Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a baj az "ősanyákkal"?...

Mi a baj az "ősanyákkal"? Tényleg ártanak a gyereküknek?

Figyelt kérdés

22 hetes terhes vagyok, olvasgatok a neten és sokat beszélgetünk a férjemmel is. Szeretnénk majd együtt aludni a babával, ha ez neki is kényelmes lesz, de persze veszünk kiságyat is ha úgy jobb lesz neki majd ott alszik. A kendők is nagyon tetszenek, és mivel dolgoznék itthonról (tolmácsolás és nyelvóra sky-pon), praktikusnak tűnik. De lesz babakocsink is. Mosható pelenkát is néztem, mert nem csak egy gyereket szeretnénk, ezért anyagilag megéri és környezetkímélő.

De a neten mindig annyira "nekiesnek" az ilyen anyukáknak, olyan sokat bántják őket, hogy elbizonytalanodtam.

Mi a baj a fenti dolgokkal? Persze feltéve hogy a baba is partner lesz majd bennük :-)

2016. okt. 7. 12:46
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
43%
* együtt
2016. okt. 7. 13:09
 12/24 anonim ***** válasza:
69%

Ez nem a kiságyon meg a babakocsin múlik. Olvasd el ezeket a válaszokat, benne a linkeket.

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..

Az ősanyák/véranyák számára megszűnik létezni minden és mindenki, még ők maguk és a férjük is, nemhogy a világ többi része, és csak a gyerek van. Ja és mindenki hülye csak ők nem, ez fontos. Ez a hanyag anyákkal ellentétben teljesen a másik véglet, és mint tudjuk, a végletek nem jók.

2016. okt. 7. 13:10
 13/24 anonim ***** válasza:
83%
Azért vicces, hogy azt hiszed, hogy úgy tudsz majd nyelvórát adni és tolmácsolni, hogy közben rajtad van egy csecsemő.
2016. okt. 7. 13:12
 14/24 A kérdező kommentje:

Nekem kényelmesnek tűnik az együtt alvás. Nem kell átmenni a másik szobába, ha sokat ébred a baba. Meg érzem a légzését, a puha bőrét, az illatát - lehet a hormonok játszanak velem?

Munka közben semmiképp sem tudok foglalkozni vele. De ha rám van kötve, akkor érez engem, ami remélem majd megnyugtatni. Míg kiságyban/járókában nem biztos, hogy jól fogja érezni magát.

Vagy teljesen tévúton járok?

2016. okt. 7. 13:16
 15/24 A kérdező kommentje:
A szoptatást meg egyáltalán nem tudom, hogy lesz. 3 éves koráig azért nem szeretném szoptatni.
2016. okt. 7. 13:17
 16/24 A kérdező kommentje:
6: köszönöm, ezeknek utánanézek. Nem köztünk fog aludni, hanem mellettem leesésgátlóval, esetleg babaöbölben.
2016. okt. 7. 13:18
 17/24 anonim ***** válasza:
59%
kérdező, olyan aranyos vagy:-) ha fáj a pocakja, éhes, pisis/kakis, fázik, melege van, szomjas, zavarja a fény vagy a zaj, akárhova kötheted akkor se fog megnyugodni
2016. okt. 7. 13:26
 18/24 anonim ***** válasza:
89%

Sztem nem rossz ahogy elkepzeled.

En nem tartom magam osanyanak ;)

De velunk aludt, igen, mert mi ugy akartuk. Es kenyelmesebb is volt, foleg az esti szoptatasokkor. Mi ugy csinaltuk h levettuk a racsosagy egyik oldalat, igy toltuk a mi agyunkhoz. Tehat volt boven helye mindenkinek. Nem szerelmeskedtunk mellette, meg lehet azt oldani.. Most mar masfel eves, nagyobb lakasba is koltoztzunk , kapott sajat szobat, ott alszik, leeses gatlos kisagyban, ejszaja kozepen atkeredzkedik kozenk, de mi ezt szeretjuk, nem zavat.

