Magyar keresztnév?

Figyelt kérdés
CSAK olyanok véleményére lennék kiváncsi,akik magyar eredetű nevet adtak a gyermeküknek vagy ezek a nevek tetszenek.Mondhatni csoportra lehet bontani a neveket és ha valakinek nem tetszenek főleg a régi magyar nevek,hiába kérem a véleményét ,neki nem fog tetszeni.Kevend név tetszik nektek?Azt is szeretném,ha megírnád hogy hívják a gyermeked,ill.melyik név tetszik.
2016. aug. 7. 22:46
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Nekem tetszik ez a név, bár most hallom először. Magyar eredetű nevek közül kedvenc fiú nevem a Tibold, kedvenc lány nevem pedig a Mikolt.

Gyerekeim: Zita, Blanka, Krisztián és Olivér. A név választásnál nekem nem az eredet volt a fontos, nem is figyeltem. Azt néztem, hogy passzoljon a vezetéknévhez, azért ne hívjanak így minden második gyereket. Minden életkorban legyen vállalható, ne csak cuki kisgyerekként. Illetve ami számomra még nagyon fontos volt, hogy ha bemutatkozik valahol elsőre megértsék.

2016. aug. 8. 08:27
 12/17 anonim ***** válasza:
nekem nem tetszik, kissé nyakatekert, és mivel ritka név, sokszor hihetik azt hivatalos ügyintézésnél hogy elírta a nevét, és igazából Keve vagy Kende. Enyém Csaba lesz.
2016. aug. 8. 08:27
 13/17 anonim ***** válasza:
Nem tetszik. Az én fiam Szabolcs.
2016. aug. 8. 08:53
 14/17 anonim ***** válasza:
Nekem nem annyira tetszik, de a Keán az nagyon :)
2016. aug. 8. 09:51
 15/17 anonim ***** válasza:

Nekünk lányunk van, Boglárka lett. Szép magyar név.

A Kevend azért bajos, mert nem fogják érteni, félre fogják írni mindig. Hidd el, a férjemnek is aránylag ritka neve van, és még a lakás vételi szerződésen is elrontották a nevét...egész életében figyelnie kell arra, nehogy elírják.

2016. aug. 8. 13:43
 16/17 anonim ***** válasza:

Az én fiam Kende, ha lesz még valaha fiúnk, akkor Bátor, Kartal, Vajk lenne valószínűleg. Ha lány, akkor meg odavagyok a Zsolna, Zenkő nevekért.

A Kevend tetszik, de szerintem félreérthető, és tuti, hogy sok galibát fog okozni majd. Tapasztalat, nekem is különleges nevem van, ne tudd meg, milyen más neveknek értették már, és sokszor kell betűznöm is.

2016. aug. 8. 14:36
 17/17 anonim ***** válasza:

Nem is rossz nev ez a Kevend :) Szokatlan meg de megtudnam szokni, szerintem.

Nekem magyar nevek kozul az Akos nagyon nagy kedvencem (sajnos a ferjemnek nagyon nem tetszik) illetve a Koppany es a Zalan is tetszik.

Nekem 4 gyerekem van es egyik sem magyar nevet kapott hanem olyat ami jo kulfoldon is meg Magyarorszagon is mivel kulfoldon elunk: Erik Tibor, David Mark, Patrik Benjamin, Viktoria Noemi.

2016. aug. 8. 23:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!