Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért nem érti senki (tisztele...

Miért nem érti senki (tisztelet a kivételnek), ha megkérdezik a születendő kisfiam nevét?

Figyelt kérdés
Bosszant, hogy magyar ember lévén magyar nevet fogunk adni a kisfiúnknak (Zétény) és mindenki visszakérdez, hogy: "Micsoda??" Bezzeg, ha Kevin, Noel, Armando lenne a válasz, azt rögtön értenék. Már kezdünk elbizonytalanodni benne.. Ez ennyire fura név?
2008. szept. 25. 11:04
1 2 3
 21/25 anonim válasza:
100%

Szia!

Sztem gyönyörű név,és nincs rajta semmi csúfolni való!

(tényleg nem tudom,hogyan lehetne!)

Gondolj arra,h a legszebb magyar férfimodellt is így hívják!:)(Dombi Zétény)Olyan finom arca van,olyan vonásai,h nem igaz!(Ez csak jó ómen?!):D

2008. okt. 2. 03:27
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
Szép név ez, nincs vele semmi gond. És persze, nem értik elsőre, mert ritka. Nem azért, mert magyar név, mert azok között is van olyan, amit mindenki ismer (mint pl. a Réka, Ildikó, Emese, jó ezek női nevek, mi leginkább azok között válogattunk), és olyan is, amit nagyon kevesen (mint pl. amit előttem írt valaki: a Zselyke v. Zsejke, mindkettő helyes). Én amúgy mindenképp azon vagyok, hogy jó ha egy gyereknek ritka neve van (ritka, de nem röhejes), mert az igaz, hogy elsőre visszakérdeznek sokan, de aztán megjegyzik. Főleg az olyan vezetéknévhez jó a hozzá illő ritka név, mint a Szabó, Kovács, Takács, stb. Mert mondjuk ha egy Szabó István bemutatkozik, azt elsőre tuti nem jegyzi meg senki (elnézést az ilyen névre hallgató emberektől), de ha egy Szabó Zétény (pl.) bemutatkozik, akkor visszakérdeznek, mert esetleg még nem hallották, de tuti megjegyzik a nevét. Amúgy a Kevin meg a Noel már nem olyan nagy kunszt, már egy csomó gyereket hívnak így, az Armando meg egyenesen vicces.
2008. okt. 2. 09:39
 23/25 anonim válasza:
A mi kisfiunkat is ZÉTÉNYnek hívják.Gyönyörű név!Tőlem is sokszor megkérdezik a nevét főleg idősebbek nem hallották még,de a fiatalok ismerik.Ne foglalkozz senkivel.Hamar megszokják.Tuti,hogy nem hívnak így minden második babát.Legyél büszke,hogy ilyen szép neve lesz a tökéletes kisfiadnak!Én büszke vagyok rá!szia
2008. okt. 3. 13:42
 24/25 anonim ***** válasza:
én nem adnék ilyen nevet a fiamnak, egy oszt.társamnak Vajk a neve, őt is csúfolják. Ennyire "éretlen" a társadaolm ezekre a dolgokra.
2009. febr. 10. 23:08
 25/25 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszát,a kisfiam lassan 4 hónapos és gyönyörű, mint a neve: Zétény Áron!! :-))
2009. febr. 11. 21:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!