Azok a szülők, akik néha "elverik" a gyereket, egymást is ütik, ha nem nekik tetsző módon viselkedik a másik?
Szóval ha egy szülő szerint megoldás ha egy gyereket pofon vágnak, vagy fenékre csapnak, vagy nyakon vágják, ha valami nem megfelelő (?) dolgot csinálnak, ők egymást is verik? Vagy csak a gyereket, mert ő úgysem üt vissza? (vagy akkor még nagyobbat kap)
Miért gondolják, hogy az erőszak nevelés? Az csak megfélemlítés.
Mint írtam, szintén mindig fogom a kezét, sőt szintén zizegtem neki kismilliószor, de úgy látom te és a gyereked vagytok maga a tökély és soha, de soha egy tized másodperc erejéig se cselekszik a gyermeked a te gondolatoddal, akaratoddal ellentétesen.
Na várj, most tapsolok Neked.
OMG.
De ismét felesleges volt írnom, mert te az a tipikus bezzegén anya vagy, és biztos voltam benne, hogy nem sikerül a mondandónkat értelmezned, csupán szavakat ragadsz ki...
Ez a menthetetlen kategória. na léptem. minden jót.
"Nem csinál maga alá, hanem egy idő után megérti, h mit akarsz neki mondani. Jah, hát hogy az idő alatt folyton ott kell lenni és magyarázni neki, tanítani...hát igen, szájon vágni egyszerűbb, elhiszem."
Nem birkát nevelsz gyerek helyett?
"egy tized másodperc erejéig se cselekszik a gyermeked a te gondolatoddal, akaratoddal ellentétesen. "
Pont ezt próbálom elmondani, hogy nem mindent úgy csinál a gyerekem, ahogy szeretném, de amikor ellentétesen cselekszik, akkor nem pofonnal érem el, hogy azt csinálja, amit szeretnék.
Köszi, kiegyensúlyozott boldog gyerek, nem csinál maga alá "egy kis zizegéstől" (ellentétben néhány vert gyerekkel), hanem megérti, hogy valami baromi rossz dolog történik, ha belenyúl.
De látom én is, hogy lepontozzátok azt, aki szintén nem bántással ér el dolgokat. És hogy ez egy lehetetlen vita, mert nem értitek mit szeretnék!
Miért jobb pofonnal (fizikai erővel) elérni valamit? csak azért mert a szülő erősebb a gyereknél.
Azt kellene felfogni, hogy minden gyerek más. Van amelyikkel könnyebben lehet beszélni, meg hamarább elfogadja amit a szülője beszél neki, és vannak akaratosabbak, meg "csakazértse fogadok szót" típusúak is, akiknél kicsit drasztikusabbnak kell lenni, hogy komolyan vegye az embert. És most nem arról van szó, hogy egyből ütünk ahogy rosszat csinál. Hanem amikor már sokadjára lefutott körök után sem akarja megérteni.
Nekem kérdező, a saját gyerekeddel van tapasztalatod, tök jó, hogy ilyen könnyen tudod szabályozni, hogy megijed attól hogy zzz meráz, de nem minden gyerek ilyen, és nem tudunk minden másodpercben a nyomában sem lenni. Az enyém pont nem hatotta ez meg, és csinált olyat, ami most mondjuk most már a biztonsági kapcsolók korában nem okozott bajt, de ha ezt 20-30 évvel ezelőtt megtette volna, akkor már lehet nem élne. És akkor nagyon leszidtam és a kezére is kapott. Utána többet már nem konnektorozott.
Egyébként én sem vagyok a verés híve,(egy-egy indokolt esetben leadott kézcsapást, vagy fenékre csapást nem is neveznék annak)de azt se tartom túl jónak hogy manapság már hímes tojásként kell kezelni a gyereket.
Jah, mert ti lennétek az etalon ,akik saját indulataikat se tudjátok kezelni.
Majd amikor öreg leszel és demens, aki a vécékagylóba nyúlkál, és a gázcsapot nyitogatja, jusson eszedbe, szeretnél-e egy pofont kapni a gyerekedtől, h megértsd, nem szabad vagy sem.
Én nem adok pofont, te adjál nyugodtan, vissza fogod kapni. Az ilyen szülőt teszi a gyereke a legótvarabb elfekvős öregotthonba, mert a pofonokért ez jár. De ti tudjátok. Meg is érdemlitek.
Uramatyám 66%-os, veled minden rendben egyébként???? :) Tuti nem vagy ép...
Amúgy meg úgy beszéltek erről az egészről, mintha egyesek (pl. mi) a verést használnánk egyedüli nevelési eszköznek, mintha mindegy egyes "nem szabad" helyett a maflásokat adnánk. Azért ez nagyon nem így van. Ugyanúgy magyarázunk, meg le vannak futva a rendszabályozó körök. De van amikor túllépik a határt. És akkor sem kékre-zöldre verjük őket, egyszerűen csak kap a kezére vagy a fenekére egy figyelmeztetőt. Ez nem agresszió és indulat levezetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!