Kinek a hibája ez, hogy egy gyerek ennyire buta?
A szomszédom a lány és megkérdeztem tőle, hogy mi Afrika meg MO éghajlata, illetve h hány fok a derékszög. Válaszai:
Afrika: -
Magyarország: Felhős xd
Derékszög: "fa..sz se tudja"
Azérz kérdeztem tőle mert a pótvizsgára készül. 14 éves.
Nem Iq nuku lányról van szó, nem autista tök normális nem beteg gyerek.
Egyertelmuen a szulei hibaja, de lehet azt hiszi, hogy evvel lesz meno es csak flegmazik, igazabol lehet tudja.
Akivel sokat foglalkoznak, torodnek az nem lesz ilyen szerintem. :/
Képes vagy töröltetni a választ, ha nem tetszik???
Számon kéred egy gyereken a tudást, pedig a tiéd is hiányos. Nem autista? Miért, az autisták buták?
Szerintem nem segíteni akarsz rajta, hanem azért kérdeztél ilyeneket mert alázni akarod.
Pl. a papám folyton azzal bántja anyukámat hogy én milyen műveletlen és buta vagyok. Én meg olyanokkal heccelem, hogy "Papa, szerinted élnek emberek a Marson?" és akkor napokig ezen dühöng :)
Nem mondtad, csak gondoltad...
Pótvizsgára készül, nem érettségire, egyértelmű, hogy nem egy észlény.
14 évesen viszont 90%-ban rajta múlik, hogy milyen jegyei vannak. A szülei ülhetnek mellette, amíg görnyed a könyv fölött, de tapasztalatból mondom, hogy ha nem akar tanulni, ettől se fog. Akkor fog tanulni, ha megvan benne az igény, hogy átmenjen a pótvizsgán.
Mivel úgy van vele, hogy ő tök hül.ye, és mindenki ezt is mondja, úgy is meg fog bukni a pótvizsgán. Akkor meg mi a fenének tanuljon egész nyáron, ha úgy is megbukik, ha ezzel az erővel elmehet a strandra is, meg csavarogni?
Nekem az ilyen viselkedésből, amit most leírtál, abszolút ez jön le.
Talán ha segíteni akarsz neki a magad 15 évével, akkor fogj egy könyvet, amiből tanulnia kell, és együtt nézzétek át az egyik fejezetet, mutasd meg, te hogy tanulsz. És utána kérdezz vissza, mire emlékszik. Segíteni is tudod kérdésekkel, és akadályozni is, gondolom te is feleltél már az osztály előtt, tudod hogy megy ez...
És ha egy húsz perc intenzív agytágítás után sejtelme sincs a válaszról, akkor nyugodtan hü.lyézd le.
Egyelőre csak azt sikerült kiderítened, hogy bahott tanulni, és senkit nem is érdekelt, ha ezt megtehette.
Egyébként merem állítani, hogy nem csak az ő hibája. A suliban se erőlködhetnek a tanárok, ha ezt nem sikerült felcsipegetnie, és a szülők se nyüstölhetik, hogy tanuljon már, mert meg fog bukni.
Még van idő, hogy legalább egy kettes-hármasra átvegye az anyagot, ha akarja.
De ahogy elnézem, még a minimális akarat sincs meg, inkább elkönyvelte, hogy megfelel a társadalmi elvárásoknak, és megbukik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!