Ti adnátok születendő kisfiatoknak a Frodó nevet? Mit gondoltok, mennyire vállalható, viselhető név?
Ez egyértelműen a NEM, SOHA NEM! kategória.
Tegnap láttam a facebookon egy Máricsuly nevezetű hölgyet. Ez a név ugyanaz a kategória csak épp nem latin szappanoperából ihletődve, hanem ugye más kategóriás filmből. Nem szabad így kiszúrni egy gyerekkel...
Hát, én megközelítőleg 20 éve nagyon nagy Tolkien rajongó vagyok. Megvan az összes könyve, még a Lost Tales stb. is angolul is, sokminden, ami magyarul meg sem jelent.
De..
A Frodó nevet maximum a kutyámnak adnám.
Na, Gandalf tutira nem lesz, a vezetéknév ugyanis pont a Fehér. :D
Egyébként nem az én kisfiamról lenne szó, de a családban fog születni hamarosan és a szülők ezt a nevet találták ki. A nagyszülőknél természetesen kiverte a biztosítékot, de igazából minden kiverte volna, ami kicsivel is modernebb, mint a Béla, a László, az István vagy a Lajos, úgyhogy az ő véleményük ebből a szempontból nem sokat nyoma latba a szülőknél.
Én próbálok nyitottan állni a kérdéshez, de az a helyzet, hogy nekem is nagyon fura és szokatlan ez a név egy magyar kisfiú számára. Ezért gondoltam, megkérdezem, mások mit gondolnak róla, hátha csak én vagyok nagyon merev, de ezek szerint nem bennem van a hiba. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!