Vannak itt olyan anyukák, akik nem az egészséges táplálkozás megszállotjai?
14 hónapos lányunk van. Próbálunk mi is odafigyelni a normális táplálkozásra, én is kölesgolyót meg kukit nassolok, mindig van itthon zöldség gyümölcs DE
használok fehér lisztet is, nem csak teljeskiörlésűt, kap a gyerek gyümölcslevet is, nem csak vizet, teát is, eszik túró rudit mondjuk heti 2szer, eszik kukit, elkezdtem neki a tejet is adni, mert nem tartom mumusnak, és rendes 2,8%os tejet adok, nem rizstejet meg zabtejet meg hasonlókat, nem veszek bio zöldséget, gyümölcsöt. Alapvetően nem sok mindenbe rakok cukrot, pl palacsintába teszek 3 kanállal, és ha teát csinálok abba is azt teszek, mert azt nem bírom édesítővel. Ja és virslit és és felvágottat is eszik reggelire, egyelőre csak csirke és pulykamellet.
Van még aki hasonlóan csinálja, és nem úgy van vele, hogy 5 éves koráig nem találkozhat cukorral meg liszttel meg nasival?
Én is mindenféléből mértékkel igyekszem adni a lányomnak.
Viszont azzal nem értek egyet, hogy megmaradnak a gyerekkorban kialakult szokások. Nem tudom mások hogy vannak vele, de nekem voltak időszakok, amikor utáltam egy bizonyos ételt, és volt, mikor imádtam.
Asztalnál étkezéshez szoktattak, a mai napig nèha szoktam az ágyban is enni. Mondent meg kellett enni, amint suliban otthagyhattam az ételt, ott is hagytam.
Tömény cukros teát ittunk gyerekként, tiniként finomabbnak találtam a sima teát, minimális mézzel.
Volt egészséges korszakom is, az öcsémnek pedig már vagy 12 éves kora óta tart ez a korszaka:) pedig mind a ketten szalonnán kolbászon és tepertőn nőttünk fel.
Ugyanez a renddel. Borzasztó pedáns szüleim voltak, mindennek volt helye. Hát tiniként iszonyat mocsok volt a szobámban és jól éreztem magam benne. Most is inkább káosz uralkodik, de néha szépen feltakarítok mindent.
Szerintem ezekben a dolgokban nem számítanak a gyerekkori szokások. Amúgy makk egészséges vagyok, pedig nem sportolok(gyerekként sportoltam rendszeresen kiskorom óta), csak gyerek után mászkálok.
Viszont az olyanok megmaradtak, hogy nem bántunk senkit, hogy tartsuk magunkat tisztán, ha emberek közé megyünk, és viselkedjünk nem feltűnően, mert mindenki minket fog nézni. Szóval nem tudom mi alapján épülnek be a dolgok.
Off #8 es nem latsz a ketto kozott osszefuggest?
En felestejes bebi voltam 4hos koromtol.Most itt vagyok 30evesen a tejallergiammal es miota igyekszem glutenmentesen enni,a borom es a kozerzetem is jobb.Nem esznek a gyerekek bion de igyekeztem betartani a hozzataplalasi ajanlasokat,mert nem veletlenul talaltak ki.
Es ahogy az egyik hozzaszolo irta,most alakitod ki a gyerek taplalkozasi szokasaival a jovobeni hozzaallasat a kajakhoz es az esetleges gyomorproblemait is.
Egyebkent nem taplalkoztok extremen szerintem.
A full öko-bio-ezo anyaságtól bevallom falnak megyek. Nagyon fontos, hogy a kicsik egészségesen téplálkozzanak, de egyesek ezt olyan túlzásba viszik, hogy az nonszensz.
Az én kisfiam, pl csak csapvizet iszik, de nem azért mert csak azt kaphat, hanem már nem hajlandó megkóstolni. Múltkor teát kóstoltattam vele, úgy fanyalgott mintha citromba harapott volna. Sok gyümölcsöt eszik, de nem azért mert erőltetem, hanem mert szereti őket. De pl imádja a bolti krémtúrót és a sós perecet is, sőt a pizzát is és igen, szokott kapni. Csokit pl sosem eszik, mert szintén utálja kiköpi (tudom, tudom, ufó :-D )Nem vagyok álszent, nekem is fontos az egészség de én sem élek napi 24ben full bio kaján, meg rizsen meg salátán, én nem élvezném ezeket a kajákat akkor miért várjam el, hogy a gyerekem ilyeneket egyen? Igyekszem minél minőségibb táplálkozást nyújtani: egészséges és finom legyen.
És mint mindenben, ebben is a szélsőségek NEM jók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!