Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám ezt megoldani?...

Hogyan tudnám ezt megoldani? Vállaltuk, jogos, gondoltam mégis hátha vannak jó ötletek

Figyelt kérdés

Van egy 10 hetes kiskutyánk,én szeptember végére vagyok kiírva szülésre.A férjem 24-24-ben dolgozik.A kiskutya már-már megszokta,hogy munkába indulás előtt,reggel 5 pisi-kaki.Tartok tőle,amikor hazajön másnap,a picink még nem lesz ébren,én hogyan vigyem le őt?Egyedül nem hagyhatom,reggel 5-kor nem vihetem le őt is.Vannak ötleteitek erre?

37 hkm

2016. szept. 11. 06:00
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
55%
Lehet hogy pont otthon lesz a férjed. Vagy mondjuk a baba sem fog aludni éppen mert olyan lesz. Nem tudni. Mindenesetre nehéz ügy de ha fenn lesz a baba is akkor szerintem jól felöltöztetve leviheted még pisil meg kakil a kutyus. Ha nem akarod akkor más időhöz kell átszokatni a kutyát aki eleinte befog pisilni meg kakálni. Kialakul majd szépen minden.
2016. szept. 11. 06:05
 2/19 anonim ***** válasza:
78%
Komolyan nem értem, hogy ez most miért kérdés. Terhes voltál már javában, amikor úgy döntöttetek, kell egy kutya. Szoktasd új időpontra -bár ha a gyerek akkor alszik, megint problémát csinálsz belőle. Fogod majd a csecsemőt, beteszed egy bundazsakba ha hideg lesz, babakocsiba aztán indulás.
2016. szept. 11. 06:36
 3/19 anonim ***** válasza:
32%

Ne haragudj, de iszonyú rosszul időzítettétek a kutyavásárlást. Mi májusban vettünk egyet, amikor a kisfiam már elmúlt 2. Fogalmam nincs,h mit csináltam volna vele egy újszülött mellett. Bár ilyen kiskutyát nem igazán tanácsos még levinni sem, de sok törődést igényel. Aztán meg ugye lehet levinni 5-6szor egy nap. És még így is nagy szerencsénk van, mert a mi kutyánk nem ébreszt, kb 8-9kor visszük ki reggel. De így is jó,h a fiam már elég nagy.

Majd meglátod,h meg tudod -e oldani. Ha nem megy, ne szégyelld, ilyen fiatal kutyusnak még könnyű új gazdit találni. Aztán amikor már könnyebb lesz a kicsivel, újra visszatértek a témához.

2016. szept. 11. 08:01
 4/19 anonim ***** válasza:
84%
Azért azt megnézném, ahogy egy párnapos újszülöttet nagy nehezen felöltöztet az anyuka és lecipeli reggel 5-kor, hogy a kutya elvégezze a dolgát... Ez már azért is álom, mert egy héten kb egyszer fog pont úgy történni, hogy épp 5 előtt ébred fel a baba. Vagy tovább fog aludni, vagy épp azelőtt alszik be... Ez marhaság, amit tanácsolnak. A kutyára kell megoldás.
2016. szept. 11. 09:00
 5/19 anonim ***** válasza:
52%

Nézd utolsó, nem tudom van e gyereked. Nekem van. Egy újszülöttet nem nagy kihívás belerakni egy bundazsakba és atteni a babakocsiba.

De tudod épeszű ember akkor vesz kutyát, ha tud róla gondoskodni. A kutya 10 hetes, a kérdező 37 hetes, ergo nem derült égből villamcsapaskent jött se a kutya, se a terhesség. Minek vett kutyát, ha nem tud gondoskodni róla? Bár itt inkább a nem akarás a probléma.

2016. szept. 11. 09:28
 6/19 anonim ***** válasza:
49%
4-es válaszoló vagyok: a hangsúly nem a baba felöltöztetésén, hanem a tényen volt, hogy mindezt reggel ötkor... Egy déli sétáltatásnál gond sem lenne.
2016. szept. 11. 09:30
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Miért ilyen korai órához szoktattad? Na mindegy, kénytelen lesz a kiskutya átszokni valami emberi időre, ennyi. Ahogy az ötórát megszokta, úgy majd megszokja, hogy mondjuk 8 körül viszed le. És ha jót akartok magatoknak, akkor már most elkezditek erre szoktatni. Mondjuk egy újszülött mellett még ez is necces szerintem. Mi társasházban lakunk, elég nehezen tudnám megoldani, hogy egyszerre vigyem le a babakocsit is a lépcsőn, meg a kutyát is pórázon. Maximum úgy, ha a babát magadra kötöd, az úgy kivitelezhető, de egy ilyen pici babát legfeljebb szövött, vagy karikás kendőben szabad hordozni, annak a használatába meg azért bele kell jönni, nem fog elsőre pillanatok alatt menni a dolog. A kisebbik fiamnál én karikás kendőt használtam, hogy könnyen fel tudjak menni a nagyobbik gyerek osztálytermébe a lépcsőn, amikor megyek érte. Hát eleinte fél óra volt az elkészülés alsó hangon, öltözéssel, kendő igazgatással. Most már pikk-pakk megcsinálom, de az első hetekben ez nem ment olyan könnyen.

Szóval én lehet, hogy inkább megkérnék egy szomszédot, hogy vagy a kutyát vigye le, vagy addig a babára figyeljen (ha tényleg csak egy pisi-kakira rohantok le, akkor az tényleg nem sok idő).

2016. szept. 11. 09:32
 8/19 anonim ***** válasza:
50%
Mert mivel másabb, ha nem 5, hanem 8/11/15/19 óra van? Pont ugyanannyi időbe telik osszekeszulni
2016. szept. 11. 09:33
 9/19 anonim ***** válasza:
27%
Amúgy meg ha a kiskutya nem csak fiatalt, hanem kisméretűt jelent, akkor azt lehet macskaalomba szoktatni, vagy pelenkázó alatetre.
2016. szept. 11. 09:35
 10/19 anonim ***** válasza:
12%
Például egy emberibb órában emberibb a levegő, főleg ősszel. Én reggel 5-kor nem vinném le a gyerekem, csak azért, hogy egy nyamvadt kutya sz*rjon. Már nehogy a kutya lenne a prioritás. Mondom ezt úgy, hogy nekem is van. Át kell szoktatni egy normális időpontra és kész.
2016. szept. 11. 09:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!