Nem tudunk megegyezni a vezetéknévben?
miért annyira kiakasztó és el nem fogadható az, hogy szeretném, ha az én nevemet IS továbbvinné a gyerek??
Nem csak az enyémet akarom, közösen, mindkettőnkét.
A férjemnek ráadásul roppant gyakori neve van, így ha mindkettőnkét megkapná, mégiscsak 'egyedibb' lenne. De nem is ez a fő ok, csak szeretném, hogy az enyémet IS viselje.
Ez miért olyan 'ördögtől való'? És miért nem lehet ebbe beleegyezni?
(házasságkötéskor csak az övé lett beírva, de ezen lehet változtatni. És nem, nem lesz 8 neve ha férjhez megy, aki ezt írná, előtte nézzen utána, hogy működik. köszi)
Ez egy halott vita, mert ő sem akar engedni, meg te sem. Valakinek muszáj lesz, ha már úton van a gyerek. Mivel az ő neve van a papíron, ő van jobb helyzetben. Vannak ilyen férfiak, hogy ragaszkodnak a nevük továbbviteléhez (bár ezek szerint te is). Hozzámentél, most már a gyerek nevén kár összeveszni.
Egyébként sem értettem soha, hogy miért lesz valaki különlegesebb a neve miatt. Szerintem egy Kovács Sándor is ugyanolyan ember, mint egy Tiffenbacher Cecília.
a két név együtt 5 szótag, a keresztnév 2... szerintem nem sok.
Én is kötőjelesen viselem, szerintem összeillik és jólhangzik együtt.
Szerintem nem gond, ha a Te nevedet most még nem kapja meg.
Egyrészt:
Mivel a gyereknek mindenhol meg kell adni az "anyja nevét", ezért világosan tudni fogja, hogy mi a név, ismerni fogja, és majd mesélsz neki a ritka családfátokról.
Másrészt: ha szeretné, amikor nagyobb lesz, akkor szépen felveszi maga a nevedet kötőjellel a meglévő mellé.
Egyébként egy "tucatnév" + egy nagyon ritka szerintem hülyén hangzik, ismerek nem egy ilyet.
Azt meg már leírták, hogy miért is nem jó annyira hosszú névvel élni, ezt én is osztom, én annyira örültem, amikor a férjem nevét kizárólagosan felvehettem, és végre rövidebb lett az adminisztráció. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!