Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért mondják, hogy gyerek...

Miért mondják, hogy gyerek mellé kell a kocsi? Nem normális, hogy nincs autónk?

Figyelt kérdés

Budapesten élünk. Mindenhová gyalog tudunk menni (munkába, programokra, természet közelségébe). Ha valahová mégis kell autó, akkor a havi egy taxi sokkal olcsóbb. Bevásárlást részletekben intézzük, közel vannak a boltok, nem szoktunk itthon felhalmozni. Nyaralni nem autóval járunk.

Gyerekorvosi ügyelet nagyon közel van (még pici a gyerekünk), későbbre sulik is, és sajnos a parkolás iszonyatos összeg a környékünkön.

De közben azt látom, hogy a legszegényebb családoknak is van kocsijuk, és itt is mindig azt mondják, hogy legalább valami használtat vegyenek, mert gyerek mellé KELL az autó. Unokatesómék egyik napról a másikra élnek, vidéki város belvárosában, de van kocsijuk mégis. Azzal járnak bevásárolni meg néha dolgozni is.

Van itt olyan, akinek nincs kocsija és jól elvan?

2016. júl. 2. 07:40
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
6%

26 miért lett lepontozva levegő munkacsoportosok ide jàrnak nyàlat fröcsögni?

Gyereket biciklivel viszem oviba bicikli ingatag borúltok gyereknek lessz baja.

2016. júl. 2. 17:32
 32/40 A kérdező kommentje:

Tesco: Nekem eddig mindig azt mondta a futár, hogy az egészet visszaviszi, ha egy dolog nem jó. Nektek szerencsétek van:)

Köszi a válaszokat! A mi állásainkhoz nem kell autó, de amúgy jogsink az van. Csak még sose kérték a CV-m mellé:)

2016. júl. 2. 17:58
 33/40 anonim ***** válasza:
54%

Majdnem 9 éve nevelek gyereket (most már kettőt) kocsi nélkül. Se a férjemnek, se nekem nincs jogsink, így a kocsinak se lenne sok értelme. Ja, és nem Budapesten lakunk. Megyeszékhely mondjuk, szóval ne mondjuk már azt, hogy Budapesten kívül nincs tömegközlekedés (az első oldalon még ilyesmit is olvastam :D ), mert van.

Panelben lakunk, gyerekorvos a szomszéd házban rendel, kb. 5 métert kell sétálni, kocsival is nagyjából ennyi lenne autótól a kapuig. Felnőtt orvos kicsit messzebb, de az is 10-15 perc gyalog. Ha annyira rosszul lenne bárki, hogy gyalog ennyit nem tud megtenni, akkor azzal már úgyse háziorvoshoz mennénk (fekvőbeteghez meg házhoz megy).

Gyerek- és felnőtt klinika a belvárosban, 20 perc busszal. Ha olyan baj van, amivel nem lehet mászkálni, akkor taxi. Egy ezresből bent vagyunk. Egyedül a bevásárlás miatt lenne jó, ha lenne kocsink, de ha belegondolok, millióan oldják, és oldották meg rajtunk kívül is ugyanezt gyalog. Tesco sétatávolságra, Spar, Lidl, Aldi busszal megközelíthető. Heti bevásárolnivalót simán haza tudjuk hozni ketten a férjemmel. Ha valamiből sokat akarunk venni, akkor összeállunk mással, aki kocsival úgyis oda menne, nem szokott ebből gond lenni.

Én nem azt mondom, hogy olyan szupi jó dolog kocsi nélkül, de egyáltalán nem megoldhatatlan így az élet. Igaz, mi most már lassan tényleg szeretnénk autót, de csak azért, mert a férjem munkájához kelleni fog, addig nem léptetik elő, amíg nem lesz jogsija meg kocsija. Tény, hogy jóval kényelmesebb lesz autóval járni vásárolni, vagy mondjuk strandra menni (mert sajnos itt a városban nincs egy épkézláb strand, csak a város melletti kisebb településeken), de távolsági busszal eddig is megoldottuk ezt is. Egyedül a nyaralás cumi kocsi nélkül, főleg babával, azt nem is vállaltuk be vonattal, szereztünk fuvart, így mondjuk lényegesen többe kerül a nyaralás, hiszen két oda-vissza benzint ki kell fizetnünk annak, aki hoz és visz minket. Na, kb. tényleg ez az egy, amit autó nélkül nem tudunk, vagy inkább nem szeretnénk bevállalni. De a mindennapi életet sok sok éve megoldjuk így is.

