Nem tudunk megegyezni a vezetéknévben?
miért annyira kiakasztó és el nem fogadható az, hogy szeretném, ha az én nevemet IS továbbvinné a gyerek??
Nem csak az enyémet akarom, közösen, mindkettőnkét.
A férjemnek ráadásul roppant gyakori neve van, így ha mindkettőnkét megkapná, mégiscsak 'egyedibb' lenne. De nem is ez a fő ok, csak szeretném, hogy az enyémet IS viselje.
Ez miért olyan 'ördögtől való'? És miért nem lehet ebbe beleegyezni?
(házasságkötéskor csak az övé lett beírva, de ezen lehet változtatni. És nem, nem lesz 8 neve ha férjhez megy, aki ezt írná, előtte nézzen utána, hogy működik. köszi)
A gyerekek általában az apjuk vezetéknevét viszik tovább, szokásból, hagyományból, ezért fura a te elképzelésed.
Amúgy figyelj, lehet, hogy az a gyerek az apja vezetéknevét fogja tovább vinni, de élete végéig az összes létező igazolványban benne lesz a te neved is, szóval nem értem, mit problémázol.:)
Nem tudom miért ekkora probléma ez a férjednek. Szerintem ha nem hangzik hülyén és te szeretnéd, hogy a te vezetéknevedet is viselje, akkor normális kapcsolatban engednie kéne problémázás nélkül.
Valószínűleg nem jól választottál párt, ha őt zavarja ez, és nem képes a kedvedért elfogadni sem.
most azt várod. hogy szidjuk a férjed amiért nem hajlandó valamire, miközben te vagy az aki meg akarod szegni a házasság előtt tett ígéretedet.
mindemellett szerintem lehet adni két vezetéknevet, elég gyakori manapság, na de miért a férjed a szemét ha ő tartja magát a régen megbeszéltekhez?
Akkor is tudta, hogy ezt szeretném, de nem álltam le ezen vitatkozni. Az, hogy akkor mi lett beírva, csak azért lett, mert muszáj volt, és mivel meg lehet változtatni, nem tartottam fontosnak, hisz azóta több év eltelt, miért ne lehetne most dönteni erről, mikor aktuális?
amúgy én is csak kötőjellel vettem fel a nevét, nem -né vagyok.
Nem azt vártam, hogy szidjátok, én se szidom, csak értelmet keresek, hogy az 'így szokták'-on kívül mi a fene indoka lehet még??
Házasodni is körömcipőben meg szoktak, aztán rajtunk mégis dorkó volt.. szóval ez a szoktak történet annyira nem érint meg
Az, hogy akkor "nem álltál le ezen vitatkozni", azt sugallja, hogy akkor sem tetszett neki az ötlet.
Ami baromság, mert egy egyenrangú kapcsolatban az ilyen kérdések megvitatására mindkét félnek nyitottnak kellene lenni.
Az mi, hogy "Az, hogy akkor mi lett beírva, csak azért lett, mert muszáj volt"? Azt írják be, amit ti mondtok.
Tényleg akkor kellett volna megbeszélni, most évekkel később már jóval nehezebb kivitelezni.
Szerintem a legnagyobb butaság két vezetéknevet adni a gyereknek. Ezt már csak úgy lehet tetézni, ha jó hosszú nevű településen laktok, egy szintén jó hosszú nevű utcában. Fél napot csak az adatainak a körmölésével fogja eltölteni.
Na meg, ha ő is házas lesz, akkor az ő gyerekének négy vezetékneve lesz? Ha nem, akkor kiét nem viszi tovább, vagyis kint fog megbántani ezzel? Ha egyiket sem viszi tovább, akkor meg fölösleges volt adni ilyen hosszú nevet.
Szerencsére a feleségem szabadulni akart a vezetéknevétől, így nem kérdés, hogy az én vezetéknevemet fogja tovább vinni a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!