Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti otthon hagynátok 7-8 éves...

Ti otthon hagynátok 7-8 éves gyermeketeket 5 percre míg elmentek a boltba?

Figyelt kérdés
Én már ilyen korban itthon hagytam őket, mìg elmentem a boltba. Kb. 5 perc alatt visszaérek. Beszélgettem más anyukákkal és úgy érzem elìtélnek mert ők féltik a gyereküket. Tudom mindenki máshogy neveli a gyerekét. Kìváncsi vagyok másnál hány éves volt a gyereke mikor 5 percre egyedül hagyta.
2016. aug. 8. 11:03
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
87%

8 éves a nagyobbik fiam. Őt már hagytam itthon rövidebb időre. Panelben lakunk, a ház mellett van a kisbolt, oda már ő is ment sokszor egyedül, ismerjük a boltost is, úton sem kell átmenni, szóval nyugodtan lemehetett oda. És ugyanígy őt is hagytam már itthon, amíg én mentem le oda. Az ajtót ki tudja nyitni, szomszédhoz átszaladhat, ha baj van, illetve nagyon jól tudja, mi a teendő ilyen-olyan gondok esetén. Itthon van a vezetékes telefon, fel tud hívni rajta.

Egy mentálisan ép 7-8 éves gyereket már egyedül lehet hagyni rövidebb időre, főleg, ha a szülő is a közelben tartózkodik. Természetesen a gyereket is fel kell rá készíteni, hogy baj esetén mi a teendő, és fontos, hogy tisztában legyen az otthoni biztonsági szabályokkal.

2016. aug. 8. 15:26
 22/25 anonim ***** válasza:
80%
Sőt, most jut eszembe, nem csak boltnyi időre hagytam egyedül (nekem az tényleg öt perc, ha mondjuk kenyérért megyek, nem is nagyon szokott lenni bent senki, ez tényleg egy nagyon pici bolt), hanem volt, hogy az öccsét vittem orvoshoz. Kettejüket természetesen nem hagynám itthon, a kicsi még csak fél éves :D De már nyári szünet volt, a nagy itthon maradt, a kicsit meg átvittem a szomszéd lépcsőházba, ott van a gyerekorvosi rendelő. Nem akartam a nagyot is vinni a többi beteg gyerek közé. Mondtam neki, hogy lehet, hogy eltart egy darabig, de ha már úgy érzi, régóta ott vagyok, nyugodtan hívjon fel, vagy ha valami baj van, akkor szaladjon át, tudja az utat.
2016. aug. 8. 15:32
 23/25 anonim ***** válasza:
80%
Igen itthon szoktam hagyni míg leszaladok a közeli boltba 5-10percre,ő fejböl tudja a telefonszámunkat van vezetékes telefonunk a baj lenne tudna minket hívni!
2016. aug. 8. 18:33
 24/25 anonim ***** válasza:
100%
utolsó vagyok 8éves múlt a fiam :)
2016. aug. 8. 18:34
 25/25 anonim ***** válasza:
Én simán,szintén 8 éves.Az ajtót bezárom(kertes családi ház),de a terasz felé ki tud menni ha bármi gond lenne(ezt beszéltük meg),és kiabál a szembe szomszédnak(mindig van otthon valaki,otthonról melóznak).Erre szerencsére még soha nem volt szükség,de biztos ami tuti.Nem órákról beszélünk,de mondjuk amíg elviszem-elhozom a kisebbet az oviba/ból(az utcánkban van,kocsival viszem,kb. 3 perc az út)otthon hagyom.Sokszor nincs kedve velem jönni,addig is nyugiba van otthon.
2016. aug. 8. 21:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!