Melyik anyuka hozzáállása a normális?
Most 2 hónapos baba mindkettő, tápszeresek, egy napon születtek.
1. A babát 1 hetesen hagyta először a nagyival egy órára, amikor elment mellszívót venni. Minden héten 3 órát elmegy otthonról (vásárolni, ügyeket intézni, barátnőzni), ilyenkor apuka vigyáz a babára (már tápszeres). Ha ismerős, rokon jön engedi neki megfogni a babát és megetetni cumisüvegből. 7 hetesen egész éjjel az anyósára hagyta a picit, mert a húga férjhez ment és ott akart lenni a lagziban és az esküvőn. A baba is fontos neki, de azért mellette házimunkát végez és minden nap főz.
2. Még soha nem hagyta magára a picit, néha az apukának engedi megfogni, a tápszert sem adhatja neki más. Egész nap a picivel alszik, sétál, házimunkát nem végez, a babán kívül semmi nem érdekli. Ha a férjével sétálni viszik a babát, akkor sem ugrik be a boltba, ha a férje vigyázna a bolt előtt a picire (szűk a bejárat, babakocsival nem lehet beférni.)
Abszolút az első a normális anyuka. Az ilyen 2-es ősanyákat nem bírom. Nincs abban semmi probléma, hogy a nagyi vigyázott a babára, mert az 1-es anyuka el mert menni a testvére esküvőjére. Ha tápszeres a baba, akkor nincs akadálya és persze, ha a nagyinak sem teher. Ha csak ismerős esküvője lett volna, akkor én mondjuk a lagziba nem mentem volna, de a testvérem lagziját én sem hagynám ki. Heti 3 órára elmegy ide-oda, az nem sok, teljesen normális dolog, egy anya nem remete. Én is engedtem megfogni a babát ismerősöknek, rokonoknak, persze kézmosás után, de sokuknál alap is volt a kézmosás, mondani sem kellett.
2-es anyuka meg ha így folytatja, akkor pszichológushoz kell majd járnia.
Annyira szubjektív, hogy ki a normális...
Én 1 hetesen a mamára bíztam, mikor mennem kellett varratszedésre(a párom vitt be).A párommal 2 hetes korától 1 órára minden héten elmentünk kettesben. És akkor valamelyik mamával volt. Sokan megfogták, viszont 1 éves korában sem hagytam 2-3 óránál tovább senkinél.
Most akkor nosmális vagyok, vagy sem? Vagy 'Manci' az, mert cipőben van a gyereke mióta felállt? Vagy 'Klárika', mert 3 óránként szoptat? Vagy 'Évike', aki meg igény szerint?...
Annak az anyukának a hozzáállása normális, aki magával/a családjával foglalkozik...
Szerintem az 1-es normálisabb.
A 2-es elég durva azért: NÉHA az apukának ENGEDI megfogni??!!! Házimunkát nem végez, SEMMI nem érdekli? Ez egyértelműen nem normális hozzáállás.
Szerintem egyik se normális. 7 hetest én nem hagynék senkire éjszakára még, legyen bármilyen megbízható. Egyszerűen én nem tudtam volna még elszakadni tőle ennyi időre. A heti 3 óra szerintem nem vészes, ennyi járhat egy anyának. Ő valószínűleg nem szakadt meg a szoptatásért sem, gondolom ebben vastagon benne van, hogy ha szoptatja a babát, akkor nem tudja csak úgy lepasszolgatni...
A második anyuka meg túlzottan rá van gyógyulva a gyerekre. Az apa helyébe kiverném a balhét, hogy néha ENGEDI megfogni. Nem tudom ezek a nők mit képzelnek, az apának ugyanannyi joga van a gyerekhez. Én mondjuk imádtam is nézni őket együtt, meg imádom most is. Ha tápszeres lett volna a lányunk, etethette volna az apja is, pont azért, mert ugyanannyira az övé is, mint az enyém. Rajtunk kívül mondjuk max a nagymamák, nagypapák, meg a húgaink tehették volna meg, minden 120. senkinek nem adnám oda etetni. Az is nonszensz, hogy egész nap döglik az ágyban a baba mellett szerintem. Nem azt mondom, hogy csináljon nagytakarítást, de na... valami alap rendet nem nagy kunszt tartani.
Én a kettő között voltam. Igény szerint szoptattam, így szóba se jöhetett, hogy nagyon sok időre lelépjek, max nagy ritkán, mikor bevásároltunk, vigyázott anyu a gyerekre 3-4 órát, ilyenkor fejtem le neki tejet. 6 hós koráig kizárólag anyatejes volt, addig nem hagytam magára, csak ha muszáj volt. Éjszaka eddig 1x aludt anyumnál, múlt héten (10 hónapos), mert nyáron meg vagyunk hívva esküvőkre, és hát oda ő még nem való, akkor itthon hagyom, 1 évesen nekem már belefér. Ez volt a teszt, hogy fog-e menni.
Az első anyuka nekem túl laza, a második meg túlságosan benne van a gyerek fenekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!