Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 16hkm vagyok és még dolgozom....

16hkm vagyok és még dolgozom. Heti hány órát dolgozhatok, és pihenőnapot mennyit köteles ki adni a munkáltató egy héten?

Figyelt kérdés

2016. aug. 26. 16:03
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy már nem nagyon tud mit tenni, mert ő is benne volt, így ugyanúgy szabálysértést követett el.
2016. aug. 26. 17:27
 12/16 A kérdező kommentje:
A kérdező vagyok.A munkáltatóm 7 alkalmazottat dolgoztat így,hogy senki nincs bejelentve rendesen.Sajnos nem tudtam másik munkahelyre lépni mert nem volt.Beszéltem bírónővel és engem nem büntethetnek meg mert aláírtam azt a szerződést.Nem szerettem volna bíróságra rohangálni terhesen mert vanelég gondom így is,de ha munkáltatóm ennyire aljas,hogy még fenyegetőzik is akkor megteszem!!
2016. aug. 26. 17:42
 13/16 anonim ***** válasza:
67%
Nem azért bűntethetnek mert aláírtad a szerződést, hanem mert velük együtt te is adót csaltál. Mert gondolom nem csak a szerződés szerinti béred kaptad meg...
2016. aug. 26. 17:59
 14/16 anonim ***** válasza:
36%
A Lényeg: van-e munkaidőkeret? Mert ha van, szabályosan dolgozol heti 10 órás bejelentêssel olykor akár heti 40-et is.
2016. aug. 26. 20:20
 15/16 anonim ***** válasza:

ha heti 10 órára vagy bejelentve, akkor annyit kell csak dolgoznod...

viszont irigylem a nyugodtságodat, azzal tisztában vagy, hogy a gyedednek az alapja az a 10 óra lesz? vagyis ha jól értem a szerződésed, akkor többet kapsz majd ha segélyt igényelsz mint a munkabéred utáni összeg :(

2016. aug. 26. 21:37
 16/16 anonim ***** válasza:

Nyílván nincs munkaidő keret, hisz ilyen tempóban 1 hét alatt ledolgozná, aztán többet nem is menne a hónapban. Úgy meg nem lenne semmi baja a kérdezőnek. Azért az a leírásból kiderül, hogy huzamosan így dolgozik.

Kérdező, sajnálom, de amit te most akarsz az kb. eső után köpönyeg. Az egész munkaviszonyod nem legális, amibe te beleegyeztél, így folytattad. Senkit nem érdekel, hogy csak azért mert nem találtál más munkát. Innentől kezdve nincs miről beszélni, hogy terhesen mik a jogaid, meg hogy lehetne dolgoznod. Már késő törvényekkel védeni magad, hisz te is vétettél ellene. Ha most bírósághoz fordulsz, magadat is velük rántod. Sajnálom, de ilyen munkaviszonyra hiba volt gyereket vállalni, vagy tisztában kellett volna lenned vele, hogy akkor ez mivel jár. Elhiszem, hogy terhesen már megerőltető ez a munka tempó, de sajnos nem tudsz mit tenni. Ha már nem bírod, elmehetsz táppénzre. A gond még az, hogy táppénz, csed, gyed minden a bejelentett fizetésed után lesz kiszámolva, ami baromi kevés lesz, akkor már a gyessel jobban jársz. Illetve a gyedet majd a gyerek apja is megigényelheti munka mellett, amennyiben jogosult rá.

2016. aug. 27. 00:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!