Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kifogásol mindent...

Miért kifogásol mindent anyám? Miért nem elégedett velem?

Figyelt kérdés
Az van, hogy nem vagyok minta felnőtt, még nem is voltam soha minta gyerek. 30 éves vagyok, van munkám, albérletben élek a párommal. Egyetemi végzettségem van, a szakmámban is tanulok, mégsem haladok jól szerinte az életben, mert miért nincs saját lakások, párom miért "csak" szakmunkás, felelőtlennek vagyunk, miért van több garnitúra nadrágom, és nem vagyok normális, mert nyaralásra koltom a pénzt még párom szórja a lóvét mert olivabogyot eszik még dohanyzik. Teljesen onfenntartoak vunk, soha semmit nem kértem otthonról, de semmi sem elég amit csinálok, egyszerűen nem ertem. Más is van így? Havi 280 ezer forintból élünk.

#anya #szeretet #elfogadás #megfelelés #normális szülő gyerek viszony
2016. máj. 7. 14:00
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem próbáld csökkenteni a kontaktust édesanyáddal. Ne avasd be ennyire az életedbe, nem kell neki mindent elmesélni, hogyan csináljátok, beszélgessetek és találkozzatok kevesebbet! Ha szóvá teszi ezt a változást, nyugodtan meg lehet neki mondani, hogy amíg csak rossz szava van feléd, amíg beleköt az életetekbe, addig nem vagytok rá kíváncsiak!
2016. máj. 7. 14:04
 2/5 A kérdező kommentje:
Koszi. Igazad van, amikor messzebb láttunk, látványosan javult a kapcsolatunk. Most, h mondod tényleg elég sok mindenben " hagyom" beleszolni
2016. máj. 7. 14:19
 3/5 anonim ***** válasza:
Sajnos én is ilyen családból való vagyok, nem tudom megmagyarázni az okát. Van egy 41 éves keresztanyám, aki már vagy másfél éve visszaköltözött az anyjához, mert elvált a férjétől. Neki se könnyű, bevallom, pedig munkája van, minden két nap dolgozik, és két nap szabad. Az ő anyja is szinte mindig kötődik vele, mert kajába nem ad péznt csak a költségekre. Szerintem itt mindnkettőnél probléma van, de nem tudják megoldani a helyzetet egyelőre. Szerintem anyukád is szeret mindent tudni, mindenről tudni, ami a családdal történik. De azért tényleg igaza van az elsőnek, nem kéne beszámoljál annyi mindenről neki. Egyébként nagyanyámat, vagyis a keresztanyám annyát még az is érdeklni, hogy kivel beszél telefonon. Szerintem rajta már nincs mit segíteni, de a te helyzeteten még lehet változtatni, mert nem laksz vele egy helyen. Szóval hajrá, sikrülni fog:)
2016. máj. 7. 14:52
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Kevesebb dologba kell beavatnod édesanyádat
2016. máj. 7. 15:01
 5/5 anonim ***** válasza:

Hasonló helyzet állt fenn nálunk is.

Amíg nem szilárd az önbizalmad, amíg kételyeket ébreszthet Benned bármivel kapcsolatban, amíg megpróbálhat elidegeníteni a párodtól, addig úgy érezheti, hogy hatalma van feletted és függsz tőle. Kérlek, ne hibáztasd Magad. Két diplomával, havi félmilliós keresettel, mintacsaláddal ugyanúgy nem lenne elégedett, mert nem az a lényeg, mit teszel vagy hol tartasz az életeddel.

Jelölj ki szilárd határokat. Ha legközelebb pampog, mondd meg neki, hogy köszönöd, hogy megosztotta veled a véleményét. És ennyi. Semmiképpen ne menj bele vitába, és végképp ne magyarázkodj! Sorozatos hűvös, szűkszavú válaszok után talán ritkulnak a nyekergések.

Elnézést, hogy tiszteletlen jelzőket vagy inkább igéket használtam, kiakaszt, ha arra gondolok, amikor velem történt ugyanez.

2016. máj. 7. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!