Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti otthon hagynátok 7-8 éves...

Ti otthon hagynátok 7-8 éves gyermeketeket 5 percre míg elmentek a boltba?

Figyelt kérdés
Én már ilyen korban itthon hagytam őket, mìg elmentem a boltba. Kb. 5 perc alatt visszaérek. Beszélgettem más anyukákkal és úgy érzem elìtélnek mert ők féltik a gyereküket. Tudom mindenki máshogy neveli a gyerekét. Kìváncsi vagyok másnál hány éves volt a gyereke mikor 5 percre egyedül hagyta.
2016. aug. 8. 11:03
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
18%
Én nem hagyom otthon. Nem azért, mert nem bízom benne, hanem mert bármi történhet. Nekem 5 perc nem ér annyit.
2016. aug. 8. 12:52
 12/25 anonim ***** válasza:
81%
Nos, én 8 évesen egyedül keltem, készülődtem és mentem suliba, ami, igaz, 10 percre volt tőlünk. Egyedül mentem haza, a sarki boltban megvettem ami kellet az aznapi ebédhez (volt nálam lista) s otthon amíg a szüleim hazaértek, 3 óra alatt elmosogattam, rendbeszedtem a lakást, feltörölgettem és megtanultam a leckém. Hozzáteszem, mindig az első 3 tanuló között voltam. Igaz, szükséghelyzet volt, de megértettem mikor anno anyum magyarázta, hogy nincs elég pénzünk, ezért nekem is kell segítsek, hogy több mindent meg tudjanak engedni és így talán el is mehetünk nyaralni, ha én is jól "dolgozom". Nehéz volt, de megtanítottak és elmagyaráztak mindent, ezért meg sem fordult a fejemben, hogy a késsel játszak, vagy magamra rántsam a szekrényt. A kérdésre válaszolva, szerintem ha értelmes, elmagyarázod neki és látod, hogy megérti, figyel rád otthagyhatod akár több mint tíz percre is.
2016. aug. 8. 12:56
 13/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat

Már kamaszok a fiúk, eddig szerencsére semmi baj nem történt.

2016. aug. 8. 13:00
 14/25 anonim ***** válasza:
77%

Simán. Egy 7-8 éves nem hülye, nyilván ismeri az alapszabályokat. Nem gyújtogat szándékosan, ha eltör egy poharat, akkor papucsot vesz, nehogy belelépjen (esetleg ismeri a söprű helyét és tudja hogy kell használni), ha kiönt valamit, akkor nem lép bele, nehogy elcsússzon (ne adj' isten fel is törli). Gondolom ha pisilnie kell, ki tud menni wc-re, ha szomjas tud inni, ha éhes tud enni, de ha úgyis csak 5 percre mész, akkor akár meg is tud várni. Ami baleset 5 perc alatt megtörténhet vele, az megtörténhet vele abban az egyetlen egy pillanatban is, amíg pislogsz. Amelyik gyerek nem hülye, az nem fog SZÁNDÉKOSAN kárt okozni magának, véletlen meg bármikor lehet. De ha biztos akarsz lenni benne, hoyg sedmmit nem csinál, akkor le lehet ültetni arra az 5 percre valami mese elé, hogy lefoglalja magát. (Nem bezzegelni akarok, csak összehasonlításként írom, hogy én 9-10 évesen egyedül voltam otthon nyáron a két kisebb tesómmal és napi szinten főztem magunkra.) Nem tudom sok szülő mért tekinti értelmi fogyatékosnak a gyerekét.

A másik: inkább a felnőtt ugorjon le 5 percre a boltba, agyerek meg maradjon otthon biztonségban, mint hogy a gyereket küldje ki. Én meg az utcára nem engedném ki sok éves koráig a sajátomat.

2016. aug. 8. 13:53
 15/25 anonim ***** válasza:
82%
A nagyom nemsoká 8, 7 évesen már otthon maradhatott max fél órára egyedül. Telefon volt nála, a kertbe nyíló ajtót nem zártam be, viszont a lelkére kötöttem, hogy lehetőség szerint a házban marad, és nem nyit ajtót senkinek. Ő elég nyugis, szófogadó gyerek. A kisebbik 5 lesz, na őt még nem mertem itthonhagyni, kettesben a naggyal pláne, mert félek, hogy összevesznének, és úgy lenne valami bajuk.
2016. aug. 8. 13:58
 16/25 anonim ***** válasza:
40%

Igen, bőven. 5-6 évesen is itthon hagytam - igaz, akkor még gázt-vizet kikapcsoltam, szóltam a szomszédnak. Most már nem.

Inkább az a fura nekem, hogy tudjátok 5 perc alatt elintézni a boltot? :-)

2016. aug. 8. 13:59
 17/25 anonim ***** válasza:
96%
Rövid időre igen, de öt perc alatt a boltot nem járod meg.
2016. aug. 8. 13:59
 18/25 A kérdező kommentje:

Mìg Pesten laktunk, melettünk volt a bolt :)

Mostmár falun lakunk pontosabban faluszêlen és 2 utcával arrébb van a bolt.

2016. aug. 8. 14:06
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Mi is Pesten élünk, pont ezért kérdezem :-) Itt van a bolt 1 percre, de mindig van legalább 1-2 vásárló, de inkább több.
2016. aug. 8. 14:12
 20/25 anonim ***** válasza:
96%
Ennyi idősen a lányomat 1-1,5 órára is otthon tudtam hagyni. Előtte mindig megbeszéltük mit nem szabad, mihez ne nyúljon. Nagyon büszke volt magára utólag. A fiamat már nemigen merném, de majd meglátom mennyit komolyodik.
2016. aug. 8. 14:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!