Kendozessel nincs baj,sot nagyon jo es termeszetesen tuti jobb mint egy jaroka. De ilyen kicsi talan el van jatszoszonyegen, babaszekben. En inkabb akkor kotottem magamra ha elmentunk otthonrol es nem volt kedvem babakocsizni. Kesobb csatoshordozora valtottam.

Az h a munkat h oldod meg egy ilyen kicsi mellett majd kiderul. Remeljuk a legjobbakat, bar en tuti nem akartam volna egy kicsi mellett meg dolgozni is ;)

Moshato pelenkat ajanlom. Mi 3honapos kora ota hasznaljuk, allithato meretu, igy ugyanazt hasznaljuk azota is.

Nekunk be vallt.

De mint mondtam mindettol nem erzem magam osanyanak.

2016. okt. 7. 13:33
 19/24 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem sok olyan dolog van, amit az ember terhesség alatt elképzel a gyerekről és a gondozásáról, stb. aztán szülés után kiderül, hogy sok minden nem úgy történik, ahogy azt te elképzelted. És ez így van mindenkivel, kivéve az ősanyákkal :)

Én szerettem volna szoptatni. Nem tudtam, nem volt tejem.

Elhatároztam, hogy nem kap cumit. De kb. egy hét után kellett neki, és mivel rajtam nem tudott cumizni, ezt az igényét (ösztönét) ki kellett valahogy elégíteni.

Egy barátnőm nem vett babakocsit, csak kendőt. Csakhogy a babája rühellt abban lenni, szóval mégis vettek kocsit.

A mosható pelenkával nincs gond. Nem hiszem hogy azt nem szeretné a baba, viszont te lehet utálni fogod :) Én azt szoktam mondani, hogy a kerék után az emberiség legnagyobb találmánya az eldobható pelenka. Ráadásul szerintem a sok mosás és áztatás miatt nem is jön ki olcsóbbra és nem is olyan környezetkímélő...hacsak nem mosódióval próbálod kiszedni a kakifoltot :)

Nálunk egy ismerősnél a gyerkőc még 3 évesen is a szülők között aludt. Számomra ez elrettentő példa volt, úgyhogy így ragaszkodtam a kiságyhoz kezdetektől. Amint megnyikkant, már ott is voltam mellette, máig így van. Nem a szülői ágyban alvástól fog benned megbízni. Ráadásul ott hogy oldjátok meg a légzésfigyelőt? Vagy az ősanyák azt se használnak? Persze van pelenkára rakható is.

Egyébként volt, hogy velünk aludt és még néha most is van, ha beteg, nyűgös, stb. De annyit mondhatok, hogy azok az alkalmak nem pihentetőek a férjem és én számomra, mert állandóan féléberen alszol, hogy nehogy ráfeküdj. Egy pici újszülött mellett el se mernék aludni.

Egyébként semmi nem ősanyaság vagy nem ősanyaság kérdése. Ha neked meggyőződésed valami, akkor tégy úgy. Mindenki úgy dönt, ahogy akar a sok utánaolvasás után. Aztán majd az idő, meg a gyereked megmondja, hogy az jó-e. Ennyi. Nincs két egyforma gyerek, nincs két egyformán gondolkodó szülő.

Ja, de az ősanyák :D

2016. okt. 7. 13:36
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Szép, hogy ezt így eltervezted, mert kell terv, különben nagy a csapongás, de úgy is majd az élet hozza a továbbiakat. Az én fiammal például képtelenség együtt aludni, mondjuk nem is akartam, de volt, hogy a hajnali szopi után magunk közé tettem, de nem hagytuk egymást aludni, valaki mindig mocorgott. Határidős munkát azért ne vállalj, mert nem tudhatod milyen igényei lesznek, szereti-e a kendőt, stb. A pelenkához nekem biztos nem lett volna kedvem, mert a kaki balesetes ruhákat, lepedőket is bőven elég volt mosnom. Azt ugye nem tudod úgy mosni, ha rajtad van a gyerek, ha alszik, akkor meg neked kéne enni, aludni, zuhanyozni, nem a kakát sikálni. Persze ha apuka sokat átvállal, akkor lehet meg tudod csinálni.
2016. okt. 7. 14:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!