Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan lehet egészségesen...

Joza kérdése:

Hogyan lehet egészségesen táplálkozni szoptatás alatt?

Figyelt kérdés
Milyen javaslataitok vannak?

2016. márc. 7. 16:10
 1/5 anonim válasza:

Alapvetően arra gondolj, hogy amit te megeszel, azt eszi a kicsi is.

Nem kell diétázni, csak ésszerűen és kiegyensúlyozottan táplálkozni.

Amit javaslok kerülni: nehéz ételek, füstölt áru, téliszalámi, túl fűszeres ételek (de nem kell pl sótlanul enni!) és a túl savas ételek, gyümölcsök. Pl. a narancslétől nagy valószínűséggel fájni fog a kicsi hasa.

Javaslom: sok zöldség-gyümölcs, hal, szárnyas, krumpli (nem a sült krumpli), rizs, tésztaételek. Lehet így is jót és változatosan enni.

És még egy: ha a kicsinél úgy látod, hogy fáj a hasa (hacsak alapvetően nem hasfájós), gondold végig, mit ettél-ittál, mert akkor valószínűleg az nem lesz jó neki.

Sok sikert!!!

2016. márc. 8. 10:15
 2/5 anonim ***** válasza:

Csipszet, szénsavas-cukros üdítőt, gyorséttermi ételutánzatot ne egyél. Lehetőleg kerüld az oylan dolgokat, amiben mesterséges dolgok vannak (pl. tartósítószer, ízfokozók, E számmal jelölt anyagok, mesterséges színezék stb) Ez nagyon nehéz, tudom, mert szinte mindenben benne vannak ezek a dolgok. De annyit tudsz tenni, hogy pl. nem zacskós levest veszel (mert az szinte csak mű dolgokból áll), hanem te főzöl .

Egyél sok zöldséget, gyümölcsöt. Teljes kiőrlésű kenyeret (ha tudsz sütni, sütheted magadnak. Így tuti, hogy csak az lesz benne, amit tudsz és olcsóbban jön ki, mintha péknél vennél ilyen "különlegességet")

A jó minőségű natúr joghurt (hozzáadott cukor nélkül) segíti az emésztést (azaz a méregtelenítést). Húsra nincs szükség napi ötször, elég egyszer, sőt van, aki csak heti 1-2-szer eszik. A rostos gyümölcslevek egészségesebbek, mint a cukros löttyök (ezekben nincs vagy alig van gyümölcs), de a rostosban is sok a cukor. Ha fogyni akarsz, akkor inkább vizet igyál. Egyébként nehéz ezt az étrendet betartani, nekem sem megy, csak osztom itt az észt. :D

Én szedtem egy darabig a terhes vitamint tovább, biztos ami biztos alapon.

Alapvetően szerintem többet árt az egészségnek egy zacskós készétel (lásd pl. bögrésleves), mint egy kocka csoki.

2016. márc. 8. 22:40
 3/5 anonim ***** válasza:

Sok mindent kihagytam az előbb. SOK FOLYADÉK! (lehetőleg víz) Nem tudom, hogy fogyni akarsz-e. Ha igen, akkor estefelé szénhidrátot nem egyél. Viszont ugye kell a plusz energia a tejtermelés miatt. Arra is figyelj, hogy van olyan, ami a babának árt. Pl. az első héten én sok gyümölcslevet ittam és fájt tőle a babám hasa. De másnál az okozhat gondot, hogy tejérzékeny a baba. Ilyenkor náluk az anyuka nem fogyaszthat tejes dolgokat. De ezt a babádon látod majd, hogy nála vannak-e ilyen gondok.

Ha "falásroham" jön rád, akkor próbálj gyümölccsel jóllakni. Tudom nehéz, nekem se mindig megy, hogy ne faljak fel egy egész tábla csokit. Valószínűleg szénhidrátra van szüksége a szervezetnek ilyenkor, a gyümölcsben pedig gyümölcscukor van és az "jobb" mint ami a csokiban van.

2016. márc. 8. 22:52
 4/5 A kérdező kommentje:

Nagyon köszi. Pontosan! :)

A kisfiam 3 hónapos, még 85%-ban szoptatom ("kocka" anyuka vagyok és napi kimutatást vezetek) :D

Magzatvédő vitamint én is szedek biztois, ami biztos.

A sok folyadékra figyelek: elhagytam a szörpözést, most Szentkirályi ásváűnyvizet iszom. Milyet tanácsolsz?

A szénhidrátigényem megnövekedett, a csokizásról is le kell mondani. Mit ehetek helyette? Banánra gondoltam, de más tápláló gyümölcs nem jut eszembe.

2016. márc. 9. 08:45
 5/5 anonim ***** válasza:
Szerintem bármilyen ásványvíz jó, vagy akár a csapvíz is, ha nálatok jó minőségű. Nekem is a banán jutott eszembe hirtelen. Talán alma jó még? Most nem is nagyon van más. De nem tudom, mert nekem nem megy a "csoki-helyettesítés". XD
2016. márc. 10. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!