Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Olyan szülőnek lenni, mint...

Olyan szülőnek lenni, mint amilyennek gondoltad, hogy lesz? Ha nem, akkor miben más?

Figyelt kérdés

2016. jún. 17. 18:15
 1/6 anonim ***** válasza:

Nagyjából igen.

Azért vannak nehezebb pillanatok. Pl a dac meg szeperációs szorongásos kort nem gondoltam ilyen nehéznek. De másban így képzeltem. De babatervezés előtt én rengeteg baba-mama könyvet kiolvastam,illetve nagyon sok kisgyermekes van a családban és azért láttam ezt az :)

2016. jún. 17. 18:23
 2/6 anonim ***** válasza:
96%
Abban mas, hogy amig nem volt gyerekem, azt hittem, a gyerekem majd olyan lesz, amilyenné nevelem. Ma mar tudom, hogy a szulok csak asszisztalnak a gyerek fejlodesehez, alakitgatjak ot, de nem 'feher lapra' irnak.
2016. jún. 17. 18:24
 3/6 anonim ***** válasza:
96%

Csatlakozom a 2-hoz. Én is azt gondoltam, hogy csak rajtam múlik, milyen lesz a gyerekem, és sziklaszilárd elképzeléseim voltak, hogyan kell ezt csinálni. Ez nagyjából mind dugába dőlt persze, és kezdem sejteni, hogy amit sikerült tartani, az is jórészt csak a szerencsén múlt, nem a mi nagyszerűségünkön.

Szóval azt hittem, könnyebb lesz. Így viszont sokkal toleránsabb lettem, kitágult a látóköröm, ma már, ha küzdő szülőt látok, együttérzek vele, és nem ítélem meg, amiért "nem neveli meg" a gyerekét.

2016. jún. 17. 18:34
 4/6 anonim ***** válasza:

2 és 3 válaszolóval egyetértek!

És sokkal nehezebb és több türelmet igényel mint gondoltam!!!

2016. jún. 17. 20:05
 5/6 anonim ***** válasza:

Gyermek előtt eszembe sem jutott volna olyan hogy anyához hasonlo leszek.

És ijesztő, hogy olyan dolgojat hoz felszínre a gyermek, melyekről azt sem tudtam, hogy bennem létezik.

Igazábol egy másik embert ismertem meg magamban.

2016. jún. 17. 23:11
 6/6 anonim ***** válasza:
Hát, igen. Én is voltam olyan beképzelt, hogy azt hittem, minden rajtam múlik majd. És fogalmam sem volt, hogy amikor rám mosolyog, akkor elolvadok majd, és oda lesz a szigor :-)
2016. jún. 20. 11:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!