Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem tudunk megegyezni a...

Nem tudunk megegyezni a vezetéknévben?

Figyelt kérdés

miért annyira kiakasztó és el nem fogadható az, hogy szeretném, ha az én nevemet IS továbbvinné a gyerek??

Nem csak az enyémet akarom, közösen, mindkettőnkét.

A férjemnek ráadásul roppant gyakori neve van, így ha mindkettőnkét megkapná, mégiscsak 'egyedibb' lenne. De nem is ez a fő ok, csak szeretném, hogy az enyémet IS viselje.

Ez miért olyan 'ördögtől való'? És miért nem lehet ebbe beleegyezni?

(házasságkötéskor csak az övé lett beírva, de ezen lehet változtatni. És nem, nem lesz 8 neve ha férjhez megy, aki ezt írná, előtte nézzen utána, hogy működik. köszi)

2016. jún. 5. 17:27
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Szerintem ez kettőtökre tartozik, de hát mikor hozzámentél akkor tudtad milyen,vannak férfiak akik ragaszkodnak a nevükhöz. Nálunk pl a férjem vezetéknevét viseli a fiunk,nem is akartam kötőjelesen így is hosszú a két keresztnévvel,én kötőjelesen vettem fel,mert nem dobom el Apukám nevét. Amúgy is különlegesebb a vezetékneve nem egy gyakori Kiss vagy Szabó az enyém se mindennapos,de eleve sajnálom azt a gyereket akinek hosszú a keresztneve és a vezetékneve is. Kérdezd meg miért szeretné csak a sajátját,aztán mond el Te miért szeretnéd a tiédet is.
2016. jún. 6. 11:11
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy halott vita, mert ő sem akar engedni, meg te sem. Valakinek muszáj lesz, ha már úton van a gyerek. Mivel az ő neve van a papíron, ő van jobb helyzetben. Vannak ilyen férfiak, hogy ragaszkodnak a nevük továbbviteléhez (bár ezek szerint te is). Hozzámentél, most már a gyerek nevén kár összeveszni.

Egyébként sem értettem soha, hogy miért lesz valaki különlegesebb a neve miatt. Szerintem egy Kovács Sándor is ugyanolyan ember, mint egy Tiffenbacher Cecília.

2016. jún. 6. 14:07
 23/28 anonim ***** válasza:
Nem tudom, miért nem akarja, ezt tőle kérdezd. Nekem nincs vele bajom, bár nálunk szintén az apa gyakori veuetéknevét kapták a gyerekel, mert nekünk így tetszik. Nem olvastam a kommentekeket, nem tudom esetleg megírzad-e a neveket, de talán pont olyan, ami túl hosszú, túl furcsa, nem tudom, biztos van rá valami magyarázat, amiért nem akarja. De ennek közös döntésnek kell lennie, egyezzetek meg valahogy.
2016. jún. 6. 14:17
 24/28 A kérdező kommentje:

a két név együtt 5 szótag, a keresztnév 2... szerintem nem sok.

Én is kötőjelesen viselem, szerintem összeillik és jólhangzik együtt.

2016. jún. 6. 15:57
 25/28 anonim ***** válasza:
Pl. nekem az 5 szótag már sok, lehet, hogy a férjednek is. Tudd meg, mi vele a baja, az a lényeg, csak akkor tudtok megegyezni.
2016. jún. 6. 16:09
 26/28 anonim ***** válasza:
20-as vagyok. Nekünk összesen 3 szótag a dupla vezetéknevünk. Szóval nem igazán tud meghatni, amikor a Patakfalvi, Martinovics, meg Zippenzeiger nevű ismerőseink szörnyülködnek, hogy hú, de hosszú... 3:)
2016. jún. 6. 19:51
 27/28 anonim ***** válasza:

Szerintem nem gond, ha a Te nevedet most még nem kapja meg.

Egyrészt:

Mivel a gyereknek mindenhol meg kell adni az "anyja nevét", ezért világosan tudni fogja, hogy mi a név, ismerni fogja, és majd mesélsz neki a ritka családfátokról.

Másrészt: ha szeretné, amikor nagyobb lesz, akkor szépen felveszi maga a nevedet kötőjellel a meglévő mellé.

Egyébként egy "tucatnév" + egy nagyon ritka szerintem hülyén hangzik, ismerek nem egy ilyet.

Azt meg már leírták, hogy miért is nem jó annyira hosszú névvel élni, ezt én is osztom, én annyira örültem, amikor a férjem nevét kizárólagosan felvehettem, és végre rövidebb lett az adminisztráció. :)

2016. aug. 8. 21:43
 28/28 A kérdező kommentje:
utólag már nem változtatnám meg neki, akkor sem, ha születés után 1 héttel férjem belemenne. Mindenhol beírni a születési nevet külön, az macera.
2016. aug. 8. 22:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!