Ki dönt végül a gyereket érintő egészségügyi és higiéniai kérdésekben, ha nem értetek egyet a férjetekkel, és nem is tudtok megegyezni?
Néhány példa:
Te be szeretnéd adatni neki az orvos által javasolt, de nem kötelező védőoltást, de a férjed szerint veszélyes/felesleges.
Vagy az adott popsikrémben levő xy hatóanyag szerinted káros, de a férjed szerint nem az.
Vagy pl. neked szimpatikus a gyerekorvos, de a férjednek nem az, mert szerinte kinézi őt.
De bármi más is akadhat, csak példáknak írtam ezeket.
Kivel mi történt meg és hogy jutottatok dűlőre?
Mi ilyenkor utánanézünk jobban, könyveket bújunk és az internetet, aztán konszenzussal döntünk.
Egyébként nem volt olyan téma a gyereknevelésben, amiben ne tudtuk volna meggyőzni egymást. Van, amiben én engedek, van amiben ő.
mi szülőként nagyon klappolunk, soha nem volt nézeteltérésünk gyerek ügyben :) még a suliválasztásban is egyetértettünk :)
nem azt mondom, hogy mindig ugyanaz volt a nézetünk, de mindig egyikünk befogta olyankor. mondjuk az én férjem nem ér rá popsikrémekkel foglalkozni mert napi 12 órát dolgozik, nagyon sok év alatt 2x találkozott a gyerekorvossal, védőnővel soha. tehát nálunk azért inkább a régi típusú anya-apa felállás van, de este mindent részletesen megbeszélünk :)
igen, tényleg van olyan is, aki nem ér rá ezzel foglalkozni, a férjemnek ez is fontos, annak ellenére, hogy szellemi munkát is végez mellette. arra ér rá, amire rá akar.
csak azért tettem fel a kérdést, és köszönöm a válaszokat, mert nem akarok tekintélyérvet használni soha, amíg lehet kerülni, vagyis nem akarom azt mondani, hogy "én tudom jobban, én vagyok az anyja", hiszen nem igaz, hogy jobban tudom.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!