Mi a baj az "ősanyákkal"? Tényleg ártanak a gyereküknek?
22 hetes terhes vagyok, olvasgatok a neten és sokat beszélgetünk a férjemmel is. Szeretnénk majd együtt aludni a babával, ha ez neki is kényelmes lesz, de persze veszünk kiságyat is ha úgy jobb lesz neki majd ott alszik. A kendők is nagyon tetszenek, és mivel dolgoznék itthonról (tolmácsolás és nyelvóra sky-pon), praktikusnak tűnik. De lesz babakocsink is. Mosható pelenkát is néztem, mert nem csak egy gyereket szeretnénk, ezért anyagilag megéri és környezetkímélő.
De a neten mindig annyira "nekiesnek" az ilyen anyukáknak, olyan sokat bántják őket, hogy elbizonytalanodtam.
Mi a baj a fenti dolgokkal? Persze feltéve hogy a baba is partner lesz majd bennük :-)
Szeretnénk majd együtt aludni a babával, ha ez neki is kényelmes lesz, de persze veszünk kiságyat is ha úgy jobb lesz neki majd ott alszik.
az lesz jó neki, amire rászoktatod.
A kendők is nagyon tetszenek, és mivel dolgoznék itthonról (tolmácsolás és nyelvóra sky-pon), praktikusnak tűnik.
tuti nem fizetnék valakinek, akin óra közben ott a gyerek, és rá figyel...
1: akkor így kérdezem: miért baj, ha arra szoktatjuk rá hogy velünk alszik?
Bár sok helyen olvasom hogy a baba nincs el a kiságyban/szülők mellett, szóval nem hiszem hogy mindenre rá lehet őket szoktatni, amit nem szeretnének.
Kérdező, nem men csökkenti, hanem növeli a kockázatot, sorolom miért:
ugye két szülő között alszik, két test is termel felé hőt, ami megemeli a baba hőmérsékletét is
a szülői ágy matraca általában nem olyan kemény mint egy kókuszmatrac, ezáltal sem optimális
a matracot gondolom nem a baba születésekor veszitek, tehát a leg alaposabb tisztítás ellenére is vannak benne poratkák, por, ami szintén nincs pozitív hatással egy fejletlenebb légzőrendszerre. Ráadásul elég ha a párnából vagy paplanból kihullik egy toll, vagy szösz, a gyerek pedig belélegzi, ez akár fulladáshoz is vezethet.
Ha mindannyiótoknak az a jó, akkor aludjatok együtt.
A kendőkkel sincs gond.
Ezt viszont megmagyaráznád?
"Mosható pelenkát is néztem, mert nem csak egy gyereket szeretnénk, ezért anyagilag megéri és környezetkímélő.
"
Egyébként nem az ilyen anyukákat bántják, hanem azokat, akik csak kinyilatkoztatnak, mindenki szaranya, aki nem úgy csinálja, ahogy ő. A gyereket éjjel-nappal hordozza, a babakocsi ördögtől való. 10 éves koráig kizárólag csak szoptatná a gyerekét, és aki nem szoptat KIZÁRÓLAGOSAN min. 6 hónapos koráig, és összességében min. 3 évig, az károsítja a gyereke egészségét. Aki meg nem tud (ne adj' isten nem akar) szoptatni, annak meg minek gyerek. Ezek a nők általában csak anyák, elfelejtik, hogy feleségek, nők is.
Na, ezek a rossz értelemben vett ősanyák. Itt is érvényes az arany középút és nincs tuti módszer semmire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!