

Amit én tennék:

1. amikor épp otthon van, leültetném, és kerek perec elmondanám, hogy a gyerekünknek két szülője van, és szüksége van az apjára is, nem csak neki, hanem neked is. vegye ki a részét a gyerekéből, mert ha nem, akkor akár el is mehet.

2. a depizésből felállnék, a picit beleültetném pihenőszékbe, vagy járókába, odavinném a fürdőszoba elé, hogy lásson és elkezdenék igényes lenni - fürdenék, hajat mosnék.

3. egy smink felrakása max 5 perc nálam. szemkihúzás, sprirál - nem kell órákig csinálni. és tök mindegy hány órakor rakom fel.

4. magamra kötném a picit, vagy beraknám babakocsiba és 2-3 ezer ftból turiban úgy be lehet vásárolni 2-3 csinos felsőt mint a sicc.

Állj végre a sarkadra, helyetted senki nem tud belőled nőt faragni, nem úgy működik, hogy eleged van, aztán reggelre mire felkelsz mosott hajad lesz, meg megtelik a szekrényed. Ne haragudj ha nem babusgattalak, de ilyen állapotnak nem az kell az embernek, hanem hogy szembesítsék, hogy nem egy szerencsétlen (voltam ilyen idegállapotban, barátnőm szerencsére kirángatott belőle egy kis fejmosással ;-) ).

2016. okt. 25. 11:51
 20/20 anonim ***** válasza:
75%

Utolsonak igaza van.

Vegy egy nagy levegot,vagd magad ketszer pofon es ne nyavajogj!

En 3 gyerekkel vagyok lenyegeben egyedul.apa altalaban reggeltol estig dolgozik.

Igaz a nagyok mar sulisok,napkozben a picivel vagyok(7hos).de igy reggel idore megyunk,szigoruan.megis van idom egy gyors sminkre(szemcerka,spiral,kicsi korrektor)hajat este mosok mikor mar alszanak.

Dr pl ma is,9kor estem haza a picivel bevasarlasbol,etettem,altattam aztan nekiugrottam fozni mert apat 1 kor keltettem,addigra bezony kajanak kell lenni.

En ugyan tudnek ruhat venni,csak utalok vasarolni.de ha annyira ra lennek szorulva bezony elmennek turiba,vinnem a picit es ket kaja kozt elboklasznek a turkaloban.

Suss sutit!sokat :) egyreszt boldogsagos leszel,masreszt talan hizol is.de ha mar megnyugszol is radmenne par kiko.ha nem akkor orvos.

Ne nyavajogj,attol semmi nem lesz jobb.neha En is a hajam tepem a harom fiam mellett,hidd el.sokszor tenyleg semmire nincs idom csak mikor alszik a pici,vagy mar este alszik mindenki.egy forro furdo,valami furdosoval,vagy pakolassal csodakra kepes.

Fel a fejjel ;)

2016. okt. 25. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!