Ti otthon hagynátok 7-8 éves gyermeketeket 5 percre míg elmentek a boltba?
Köszönöm a válaszokat
Már kamaszok a fiúk, eddig szerencsére semmi baj nem történt.
Simán. Egy 7-8 éves nem hülye, nyilván ismeri az alapszabályokat. Nem gyújtogat szándékosan, ha eltör egy poharat, akkor papucsot vesz, nehogy belelépjen (esetleg ismeri a söprű helyét és tudja hogy kell használni), ha kiönt valamit, akkor nem lép bele, nehogy elcsússzon (ne adj' isten fel is törli). Gondolom ha pisilnie kell, ki tud menni wc-re, ha szomjas tud inni, ha éhes tud enni, de ha úgyis csak 5 percre mész, akkor akár meg is tud várni. Ami baleset 5 perc alatt megtörténhet vele, az megtörténhet vele abban az egyetlen egy pillanatban is, amíg pislogsz. Amelyik gyerek nem hülye, az nem fog SZÁNDÉKOSAN kárt okozni magának, véletlen meg bármikor lehet. De ha biztos akarsz lenni benne, hoyg sedmmit nem csinál, akkor le lehet ültetni arra az 5 percre valami mese elé, hogy lefoglalja magát. (Nem bezzegelni akarok, csak összehasonlításként írom, hogy én 9-10 évesen egyedül voltam otthon nyáron a két kisebb tesómmal és napi szinten főztem magunkra.) Nem tudom sok szülő mért tekinti értelmi fogyatékosnak a gyerekét.
A másik: inkább a felnőtt ugorjon le 5 percre a boltba, agyerek meg maradjon otthon biztonségban, mint hogy a gyereket küldje ki. Én meg az utcára nem engedném ki sok éves koráig a sajátomat.
Igen, bőven. 5-6 évesen is itthon hagytam - igaz, akkor még gázt-vizet kikapcsoltam, szóltam a szomszédnak. Most már nem.
Inkább az a fura nekem, hogy tudjátok 5 perc alatt elintézni a boltot? :-)
Mìg Pesten laktunk, melettünk volt a bolt :)
Mostmár falun lakunk pontosabban faluszêlen és 2 utcával arrébb van a bolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!