Azok a szülők, akik néha "elverik" a gyereket, egymást is ütik, ha nem nekik tetsző módon viselkedik a másik?
Szóval ha egy szülő szerint megoldás ha egy gyereket pofon vágnak, vagy fenékre csapnak, vagy nyakon vágják, ha valami nem megfelelő (?) dolgot csinálnak, ők egymást is verik? Vagy csak a gyereket, mert ő úgysem üt vissza? (vagy akkor még nagyobbat kap)
Miért gondolják, hogy az erőszak nevelés? Az csak megfélemlítés.
41-esnél a pont, ez egy meddő vita. :)
"egyszerűen csak kap a kezére vagy a fenekére egy figyelmeztetőt. Ez nem agresszió és indulat levezetés."
Ha a boltban elém állsz és én úgy ítélem meg, hogy helytelenül tetted, alkalmazhatom rajtad a fenti nem agresszív és nem indulatlevezető módszereket?
"Ha a boltban elém állsz és én úgy ítélem meg, hogy helytelenül tetted, alkalmazhatom rajtad a fenti nem agresszív és nem indulatlevezető módszereket?"
Úgy látom komoly gond van az értő olvasással. Miért kell ilyen idióta példákkal előhozakodni? Mit nem lehet azon felfogni, hogy nem egyből kap a gyerek? Nem arról van szó, hogy folyamatos testi fenyítéssel van fegyelmezve! Hanem ha már nagyon túlfeszítette a húrt, ha már a szép szó (sem a csúnya) nem vezetett célra?
"Az utcán MINDIG fogom a kezét, (vagy a kapucniját amikor nem akarja adni a kezét"
Igen, és ha hirtelen nekilódul akkor megfojtod?
Egyébként borítékolom, hogy az ilyen 66%-os nevelésben részesült gyerekek azok, akiktől anya létem ellenére falra tudnék mászni. Akik ordítoznak, sikítoznak, xarnak a szabályokra, feltörlik hason csúszva a padlót, nem bírnak 2 percre csöndben ülni, anyuka meg csak mosolyog, esetleg annyit mond halkan és lágyan, hogy "Lilike, gyere anyához", Lilike meg baxik rá, de anyuka szerint jól van ez így, mert "hisz gyerek".
Na mindegy, tényleg meddő vita, mert nem mindenki rendelkezik akkora értelemmel, hogy fel bírja fogni, hogy mi a különbség a verés, és emiatt rettegő gyermekek és a tényleg végső esetben alkalmazott, szinte meg se érezhető fenékpaskolástól, de ettől függetlenül végtelenül boldog és kiegyensúlyozott gyerekek között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!