Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elvárod a gyermekeid tanáraitó...

Elvárod a gyermekeid tanáraitól, hogy tudjanak helyesen írni és választékosan, tájszólástól minél "mentesebben" beszélni?

Figyelt kérdés
Nem magyar tanárra gondolok, hanem bármelyik oktatóra, környezettan, történelem, akármi. Mennyire zavar, ha egy levélváltásnál tele van helyesírási hibával a tanár írása, vagy ha rosszul használ bizonyos kifejezéseket, kifejezetten helytelenül, erős tájszólással beszél (pl "eztet a feladatot köllene megcsinálni").
2016. máj. 14. 11:17
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

Bocs, értem a szituációt, sehol nem írtam, de még csak nem is utaltam olyasmire, hogy én ezért kirugatom, vagy kikérem magamnak az igazgatónál. A kérdés arra vonatkozik, hogy ki mit vár el egy tanártól, konkrétan fontos e a helyesírás, a tiszta beszéd, a helyes kiejtés, még pl egy biológia tanárnál is. A szituációt te nem érted és ezek szerint egyedüliként, mert mindenki más tudott kötözködés nélkül válaszolni a kérdésre.

Vagy tilos egymás között megbeszélni, hogy például egy pedagógustól mit várok el? A te fejedben talán nincs egy megfogalmazás, hogy milyennek kéne lennie a nőgyógyászodnak, a gyerekorvosnak, a pénztárosnak a tescoban, a gyógyszerésznek a patikában? Ennyi volt a kérdés és nem több. Ha meg annyira frusztrált vagy, hogy egy random kérdés mögé egyből a rosszinulatot, meg a "hülye pesti lenézi a vidékit" dumát látod, akkor azt legyél szíves otthon, a 4 fal között megoldani, mert a problémád attól nem oldódik meg attól, hogy itt kötözködsz.

2016. máj. 14. 16:22
 22/23 A kérdező kommentje:
-attól
2016. máj. 14. 16:23
 23/23 anonim ***** válasza:
A helyesírás alap. A választékos fogalmazás egy plusz, de ha nem magyartanárról van szó, akkor mindegy. A tájszólások nekem tetszenek, színesítik a nyelvet. Tök gáz, amikor egy "eztet" vagy "onnastól" vagy "kell lesz" beszólásra ad okot, közben a neten meg röpködnek a "muszály"-ok és "lessz"-ek.
2016. máj. 15. 04:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!