Újszülött mellett hogyan kell gyászolni?
Hogyan kell gyászolni?
Az ember belül és kívül is gyászol.
A belső gyászt nem lehet kontrollálni. Most írhatnak hülyeségeket, hogy a babára koncentrálj, de ha valaki veszítette már el férjét vagy szülőjét, testvérét, akkor az pontosan tudja, hogy "koncentrációval" semmire nem megy az ember. Ha sírni kell, hát sírj. Akkor jön ki igazán a feszültség. De olyan nincs, hogy "kell gyászolni". Ez olyan, mintha azt kérdezted volna, hogy "mit kell érezni". Érezni nem "kell". Az vagy jön, vagy nem.
A külső gyász meg rád van bízva. Attól hogy van babád, még húzhatsz feketét. Sokan azt mondják, hogy felesleges, de szerintem sokszor jó, ha az emberen látszik, hogy gyászol. A gyászoló emberekkel tapintatosabbak az embertársai. De ha nem akarsz feketében járni, akkor kitűzhetsz egy fekete szalagot, oszt' annyi. De ezt sem "kell".
Nem is igazán értem a kérdésed...
igen, én sem igazán értettem.
azt kérdezed, van-e bármilyen elvárt magatartás? nincs.
a temetésre nyilván el fogsz menni, nyáron azt a 2 órát ki fogod bírni babástól.
az 50 fős torra meg nyilván nem te fogsz főzni ...
a temetés, öröklés körüli hivatalos meg szervezési teendőket próbáld másra bízni, rokonra vagy a párodra, te a kicsivel foglalkozz, nem tudom tudod-e kire.
Ha messziről jön rokon a temetésre, azt azért meg szokták kínálni, de ha van rokon nő, baránőd, vagy más, az készítsen valami kis innivalót, hidegkaját, meg fogják érteni. A gyász érzés majd jön magától, adj magadnak időt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!