2016. júl. 2. 19:18
 34/40 anonim ***** válasza:
73%
Nekünk nincs autónk, jogsink sincs. Kisvárosban érünk, kb. mindenhova el lehet érni gyalog vagy biciklivel, nekünk nem is hiányzik. Bolt a közelben, kórház 10 perc, de szerencsére még nem volt olyan, hogy oda rohannunk kellett. Én szeretek biciklivel járni, télen meg marad a babakocsi/séta. Nyaralásnál vagy repülővel megyünk úgyis külföldre, a balatoni nyaralóba meg a család többi tagjával megyünk, úgyhogy bátyám elvisz minket. Egyébként marad a vonat, ha belföldön akarunk máshova menni. Ha lenne autónk, városban úgyse használnánk, max városon kívül jönne jól, de egy évben max négyszer utazunk el, ezért nem sürget, hogy legyen. Ez valószínűleg a szüleimnek is köszönhető, mindig is volt autónk, de városon belül ők se használták soha, így ehhez szoktam hozzá.
2016. júl. 2. 21:51
 35/40 anonim ***** válasza:
61%

"Megyeszékhely mondjuk, szóval ne mondjuk már azt, hogy Budapesten kívül nincs tömegközlekedés (az első oldalon még ilyesmit is olvastam :D ), mert van."

Azt mondták, hogy vidéken nincs, senki nem mondta, hogy nagyvárosokban nincs.

Különben tényleg embere válogatja, kinek van szüksége kocsira, nekünk minden megvan a lakótelepen belül, alig kellene kimozdulni, ha nem akarnék.

2016. júl. 3. 01:01
 36/40 anonim ***** válasza:
68%

De normális, hogy nincs autótok de az is, hogy nekunk van. Oktogon es nyugati kozott laktunk vi. Kerben

1900 Ft volt a parkolási hozzájárulás évente egy autóra es helyet is max 2 körből találtunk.

Most nagyvárosban élünk, kicsit messzebb van minden, de a kocsink nagyon hadznos 2 gyereket kell logisztikazni plussz dolgozni menni, ugyhogy most mar 2 autónk van,

Itt is vannak akik jol elvannak en nem lennék el

2016. júl. 3. 06:52
 37/40 anonim ***** válasza:
57%

"Azt mondták, hogy vidéken nincs, senki nem mondta, hogy nagyvárosokban nincs."

Pár hete pécsiként még le lettem vidékizve :D Most akkor hogy van ez?

2016. júl. 3. 12:08
 38/40 anonim ***** válasza:
43%

"Pár hete pécsiként még le lettem vidékizve :D Most akkor hogy van ez?"

A pestiek nem bírják következetesen használni a "vidék" szót, egyik pillanatban minden vidék nekik, ami a Hungária körúton kívül van, a másikban meg azzal jönnek, hogy "de jó vidéken, mert csend meg madárdal meg tudsz tehenet tartani". Mi megyeszékhelylakók legyünk következetesek és használjuk a város meg a vidék fogalmakat arra, amit jelentenek :)

(egy haverom definíciója szerint egyébként "vidék az, ahol nincs panelház :D)

2016. júl. 3. 16:22
 39/40 anonim ***** válasza:
61%
Pesten lakunk én bkv járok férjem kocsival mert szükséges munkájához ,
2016. júl. 3. 18:21
 40/40 A kérdező kommentje:
38: a videkiek meg a budaiakat is pestinek nevezik. Pedig a Normafan csicseregnek a madarak.:)
2016. júl. 3. 19:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!