Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elvárod a gyermekeid tanáraitó...

Elvárod a gyermekeid tanáraitól, hogy tudjanak helyesen írni és választékosan, tájszólástól minél "mentesebben" beszélni?

Figyelt kérdés
Nem magyar tanárra gondolok, hanem bármelyik oktatóra, környezettan, történelem, akármi. Mennyire zavar, ha egy levélváltásnál tele van helyesírási hibával a tanár írása, vagy ha rosszul használ bizonyos kifejezéseket, kifejezetten helytelenül, erős tájszólással beszél (pl "eztet a feladatot köllene megcsinálni").
2016. máj. 14. 11:17
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
tajszolas akart lenni
2016. máj. 14. 12:58
 12/23 A kérdező kommentje:

Űgy jön ide, hogy a tájszólás a legtöbb esetben együtt jár rosszul használt, helytelenül kiejtett szavakkal. Nem feltétlenül magával a tájszólással van a gond (bár veleményem szerint egy tanárnak még ezt sem volna szabad megengednie). De bizonyos tájegységekhez hozzátartozik az eztet-aztat, enyimé-tiedé, sziatok (sziasztok helyett). Ez meg pont annyira nem elfogadható (számomra), mint a muszáj, meg had mennyek és társai...

Ha meg diszgráfiás, akkor ne menjen pedagógusnak. Ez most kb olyan kifogás, mintha a háziorvosom azt mondaná, hogy nem vesz tőlem vért, mert nem bírja...

2016. máj. 14. 13:24
 13/23 A kérdező kommentje:
*muszályt akartam írni, a példa kedvéért
2016. máj. 14. 13:25
 14/23 anonim ***** válasza:
19%
Elvárnád? Te vagy a tanár főnöke vagy mi ez a magas lóról osztjuk az észt mentalitás?
2016. máj. 14. 13:34
 15/23 A kérdező kommentje:
Tudod utolsó, nekem van igényem arra, hogy az az ember , aki évekig tanítja a gyerekemet naponta több órában, az, aki példát mutat neki, egy olyan ember legyen, aki a megjelenésével, a személyiségével, a hitelességével és műveltségével nyeri el a gyermekeim bizalmát, ezáltal az enyémet is. És tudod mit? Igenis, egy kőbunkó ne álljon a katedrán észt osztva másoknak!
2016. máj. 14. 13:47
 16/23 anonim ***** válasza:
8%
Hát attól, hogy nem tud helyesen írni és tajszolassal beszél, nem lesz valaki kobunko. ...
2016. máj. 14. 13:49
 17/23 anonim ***** válasza:
36%
A pöstiek mindig meglepődnek, hogy létezik a vidék is. Innen a nagyképűség.
2016. máj. 14. 13:51
 18/23 A kérdező kommentje:
Tősgyökeres baranyai vagyok, falun nőttem fel, nem talált ;) ha te meg nagyképűnek találod azt, akinek fontos a helyesírás, akkor ne is csodálkozz, ha egy kőbunkónak vagy elkönyvelve. Lehet neked mindegy, hogy a gyerekeid kitől, mitől tanulnak (bár utánad nagy meglepetés nem érheti a gyerekeidet, ha egy általam leírt tanárral találkoznak), de én még szeretném azt hinni, hogy egy tanár inkább példakép a gyerekem számára, nem egy hiteltelen valaki, akinek például a helyesírása olyan, amilyenre az én gyerekem egyest kapna magyar órán.
2016. máj. 14. 14:06
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
A tájszólással semmi bajom, a helytelen beszéddel és írással van. Elvárom, hogy egy pedagógus ebben is példaértékű legyen, de eddig nem is tapasztaltam mást. A legnagyobb gyerekem már gimis, sok tanára volt. Csak egy úszóedzőnek nem sikerült idáig megugrania ezt a szintet.
2016. máj. 14. 15:39
 20/23 anonim ***** válasza:
33%
Kérdező itt te nem érted a szituációt. Gondolom nem magániskolába járatod a gyereked.Nem fizetsz tandíjat. Innentől kezdve persze lehetnek elvárásaid, de azokkal senki nem fog törődni. A tanárt aki évek óta ott van senki nem fogja ezért kirúgni. A fizetés nem a legjobb,ezért azok kerülnek oda akiket jobb helyre nem vettek fel.
2016. máj. 14. 15:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!