Ti adnátok születendő kisfiatoknak a Frodó nevet? Mit gondoltok, mennyire vállalható, viselhető név?
Inkább Frodó, minthogy Lajos 😂😂😂
Szerintem ez 5 év múlva teljesen mindennapos név lesz. Én ismerek Cvi és Szörény nevű kisfiúkat, valamint Bozsóka, Tilla és Küllikki nevű kislányokat. Ezek mind anyakönyvezhetőek Magyarországon. Szóval a Frodó egész normális név szerintem.
Egyébként ha nekem fiam lenne, Regőnek hívnánk. De lányunk van, ő Abigél💜
A Lajoson túl is vannak tradicionális, vagy éppen kifejezetten modern, de nem hivalkodó és közönséges nevek. Sajnos ma már nemcsak a putrisoron születnek Daenerysek, Kevinkosztnerek, Nintendók és Pikachuk, hanem egészen elegáns, normáls(nak tűnő) családokban is. De már meg sem lepődöm ezen, felőlem Bodrinak vagy Morzsinak is hívhatják a gyereket.
Konzervatívként maradok az olyan unalmas neveknél, mint a Botond, Tamás, Benedek, Márton, Gergely, Csongor vagy Nóra, Noémi, Tímea, Lilla, Dorottya, Orsolya, Mirjam, Sarolta, Szonja... és ez csak ami hirtelen eszembe jut, vállalhatóak, és persze hasonlókkal tele van a szótár. Ha valaki viszont Szürke Gandalfnak akarja elnevezni a gyerekét, hát hajrá :D
Amikor kb. három éve elkezdtünk gondolkodni rajta, hogy lassan majd jöhet a kistesó, akkor a férjem felhozta, hogy legyen Frodó, vagy Gandalf, illetve bedobta azt is, hogy Anakin, de ezen a ponton leállítottam, és megmondtam neki, hogy ezt sürgősen felejtse el :D Mondjuk kicsit kíváncsi vagyok rá, hogy ha rábólintok, vajon tényleg adta volna ezt a nevet a gyereknek. Aztán kitalálta, hogy adjunk neki két nevet, az egyik legyen a Csák, a másik a Norisz. Igen, rohadtul humoros férjem van :P
Egyébként végül egy teljesen normális nevet választottunk (Alex).
A kisfiúnknak mi gondolkodtunk második névként a Boromiron, de azt a nevet Tolkien is kölcsönözte ugyanis, régi szláv név! Aztán elvetettük, mivel nem akarom, hogy csúfolják! Frodót soha nem adnám! :)
Ármin Bulcsú lesz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!