Miért mondják, hogy gyerek mellé kell a kocsi? Nem normális, hogy nincs autónk?
Budapesten élünk. Mindenhová gyalog tudunk menni (munkába, programokra, természet közelségébe). Ha valahová mégis kell autó, akkor a havi egy taxi sokkal olcsóbb. Bevásárlást részletekben intézzük, közel vannak a boltok, nem szoktunk itthon felhalmozni. Nyaralni nem autóval járunk.
Gyerekorvosi ügyelet nagyon közel van (még pici a gyerekünk), későbbre sulik is, és sajnos a parkolás iszonyatos összeg a környékünkön.
De közben azt látom, hogy a legszegényebb családoknak is van kocsijuk, és itt is mindig azt mondják, hogy legalább valami használtat vegyenek, mert gyerek mellé KELL az autó. Unokatesómék egyik napról a másikra élnek, vidéki város belvárosában, de van kocsijuk mégis. Azzal járnak bevásárolni meg néha dolgozni is.
Van itt olyan, akinek nincs kocsija és jól elvan?
Az volt a kérdés, van-e más is, aki ugyanígy elvan kocsi nélkül...
VAN. Nekünk se hiányzik.
Megyeszékhely, belvárosközeli lakás, jó tömegközlekedés, de minden megközelíthető gyalogszerrel is.
Tesco, Interspar 10 perc séta, bevásárlóközpont (2 is) szintén. Orvos 5 perc. Ügyelet félóra, taxival 3 perc (vettük már igénybe). Saját kocsival a parkolóhely megtalálása késleltetne csak negyedórát, olyan nehéz ott lerakni.
Nagyszülők városon belül szintén kocsi nélkül.
Évente egyszer-kétszer hiányzik az autó, ha belföldre mennénk nyaralni.
De azért fenntartani luxus, megyünk inkább külföldre.
Van kocsink, de nekem nincs jogsim. Én vagyok itthon a két gyerekkel, Budapest belvárosa. ITT nem nélkülözhetetlen. A gyerekek szeretik a tömegközlekedést, de sétálási távolságra is van minden. Bevásárlást a terhességem óta rendeljük, nagyon bevált.
Ha kórházba kell menni, akkor taxival megyünk. Ez azért nem heti több alkalom, hogy anyagilag megviseljen minket. Eddig 2x fordult elő, a nagy 5 éves.
De anyukámék kis faluban élnek, busz napi kb 8 alkalommal van: reggel-este többször, nap közben 1, délben. Ott nem lennénk meg autó nélkül.
Mindenkinek más jó, meg máshogy látja.
Van aki meg van nélküle és van aki nincs, egyik se elítélendő. Biztosan sokan jól elvannak autó nélkül, attól még másnak lehet jó azzal is. Attól még nem értem, hogy te miért akadsz fent azon, hogy valakinek meg szüksége van rá és megkönnyíti az életét.
Nekem is alig van pénzem, de apránként félre rakosgattam rá és összehoztam az autót, kell rá költeni, de számomra sokkal jobban megéri, mint a retkes buszra, metróra, villamosra felszállni a dajdajozó színes bőrüek közé, tisztelet a kivételnek.
14-es, pont az az általános, hogy az autó nélkülit szólják meg. Ha észrevennéd, a kommentelők 90 %-a itt is azt szajkózza, hogy milyen szar lehet autó nélkül, ők nem értik, hogy lehet nélküle.
Én is ezt tapasztalom, úton-útfélen mindenki azt súlykolja, hogy kell, kell, kell, akkor is ha neked nem.
Mennyit tankolsz havonta?
Mi a gyerekkel sokat járunk (a gyalog is megközelíthető) kórházba. Betegen nem hurcoljuk tömegközlekedve, taxizunk. De állítom kevesebbet költünk éves szinten taxira, mint egy havi benzin másoknál.
Már megint megy a lepontozgatás, mert egyeseknek más a véleményük. Mint írtam már korábban a budapestieket megértem, bár akkor sem tudok elképzelni egy családi kiruccanást autó nélkül. Tesómék mikor eljönnek egy-két napra hozzánk csak a gyerek cucca egy nagy táska játékostul mindenestül, és akkor még hol a többi?
Amit még nagyon utálok, hogy nekem az összes olyan ismerősöm aki szerint nem kell kocsi, mindig nekem kuncsorog, ha olyan helyzet van. Pl. vett valamit ami nagy és el kéne hozni, el kell vinni ide oda, házat nézni mennek, de több helyre egy nap és azt nem lehet megint csak buszozgatással végigcsinálni. Vagy mert fáj a lába, vagy jó esetben csak a biciklimet akarják kölcsön kérni mert gyorsan el kéne menni valahova(amit persze nem adok). Szóval így én is ellennék autó nélkül, ha volna pofám mindig valakit leakasztani a szögről. A többi érvet meg már a 15-ös leírta, le is lett pontozva érte.
Maga az autó fenntartása nem nagy összeg, ha meg nem használod a benzin sem fogy és nem is rongálódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!