Kinek mennyit segített a férje az újszülött körül?
Nem, nem túl sok, szimplán kérni kell.
Beszélni!
Én is itt rontottam el az első gyereknél.
Végül összeomlottam.
Nem szeretnél túl sokat.
De a nők hajlamosak elfelejteni, hogy a férfiak nem gondolatolvasók. Oké, szép lenne tőle, ha magától is eszébe jutna, hogy segítsen, de a te férjed sok más férfihoz hasonlóan nem ilyen. Ettől még ha BESZÉLSZ VELE, és MEGKÉRED, biztos segít.
Kommunikáció!!!
Szia!
Az én férjem segít nekem, a háztartásban leginkább. A picivel ő sem csinál semmit, néha ringatja de amúgy rám marad minden. A nagyobb gyermekünket ő fürdeti stb. Sajnos nekünk a kapcsolatunk ingott meg nagyon, sajnos miattam. Elég csúnyán bántam vele még a terhességem alatt amit nem tud lenyelni.
Ha van kedved privátban beszélgethetünk.
Nekem segít mindenben. A főzéssel és a takarítással nem kell vesződjek, megoldja más.
A kezdetektől ő fürdeti őket esténként, majd eteti meg és teszi le őket aludni. Amíg keltek éjszaka, ő ment hozzájuk (ez pár hetes korukig volt).
Segített mindenben, de nem értem éjszaka miben kellene? Ő szoptassa meg helyetted vagy mi? Mert gondolom nem nappal alszik jókat melletted.
Mondjuk az ilyesmiről is a gyerekvállalás előtt kellett volna beszélni. Nálunk ha munka után hazaért, ő akart a gyerekekkel lenni minig, már kicsiként is fürdetni, stb.
A házimunkát mondjuk akkor teljes mértékben én végeztem (korábban inkább a férjem végzett többet mert nekem hoszabb volt mindig a mnkaidőm), az alap dolgokat persze ugyanúgy megcsinálta, levitte a szemetet, berakta a tányérokat a mosogatógépbe, stb.
Ezt neked kell kiharcolnod! Gyerek előtt milyen volt? Akkor is eljárt? Akkor sajnos számíthattál rá. Mennyire akarta ő is a gyereket? Beszéltetek arról, hogy mit fog vállalni?
Az rajtad már nem nagyon segít, ha leírom, hogy mi mindent megbeszéltünk a terhesség előtt, ugyanannyira akartuk a gyereket, és minden feladatot egyenlően megosztunk (a háztartással kapcsolatban is így volt már gyerek előtt is).
Kel hozzá. Amíg anyatejes volt, áthozta szoptatni. Büfiztet, pelenkáz, cipelte éjszakákon át, amikor a hasfájás miatt ordított... mindenre képes és nógatás nélkül csinálja. Munka után siet haza, nem lép le utána sem. Időnként elmegy edzeni, de én is elmehetek, addig vigyáz a gyerekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!