Az normalis, hogy a ferjem 1 honapja nem segitett a baba korul semmiben?
Nem nagyon szokott, csak ha mar a vegkimerulestol nem latok.
Az elmult honapok alatt tul vagyok egy 2 hetes baba betegsegen, ami mindent boritott, 3 es fel honapos szepaszorongason, ahol 5x kelt egy ejszaka, tul vagyok 4 fogacskan.
A lenyeg, hogy faradt vagyok. De a ferjem nem segit. Dolgozik az igaz, felig ulo-felig konnyu fizikai munka az ove, de ha pl ejszakas, akkor vegig ul es filmet nez.
Amikor mondom neki, hogy faradt vagyok, akkor ravagja hogy o is az.
Olyan nagy keres sot elvaras tole az, hogy segitsen? 3 felet fozok, magamnak dietasat, babamnak ugye babakajat, es a ferjemnek is ha epp ne eszi az enyemet.
Kivagyok mar az allando hazimunkatol, a gyerek koruli teendoktol, koran kelni keson fekudni.
Utoljara 1 honapja segigett. Egyszeruen hazajon es csak nez ki a fejebol, hogy o mennyire faradt, aztan nyomkodja a telefont es elmegy aludni. Nagy ritkan neha megeteti, de addig en nem pihenek, hanem fozok mosom teregetek takaritok.
Megorulok tole, hogy o siman elnezi a koszt a mosatlant stb..
Meddig kell ezt elturnom? Amikor megkerem, h segisten akkor azt mondja, hogy o dolgozik es nem az az elso dolga, hogy itthon besegitsen.
Szerintetek ezt el kene fogadnom?
Gyerek előtt is ilyen volt? Akkor se "segített be"?
Akkor IJ.
Nekem már az nem lett volna normális, nem is úgy választottam, megosztjuk veszekedés, könyörgés nélkül a házimunkát és a gyerek körüli teendőket. Pont ezért még durva szep.szorongás se volt. Másra nem lehetett bízni, de egymásra bármikor.
"Megorulok tole, hogy o siman elnezi a koszt a mosatlant stb.. "
Ez volna a kulcsmondat, tehát tőled rohadtul nem várja el senki, hogy díszmagyarban álljon a ház, vagy főzz három félét. Magadnak csinálod a munkát, innentől fogva így jártál.
Ahogy irjak a tobbiek, minek fozol 3 felet ?
Mennyi idos a baba ? Eheti ami te ? Zoldse, hus, rizs, krumpliv? Akkoregyetek ezt ketten, a ferjed meg foz maganak ha ehes. En max. 20 percet toltok a konyhaban, hus sutobe be, melle parolt zoldseg, bolognai szosz ami mehet a fagyasztoba adagokba, tonhalas teszta, ilyesmi gyorsan meglevo kajak.
Takaritas: hetfon porszivozas, felmosas, furdoszoba ez 1,5 ora, es kesz is a takaritas a hetre. Delutani alvasnal alszom en is a picivel. Ugyintezes setaval osszekotve, kozben barhol megszoptatom.
Egyedulallo szulo vagyok segitseg nelkul. Lehet ezt , csak jol tervezd meg.
Én hasonló cipőben vagyok.
Csak 2 gyerek van. Nem sokat segit. Persze ami nehéz azt megcsinálja. (Filagória épités, bútorok cipelése ...)
De nekem nem igazán csak ha már orditok.
Akkor persze én vagyok a sárkány mert próbálom a családot egybe tartani. Én már leültem vele erről beszélni 2-3 napra változott aztán minden a régibe állt vissza.Én már elakartam hagyni többször összepakoltam volt hogy az ajtón is kimentem akkor megijedt de 3. napra szintén ugyan az volt. Gondolhatod egyedül 2 gyerekkel milyen. A családom nem tudja ilyen s...fej néha. Főleg ha iszik akkor ő maga fárasztóbb mint a 2 gyerek.
Sajnos sok férfi ilyen. Úgy van vele ha kicserél egy pelenkát emeljünk nekik szobrot.... :(
Én nagyon sokat gondolkodom mi lenne a jó.
A lányom viszont megőrül érte. Én is szeretem. Nehéz ügy. Előtte is ilyen volt?
Gondolom a töke tele van, hogy volt egy felesége akivel jól megvolt, most meg van egy házisárkánya, egy bömbölő-cirkuszoló gyereke meg a több műszakos munkája, és baromira nem ilyen lovat akart. Sok férfi nem igazán érti, hogy a gyerekvállalás nem móka és kacagás, hanem komoly erőpróba, és le kell mondani dolgokról. Valószínűleg már bánja, mint a kutya, amelyik hatot kölykedzett.
Próbálj meg vele beszélni, osszátok el a munkát figyelembe véve azt, hogy mik a realitások, próbáld meg a saját magaddal szemben támasztott követelményeket csökkenteni. Szerintem ezt az időszakot kell túlélni, utána jobb lesz.
Nem értem hogyan lehet ennyire elúszni a háztartással egy gyerek mellett. Nekem 3 gyerekem van, plusz vigyáztam sokat a tesóm kettőjére is.A férjem nem szokott bent csinálni semmit, kertes házban élünk, övé a kinti körzet. Fűnyírás, állatok, garázs, stb.
Én is rengeteget főzök, mert a férjem lisztérzékeny, így mindent nekem kell sütni, még a kenyeret is.
De be tudom osztani az időt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!