Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti hagynátok hogy anyátok...

Ti hagynátok hogy anyátok egész idő alatt vsesztessen? Bele lehet ebbe betegedni, ha anyátok sosem elégedett veletek, mindig csak a kifogásokat keresi, és kritizál?

Figyelt kérdés

másik kérdésem, vannak más féle anyák, akik elfogadják gyerekeküket úgy ahogy van, és szereti őket, és inkább a kapcsolat fontos számukra mint a külsőségek (hogy nézel ki, hogy néz ki a lakás?) és a felszines dolgok?

nem birom, hogy állandóan kritizál az anyám, és elégedetlen, bármit teszek, sosem az előrehaladást látja hanem a hibákat. úgy szeretném, hogy a kapcsolat kedvéért ne a hibákat vegye észre, és tegye szóvá, csak úgy ellegyünk egymás mellett, és ne b@asztasson mindenért!!! ebből ha hagyjuk, az alakul ki hogy állandó megfelelési kényszerünk lesz, és sosem tudunk elégedetten teljesiteni, és kényszerbetegek leszünk!

vannak más anyukák, akiknek nem az ilyen dolgok a fontosak?

még ha jót akar is, de ez hosszú távon elviselhetetlen!!

2013. nov. 3. 10:38
 1/9 A kérdező kommentje:
*csesztessen
2013. nov. 3. 10:39
 2/9 anonim ***** válasza:

Az én anyám hál nagyon aranyos. Vannak napok amikor megbolondul és ilyenkor megsértődik, kiabál, de ezek sem miattam vannak, hanem maga miatt. De ez is tart max 1-2 órát (ilyenkor úgy megsértődik, hogy bevonul a hálószobába és ki sem jön amíg le nem csillapodik) De ez 3-6 havonta jó ha egyszer van. Többnyire vagány, jókat röhögünk, támogat mindenben.

PL: elkezdtem egy szakmát már csak 1 év kellett hozzá, de rájöttem, hogy nem tetszik, és másik szakmát akarok. Elé álltam, elmondtam mi a gondom. Erre csak annyit kérdezett, hogy biztos az új szakma az amit szívesen csinálnék egész életemben?? Mondtam hogy igen, így csak annyit felelt, hogy akkor intézem el, hogy szeptembertől új szakmát tudjam tanulni. Szerinte nincs rosszabb döntés, mint úgy élni le az életünket, hogy olyan munkát csinálunk amit utálunk. Otthon is ha megkérem süssön pogácsát akkor azonnal süt (ez nála nagy szó, mert nem egy konyhatündér de a pogácsája isteni finom)

Szóval én örülök hogy ő az anyám, mert hagyja hogy én éljem a saját életemet, nem irányít. Nem szól bele semmibe

21/F

2013. nov. 3. 10:47
 3/9 anonim ***** válasza:
0%

Nem tudom, hány éves vagy, de lehet el kellene gondolkodnod, a "hogy nézel ki" és "hogy néz ki a lakás" témán.

Most nem azért, de ha igényleneül öltözöl fel, meg sem fésülködsz, akkor jogos. Ha a lakást felfordítod, áés cseszel rá, hogy ki rakja el utánad, akkor is.

Én is szólok a lányomnak, mert azt, hogy rendetlenséget csinál, és nekem kell pakolnom, az nem felszínes dolog, hanem emberi tulajdionságot jelent. ÉS MARHÁRA NEM FOGADOM el.

Nem lehet, hogy anyukádnak mégis igaza van, és ha egyszer úgy tennéd, ahogy szeretné, nem cseszegetne? Ezen nem gondolkodtál el?

Ha meg annyira az elfogadáson vagy, akkor fogadd el, hogy ő ilyen.

2013. nov. 3. 11:30
 4/9 anonim ***** válasza:
Ja, és imádom a gyerekemet, de követelmények vannak. De nemcsak felőlem vannak, hanem iskolában, munkahelyen is. Ennyi.
2013. nov. 3. 11:31
 5/9 A kérdező kommentje:

nem, nem azért tisztázzuk, igényesen öltözködöm, és a lakás is mindig rendes, ki van takaritva. csak nem annyira, hogy ő neki jó legyen. mert ő rend és tisztaság mániás, ilyen szekrény elhúzogatós. én meg nem akarok kényszerbeteg lenni.

elhúzom én is a szekrényt alkalom adtán, de nem állandóan! és nem akkor amikor ő pattogtat, hogy ezt csináljuk, meg azt amikor mást is lehetne csinálni, esetleg élvezni a kapcsolatot, az együttlétet. de vele nem lehet mást csinálni, csak takaritani, mert ez a mániája, és sosem elégedett azzal, ahogy én megcsinálom. rettegve várom őt, úgy hogy minden csillog villog, és még akkor sem elégedett hogy nincs jól kitakaritva, és ő akkor is hozzá fog. megcsinálja újra, hogy az enyém nem jó. igy már érthetőbb? ha az lenne amit te mondasz, akkor persze megérteném, hogy nekem kéne elgondolkodnom, de én abba fáradtam már bele, hogy bármit teszek az úgy sosem jó.

