Munkahelyet szerettem volna váltani, de sajnos nem jött össze és jövő ősszel viszont már a babát tervezzük? Mit tanácsolnátok?
Megpályáztam egy állást, amire azt hittem sikerül, hiszen minden pozitívan alakult, próbanapon is voltam ès ismerős is dolgozik azon a munkahelyen. Viszont sajnos mègsem engem választottak, hanem gondolom egy másik ismerőst.
Ott jobban kerestem volna, viszont ott is minimálbérre lettem volna bejelentve, mint a mosatni helyemen is. Már nagyon szeretnék babàt és a férjemmel megbeszéltük, hogy jövő ősszel elkezdjük. Addig mit tegyek? Keressek tovább állást és ha nem jön össze maradjak itt szülésig? A babaprojekttel többet már úgy érzem nem szeretnèk vàrni, mert már tavaly óta nagyon szeretnèk. Tavasszal leszek 28 éves.
Eddig anyagilag úgy állunk, hogy van egy hiteles lakásunk, aminek havi 90 a törlesztése. Ha gyeden lennék kb kettőnknek nettó 350 ezer ft-ja lenne. Van 1 millió ft-unk félretéve.
De igen. Viszont minimuma nincs.
És a 8 órás minimálbér 111.000 Ft. Ebből a csed:
66.045 Ft és a gyed: 58.275. Szóval nem mmindegy mennyi a jövedelmed.
És a csed nincs maximalizálva.
Ahhoz, hogy max gyedet kapj, minimum 200.000-nek kell lennie a bruttódnak. Afelett mindegy a gyednél. A csednél nem mindegy.
129.000 Ft-nál:
csed: 76755 Ft
gyed: 67725 FT
Köszi 16-os, igen nekem is ez jött ki. :)
Így lenne netto 350 a bevételünk.
mennyi most a kiadásotok? a nettó 350 nem hangzik rosszul, attól függ persze, mennyi megy el belőle.
Én keresnék állást továbbra is, mondjuk ha még idén találsz, akkor ok, ha nem, akkor nem keresnék tovább, maradnék a seggemen a mostani helyen. Gyed szempontjából mindegy, ha a bejelentetted ugyan annyi. És a gyed mellé jön még a családi adókedvezmény+csp ami 22,200ft.
Kiadások:
-hitel + rezsi: 130.000
-bérletek: 19.000
-benzin: 10.000
-telefon férjemnek: 3.000 nekem nincs havidíjam
+kaja
Az a bajom, hogy ahol eddig mindenhol minimálbérre jelentettek be, pedig sok helyen dolgoztam már.
Nálunk ugyanez van. Jövö nyár után akarunk babát.
Most jó a fizum,de 129 bruttóra vagyok bejelentve. Keresgélek,de mindenhol kevesebb lenne a tényleges fizum,és az amiatt a fél év csed plussz táppénz időszak miatt nem éri meg.
Gyedet férjem.is tud igényelni a baba fél éves korátol,ő fizuja bejelentve is magas.
Ha a férjed fizuja bejelentve jó,akor gyedet kérhet majd ő,te meg csak ugy leszel,csak fizetni kell a tb-t.Mindjart nem 60ezer a gyed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!