Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért nem érti senki (tisztele...

Miért nem érti senki (tisztelet a kivételnek), ha megkérdezik a születendő kisfiam nevét?

Figyelt kérdés
Bosszant, hogy magyar ember lévén magyar nevet fogunk adni a kisfiúnknak (Zétény) és mindenki visszakérdez, hogy: "Micsoda??" Bezzeg, ha Kevin, Noel, Armando lenne a válasz, azt rögtön értenék. Már kezdünk elbizonytalanodni benne.. Ez ennyire fura név?
2008. szept. 25. 11:04
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Ha visszakérdeznek, ismételd el szép tagoltan, aztán ne foglalkozz a további megjegyzésekkel. Csúfolni meg nem tudom hogy lehet ezt a nevet, nade a gyerekek találékonyak, és igazából minden gyereket csúfolnak valahogy. Az én nevem pl. Petra, és általánosban leprának csúfoltak :-) mostmár csak nevetek rajta. Bátyám kislánya meg Zselyke, őt zellernek hívják néha az osztálytársai, de ő is csúfolja a többekiet. Olyan név nincs, amit nem tudnak kicsúfolni.
2008. szept. 25. 13:43
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Jé! Mi is szemeztünk a Zétény névvel, eszembe sem jutott, hogy ezt nem lehet érteni. Annyira nem tartom ritkának, hogy ne ismerjék és visszakérdezzenek.
2008. szept. 25. 14:12
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Szia.Nekem is nagyon tetszik a Zétény név,ha fiú lett volna valószínű mi is ezt a nevet választottuk volna:)

De hát kiscsaj lesz :)Szerintem elég szomorú,hogy ezt az eredeti Magyar nevet nem ismerik az emberek...Rá se ránts :)

Minden jót,boldog baba várást

34hetes kismama

2008. szept. 25. 14:49
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem Zétény a legszebb fiúnév :)

Nekünk sajnos nem megy a családnevünkhöz, ráadásul lányunk lesz :)

Ne hagyd magad, hajrá magyar nevek!!

Üdv 29 hetes kismami

2008. szept. 26. 13:10
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Mi is magyar nevet szerettünk volna a fiunknak csak nem tudtunk megegyezni..én az Álmosért voltam oda a férjem a Hubáért...így lett Dániel,már nem is tudnék más nevet elképzelni hozzá-olyan Danis,de felmerült második névként nekünk is a Zétény..csak mivel a vezeték nevünk is nagyon zöngés..van z meg c benne így túl sok lett volna.Amúgy tettszik nagyon nekem is.Szerintem szép és ne foglalkozz mással ki mit gondol.
2008. szept. 26. 13:14
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

kanyarodjunk vissza a kérdésre!

A kérdező hozzászólásárs: A Zétény-t szerintem nem is lehet csúfolni.

Aranyos név. Felnőttnek is jó.

A 15 éves korán meg nem kell gondolkodni hogy tetszeni fog -e neki, mert mindenkinek van egy időszaka, amikor nem tetstik a saját neve.

2008. szept. 26. 15:27
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Az emberek kérdeznek, de nem is érdekli őket a válasz igazán. Ezért, ha nem István (példának okáért), akkor visszakérdeznek. Amúgy szenzációs név a Zétény, én is úgy akartam hívni a kisfiamat, de mi végül egy másik magyar név mellett döntöttünk. A gyerekek fantáziája meg annyira szenzációs (ezesetben sajnos), hogy a legegyszerűbb nevet is képesek csúfolni, ennek alapján nem választhatsz, hacsak tényleg nem ordít a név a csúfolás után. Hívd Zéténynek, nagyon szép neve lesz!
2008. szept. 27. 14:37
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Az egyik legszebb magyar fiú nevünk!Kár, hogy a többség nem értékeli!Nem tudom elképzelni, hogy tudnák kicsúfolni. Én is ezt a nevet akartam adni a pocaklakómnak, de az otthoniak leszavaztak :( Legalább a te babáddal egyre több Zétény lesz a világon!
2008. szept. 27. 23:11
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Mi is így vagyunk ezzel! A család név eléggé "S" betús és kapott hozzá Zselykét! De együtt nagyon szép! Na erre mi is megkaptuk a "ilyen hülye nevet adtatok neki", vagy mi lesz, ha selypít", vagy mi is a neve: Csenge?" mondatokat. Ne is foglalkozz vele! Mindent ki tudnak csúfolni! Nagyon tetszik a Zétény! Magyar gyereknek magyar nevet! Ebből is látszik, hogy a magyar neveket már elfelejtik! A Zselykére is azt hitték külföldi, vagy új keletű! Talán vissza lehet ezt még fordítani... Örülök, hogy Ti is magyar nevet adtatok! Nem Armandót meg hasonlókat! Mi még fiú néven Zerind-ben gondolkodtunk!

Pusz

6 hetes csaj anyukája

2008. szept. 29. 08:55
 20/25 anonim ***** válasza:
35%
Olyan nevet adsz, amilyet akarsz. Persze tényleg nem árt végiggondolni, hogy ha nem lesz viszonylag gyakori a választott név a gyerek korosztályában, akkor már csak a ritkasága miatt is piszkálni fogják. De az is baj, hogy pl. a mai tíz-tizenöt évesek körében minden második fiú Ádám, Bálint vagy Roland. Az sem egészséges.
2008. okt. 1. 18:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!