Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a baj az "ősanyákkal"?...

Mi a baj az "ősanyákkal"? Tényleg ártanak a gyereküknek?

Figyelt kérdés

22 hetes terhes vagyok, olvasgatok a neten és sokat beszélgetünk a férjemmel is. Szeretnénk majd együtt aludni a babával, ha ez neki is kényelmes lesz, de persze veszünk kiságyat is ha úgy jobb lesz neki majd ott alszik. A kendők is nagyon tetszenek, és mivel dolgoznék itthonról (tolmácsolás és nyelvóra sky-pon), praktikusnak tűnik. De lesz babakocsink is. Mosható pelenkát is néztem, mert nem csak egy gyereket szeretnénk, ezért anyagilag megéri és környezetkímélő.

De a neten mindig annyira "nekiesnek" az ilyen anyukáknak, olyan sokat bántják őket, hogy elbizonytalanodtam.

Mi a baj a fenti dolgokkal? Persze feltéve hogy a baba is partner lesz majd bennük :-)

2016. okt. 7. 12:46
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
68%

Szeretnénk majd együtt aludni a babával, ha ez neki is kényelmes lesz, de persze veszünk kiságyat is ha úgy jobb lesz neki majd ott alszik.

az lesz jó neki, amire rászoktatod.

A kendők is nagyon tetszenek, és mivel dolgoznék itthonról (tolmácsolás és nyelvóra sky-pon), praktikusnak tűnik.

tuti nem fizetnék valakinek, akin óra közben ott a gyerek, és rá figyel...

2016. okt. 7. 12:49
 2/24 anonim ***** válasza:
26%
és annyira egyértelműen provokálni akarsz az ősanyázással, hogy nagyon átlátszó.
2016. okt. 7. 12:50
 3/24 anonim ***** válasza:
67%
Ne foglalkozz senkivel, senkinek nincs joga beleszólni abba hogy TI hogy nevelitek a TI gyereketeket. Az együtt alvást viszont nem ajánlom, mert növeli a bölcsőhalál kockázatát.
2016. okt. 7. 12:51
 4/24 A kérdező kommentje:
Én pont azt olvastam, hogy bizonyos szabályokat betartva csökkenti a kockázatot.
2016. okt. 7. 13:00
 5/24 A kérdező kommentje:

1: akkor így kérdezem: miért baj, ha arra szoktatjuk rá hogy velünk alszik?

Bár sok helyen olvasom hogy a baba nincs el a kiságyban/szülők mellett, szóval nem hiszem hogy mindenre rá lehet őket szoktatni, amit nem szeretnének.

2016. okt. 7. 13:01
 6/24 anonim ***** válasza:
64%

Kérdező, nem men csökkenti, hanem növeli a kockázatot, sorolom miért:

ugye két szülő között alszik, két test is termel felé hőt, ami megemeli a baba hőmérsékletét is

a szülői ágy matraca általában nem olyan kemény mint egy kókuszmatrac, ezáltal sem optimális

a matracot gondolom nem a baba születésekor veszitek, tehát a leg alaposabb tisztítás ellenére is vannak benne poratkák, por, ami szintén nincs pozitív hatással egy fejletlenebb légzőrendszerre. Ráadásul elég ha a párnából vagy paplanból kihullik egy toll, vagy szösz, a gyerek pedig belélegzi, ez akár fulladáshoz is vezethet.

2016. okt. 7. 13:04
 7/24 anonim ***** válasza:
71%
Marha kényelmes lehet a gyerekkel együtt aludni. Az oké, hogyha fél, beteg vagy hasonló, és kényszerből átmeneti ideig együtt kell aludni, de ritka kényelmetlen a szülőnek és a gyereknek is. Meg hát milyen jó azon stresszelni, hogy mikor fekszem rá a négy kilós csecsemőmre...
2016. okt. 7. 13:07
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem pedig túl sokat olvasol. Olyan dolgokra szoktasd csak rá, ami később sem fog gondot okozni a család életében. Ezt mindenkinek magának kell tudnia. Van olyan, akinek nem okoz gondot évekig eggyütt aludni a gyerekkel és vannak akik vért izzadnak a leszoktatással, vagy elválnak. A család kell, hogy döntsön.
2016. okt. 7. 13:08
 9/24 anonim ***** válasza:
76%
Nah nekem pont az a bajom az "ősanyákkal", hogy beállítják magukat úgy mintha ők lennének a legjobb anyák mert djjel-nappal együtt vannak a gyerekkel, közben meg pont higy sokszor kevesebbet törődnek valóban a gyerekkel, mert az hogy munka közben rajtad lóg az nem odafigyelő szeretet, hanem egy praktikus megoldás neked. Az együttalvással sincs nekem gondom, de nem újszülött korban, amikor a legtörékenyebbek és nem én pl nem tudom azt elképzelni, hogy este köztünk alszik el, majd összebújunk mellette a férjemmel? Vagy amíg másik szobában szeretkezünk, addig ott hagyjuk egyedül a babát egy felnőtteknek készült ágyban?
 10/24 anonim ***** válasza:
86%

Ha mindannyiótoknak az a jó, akkor aludjatok együtt.

A kendőkkel sincs gond.

Ezt viszont megmagyaráznád?

"Mosható pelenkát is néztem, mert nem csak egy gyereket szeretnénk, ezért anyagilag megéri és környezetkímélő.

"

Egyébként nem az ilyen anyukákat bántják, hanem azokat, akik csak kinyilatkoztatnak, mindenki szaranya, aki nem úgy csinálja, ahogy ő. A gyereket éjjel-nappal hordozza, a babakocsi ördögtől való. 10 éves koráig kizárólag csak szoptatná a gyerekét, és aki nem szoptat KIZÁRÓLAGOSAN min. 6 hónapos koráig, és összességében min. 3 évig, az károsítja a gyereke egészségét. Aki meg nem tud (ne adj' isten nem akar) szoptatni, annak meg minek gyerek. Ezek a nők általában csak anyák, elfelejtik, hogy feleségek, nők is.

Na, ezek a rossz értelemben vett ősanyák. Itt is érvényes az arany középút és nincs tuti módszer semmire.

1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!