2013. nov. 3. 12:35
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem biztos, hogy a kérdező külsejével, vagy a rendszemléletével van a baj, ennek a sok aprónak tűnő folyamatos bántásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Megértem a kérdezőt, én is ebben a helyzetben voltam, soha semmi nem volt jó. Ha főztem, miért abban az edényben főzök, ha mosogattam, akkor miért a szivaccsal és miért nem a kendővel, ha felmostam a folyosót, akkor miért azon a végén kezdem, miért nem a másikon, ha színházba mentem miért nem a fekete szövetkabátomat veszem fel, holott volt más is amit felvehettem...stb.

Ha megcsináltam valamit jó volt kb. aznap, másnap megint azt hallgattam, hogy egyszer az életben gondolnék el valamit magamtól, soha nem csinálok semmit...stb.

Egyfolytában azzal jött, hogy ha rendetlen leszel, akkor kiutálnak, és mindig azt hallgattam amikor valamit csináltam, hogy annak nem az a rendje, anyukám soha nem értette meg, hogy valamit másképp is lehet csinálni, nem csak egyféleképpen.

Ennek az lett a következménye, hogy tudatosult bennem, hogy rendetlen vagyok, semmit nem csinálok jól, csak egy nagy rakás szerencsétlenség vagyok, pedig egy ideig tényleg próbáltam megfelelni, és úgysem fog szeretni senki.

A teljes zavar akkor jött, amikor az egyetemen koleszba költöztem, és mindenki mindent másképp csinált, nem úgy ahogy nekem tanították. Akkor mi is a rendje a dolgoknak?

Bennem volt az állandó megfelelési kényszer, féltem, hogy kiutálnak, nem volt semmi önbizalmam, az eredményt úgy hívják, hogy szociális fóbia. Eljutottam arra a szintre, hogy nehezemre esett bemenni a konyhába vagy a társalgóba, ha mások is voltak ott.

Volt egy nagyon mély pont az életemben, amikor sok minden összejött egyszerre, akkor döntöttem úgy, hogy pszichológushoz megyek, mert anyukám egyszerűen nem ért meg. Nagyon szeretem, de a mai napig nem tudok vele lelki dolgokról beszélgetni, és nem kérem ki a tanácsát, hogy mit csináljak, ha esetleg rosszul döntöttem, mert nem a megoldást próbálja elmondani, hanem lecsesz azért, amit elrontottam. A fóbiából viszont szerencsére sikerült kigyógyulnom.

2013. nov. 3. 13:46
 7/9 A kérdező kommentje:
dettó. a szövetkabátos téma nálunk is megy. szinte mintha magamat olvastam volna. nekem is van szocfóbom, hogy úgyse lesz jó ahogy csinálom az emberek között, nincs önbizalmam és hasonlók. szerintem fontosabb lenne egy életre való gyereket nevelni, nem pedig olyat, aki minden ponton megfelel a szülő elvárásainak. én is szeretem anyámat, de elviselhetetlen a kapcsolatunk.
2013. nov. 3. 16:57
 8/9 anonim ***** válasza:

Nehéz ebből kilépni, de nem lehetetlen. Keress egy jó pszichológust/pszichiátert, az az első lépés, megspóroltam volna pár évet, ha előbb megyek. Aztán amint tudsz, próbálj meg a saját lábadra állni, és elköltözni otthonról. Amíg tanulsz kolesz, ha már keresel albi, társbérlet...stb.

Nem lehetetlen ezt leküzdeni, de kell segítség, meg hogy legyen tapasztalatod abban, hogy meg tudsz állni a lábadon. Az nagy önbizalmat ad. Mikor albiba költöztem a párommal, anyu akkor is azt sulykolta, hogy úgysem bírok el a háztartással, meg kb. mi lesz velem nélküle, azt hiszem olyan könnyű albérletben..stb.

De elmondhatatlanul jó volt. Nem lett igaza.

29/L

2013. nov. 3. 19:59
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
az én anyám is folyton kritizált és úgy beszélt rólam mint egy nyomorultról. Viszont az érdekes az az, hogy rokonoknak vagy idegeneknek velem és a teljesítményemmel dicsekedett. De nekem ezeket sosem mondta, mindig csak a sz.rt kaptam. Aztán kamaszkorom vége felé eluntam és csak legyintgettem és nem érdekelt hogy mit mond. Többé már nem vettem magamra, mert rájöttem hogy ő az akinek kezeltetnie kellene magát :D Szerencsére nem kattantam be ettől, de pl a munkához való hozzáállásomon ez azért nagyon meglátszik. Örök elégedetlen vagyok és még ha mindenki dicsér akkor sem hiszem el nekik, hogy jó az amit csinálok, hanem inkább hajtok mint egy állat. Szerintem ülj le vele és ezt mindenképp beszéljétek meg. Ez a kritizálás és megfelelés mánia annyira tipikus a nőknél! Nekem a nagymamám is ilyen volt. Megfelelni a munkahelyen, anyósnak, férjnek, barátoknak, családnak, szomszédoknak stb. A férfiak valahogy lazábban veszik az életet :D
2016. febr. 15. 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!