Zavarna -e, ha unokatestvéredék ugyanazt a nevet adnák a születendő gyereküknek, mint ahogy a te gyerekedet hívják?
Figyelt kérdés
A kislányom neve ma már ritkának mondható hagyományos név. Nincs benne a 100 leggyakoribb női névben.2015. aug. 23. 23:17
1/13 anonim válasza:
Nem. A sajátommal foglalkoznék. Mindenki úgy hívja a gyerekét, ahogy akarja. Az én fiam neve benne van az első 30 leggyakoribban, és? Attól ő még egyedi és különleges. Nem a nevétől az, aki.
2/13 anonim válasza:
Nem zavarna,sőt kifejezetten örülnék.
3/13 anonim válasza:
Hát, hétköznapi névnél is furcsa lenne, főleg, ha gyakran van együtt a család, és még a gyerekek között sincs nagy korkülönbség... ritka név esetében már biztos zavarna is. Ha tökéletes a kapcsolatunk, és tudjuk egymásról, hogy ez a kedvenc nevünk, az egyetlen és igazi, és már jó előre megbeszéljük, akkor még okés lenne, de akkor is furcsán jönne le. Mert mindig kavarodás lesz, hogy most akkor melyik gyereknek szólt a nagymama, melyik gyerekről beszélt a tanárnéni, stb... meg sokan majd azt gondolják, hogy ez valami családi poén akart lenni, ami senki szerint sem vicces... de az tuti felmerülne bennem, hogy vajon a leendő anyuka ennyire nem kreatív, hogy nem tud "saját" nevet kitalálni, vagy pedig veled akar szándékosan kicseszni. Nekem nem jutna ilyesmi az eszembe. Nyilván nem lehet semmilyen nevet levédetni, még egy családon belül sem, de azért ne hívják már ugyanúgy az összes gyereket... amúgy is kizárt dolognak tartom, hogy valakinek pont ugyanaz a ritka név tetsszen régóta. Gondolom csak azért tetszett meg neki, mert a tiédet így hívják, és aranyosan lehet becézni, meg különleges. Épp ezért kissé pofátlanság "ellopni" a nevet. Ez persze csak az én véleményem.
5/13 anonim válasza:
Nem, annyira nem közeli rokonok a gyerekek, h állandóan összejárjunk. Amúgy az sem biztos, hogy egy oviba, suliba fognak járni.
7/13 anonim válasza:
Hát, vannak családok, ahol pl. minden elsőszülött fiú ugyanazt a nevet kapja, tehát van a családban egy Jóska bácsi, egy Józsi meg egy Jocika. Nekem speciel nem tetszik ez a szokás, de ilyen esetben elfogadhatónak tartom.
De így, hogy mint írod, a lányod neve viszonylag ritka név, minimum furcsállnám. Bár ha változatosan becézhető, még belefér. Pl. ha Anna lenne mindkét kislány, és az egyiket Annának szólítanák, a másikat Panninak, még csak-csak...
Amúgy szerintem fantáziátlanságra vall.
9/13 anonim válasza:
Anyukám mesèlte, hogy miután megszülettem, az 1 èvre rá születendő unokatesòm ugyan azt a nevet kapta, mint èn (abban az időben mèg ritka volt). Anyukám totálisan kiakadt, főleg hogy a vezetèknèv is ugyan az. Engem nem zavart, nagyon jòl elvoltunk ugyanazzal a nèvvel.
10/13 anonim válasza:
Mi 32en vagyunk unokatesók és nem mindegyikkel tartom a kapcsolatot. Ha egy távolabbi unokatesóm adná a gyerekének az én gyermekem nevét, nem érdekelne. De ha rendszeresen találkozunk és szorosabb a kapcsolat, akkor nagyon- nagyon zavarna, főleg, ha ritka névről van szó. Szerintem ez bunkóság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!