Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kinek mennyit segített a...

Kinek mennyit segített a férje az újszülött körül?

Figyelt kérdés
Nekem nem igazán segít. Sokszor úgy érzem nem bírom az éjszakázást. Jól esne ha néha besegítene, hogy picit pihenhessek. De sajnos erre magától nem jön rá és jókat alszik mellettem. Aztán meg még engem ócsáról, ha kibukok néha. Érdekelne hogy túlsokat szeretnék?

2016. jan. 17. 13:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
78%

Nem, nem túl sok, szimplán kérni kell.

Beszélni!

Én is itt rontottam el az első gyereknél.

Végül összeomlottam.

2016. jan. 17. 13:45
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem szeretnél túl sokat.

De a nők hajlamosak elfelejteni, hogy a férfiak nem gondolatolvasók. Oké, szép lenne tőle, ha magától is eszébe jutna, hogy segítsen, de a te férjed sok más férfihoz hasonlóan nem ilyen. Ettől még ha BESZÉLSZ VELE, és MEGKÉRED, biztos segít.

Kommunikáció!!!

2016. jan. 17. 13:46
 3/11 anonim válasza:
78%

Szia!

Az én férjem segít nekem, a háztartásban leginkább. A picivel ő sem csinál semmit, néha ringatja de amúgy rám marad minden. A nagyobb gyermekünket ő fürdeti stb. Sajnos nekünk a kapcsolatunk ingott meg nagyon, sajnos miattam. Elég csúnyán bántam vele még a terhességem alatt amit nem tud lenyelni.

Ha van kedved privátban beszélgethetünk.

2016. jan. 17. 13:46
 4/11 anonim válasza:
100%
Attól függ mennyit dolgozik a férjed és mit. Ismerek olyan házaspárt, ahol bár valóban a nőre hárul minden a csecsemő körül és a házimunkát is ő végzi, viszont a férje 7-ből 6 napot dolgozik napi 10 van, hogy 12 órát, hogy tényleg meg legyen mindenük(ha jól emlékszem asztalos a pasi). Ebben az esetben nem elvárható, hogy még a műszak után beálljon takarítani. A feleség nem is panaszkodik,inkább sajnálja a férjét, hiába nehéz neki is, mivel látja, hogy a férje hulla fáradtan esik haza és csak bedől az ágyba és azonnal elalszik. De azt azért megjegyezte, hogy a szabadnapján kizárólag a családdal van, nem járkál el kocsmába vagy nem a tv előtt döglik, hanem alig várja, hogy a fiával foglalkozzon. Viszont ha a férjnek kényelmes munkája van, ami nem olyan megterhelő és emberi időben hazaér(4-5 felé) és a hétvégék is szabadok, akkor igenis elvárható, hogy ő is végezzen házimunkát és minden nap kivegye a részét a gyerek körüli teendőkből. Sok pasi sajnos azt hiszi, hogy baromi könnyű egy csecsemő ellátása, pedig szerintem iszonyat megterhelő tud lenni(amellett persze, hogy sok örömöt is szerez,de azért nem egy sétagalopp). Nem szeretnél túl sokat, még most kell rászoktatnod arra, hogy részt vegyen ebben,mert később még inkább a fejedre fog nőni. Nem azt mondom, hogy ha hazaér,akkor azonnal támadd le és zavard el takarítani vagy a gyerekre vigyázni, hanem mondjuk munka után adj neki 1-1,5 órát a pihenésre(egyen ilyenkor,zuhanyozzon, szusszanjon egyet, ennyi azért szerintem kell munka után),de utána igenis csinálja meg,amiket kell. Neki is jobb,ha megosztjátok a teendőket és akkor esetleg jut idő este kicsit egymással is törődni, vagy minden a nyakadba szakad és gondolom ilyenkor az utolsó gondolatod a szex és este holtfáradtan ágyba zuhansz. Ez garantáltan kapcsolatgyilkos.
2016. jan. 17. 13:48
 5/11 anonim válasza:
70%

Nekem segít mindenben. A főzéssel és a takarítással nem kell vesződjek, megoldja más.

A kezdetektől ő fürdeti őket esténként, majd eteti meg és teszi le őket aludni. Amíg keltek éjszaka, ő ment hozzájuk (ez pár hetes korukig volt).

2016. jan. 17. 13:51
 6/11 anonim ***** válasza:
15%

Segített mindenben, de nem értem éjszaka miben kellene? Ő szoptassa meg helyetted vagy mi? Mert gondolom nem nappal alszik jókat melletted.

Mondjuk az ilyesmiről is a gyerekvállalás előtt kellett volna beszélni. Nálunk ha munka után hazaért, ő akart a gyerekekkel lenni minig, már kicsiként is fürdetni, stb.

A házimunkát mondjuk akkor teljes mértékben én végeztem (korábban inkább a férjem végzett többet mert nekem hoszabb volt mindig a mnkaidőm), az alap dolgokat persze ugyanúgy megcsinálta, levitte a szemetet, berakta a tányérokat a mosogatógépbe, stb.

2016. jan. 17. 13:51
 7/11 anonim ***** válasza:
70%
Én is kiakadtam egyszer, mondtam is neki, hogy milyen jó világa van már.. jókat alszik amíg én x alkalommal felkelek. Ki is lettem ütve nagyon. Másnap reggel keltem fel először, persze a baba nem aludta át az éjszakát. Akkor épp itthon volt másfél hétig leállás miatt, persze ha korán kel senki nem várja el tőle.
2016. jan. 17. 13:58
 8/11 A kérdező kommentje:
Megkérem nen egyszer, hogy kicsit segítsen, ígéret is van de mire odakerül a sor nem úgy lesz. 8-4 ig dolgozik haza jön eszik, sokszor elmegy pecálni hazajön alszik. De mikor nem pecál akkor sem sokat törődik a gyerekkel, mindig kitalál valamit hogy mást csináljon...kb 1 órát ha van a babával egész nap. Még akkor is így volt mikor hazajöttünk a kórházból és itthon volt egy hetet. Nem így képzeltem el ezt az egészet. Szerintem bárkinek jól esne már annyi, hogy éjjel megetetiba babát de legalább tisztába tenné meg mwgbüfiztetné néha. Én már nagyon kimerültem, jólesne legalább egyszer másfél kétóránál többet aludni.
2016. jan. 17. 15:10
 9/11 anonim válasza:
56%
Mennyi idős a baba,?
2016. jan. 17. 15:23
 10/11 anonim ***** válasza:
56%

Ezt neked kell kiharcolnod! Gyerek előtt milyen volt? Akkor is eljárt? Akkor sajnos számíthattál rá. Mennyire akarta ő is a gyereket? Beszéltetek arról, hogy mit fog vállalni?

Az rajtad már nem nagyon segít, ha leírom, hogy mi mindent megbeszéltünk a terhesség előtt, ugyanannyira akartuk a gyereket, és minden feladatot egyenlően megosztunk (a háztartással kapcsolatban is így volt már gyerek előtt is).

Kel hozzá. Amíg anyatejes volt, áthozta szoptatni. Büfiztet, pelenkáz, cipelte éjszakákon át, amikor a hasfájás miatt ordított... mindenre képes és nógatás nélkül csinálja. Munka után siet haza, nem lép le utána sem. Időnként elmegy edzeni, de én is elmehetek, addig vigyáz a gyerekre.

2016. jan. 17. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!