Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha 1 éves korától bölcsibe...

Ha 1 éves korától bölcsibe adnám a gyerekem akkor ne is szüljek?

Figyelt kérdés
Van már egy gyerekem,vele majdnem 4 éves koráig voltam itthon (asztma miatt) most szeretnénk kis tesót,de ha ő teljesen egészséges lenne,akkor 1-1,5 évesen bölcsibe menne.Még egy gyereket nagyon szeretnék,de nem akarok megint éveket itthon lenni.Mit szóltok?
2016. máj. 9. 16:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
51%

Én mit szólok? Miért fontos? Amúgy semmit.

Szüljél! Aztán tégy belátásod szerint.

Ámen.

2016. máj. 9. 16:32
 2/12 anonim ***** válasza:
53%
Ez a ti döntésetek, nektek kell tudni. A 3 év otthonmaradás egy lehetőség, van, aki él vele, van, aki nem. Én élek vele, mert nagyon fontos időszaknak tartom, de vannak, akik nem engedhetik meg akármilyen indokok miatt, hogy a 3 évet otthon töltsék. Egyébként ez a luxus nekünk jár egyedül, magyar anyáknak, ami nagyon szuper dolog (én élvezem), de máshol van, ahol csak a gyermekágyi időszakot töltik otthon a kismamák, utána mennek vissza dolgozni. Én nem ítélkezem, mert engem például eléggé bánt, mikor naplopónak titulálnak, csak mert három évet a kislányommal töltök, gondolom, másnak sem esne jól, ha jogosan vagy jogtalanul elítélnénk a döntései miatt.
2016. máj. 9. 16:34
 3/12 anonim ***** válasza:
88%
Van egy ismerősöm, ő konkretan 1 evesen bolcsibe adta 1. gyerekét, azota persze van 2. is neki, szerintem 1,5 evnel tovabb vele se marad. Dolgoznia kellN, anyagi okok. Miert lenne baj? Egyebkent meg senkinek semmi koze hozzá. En nem tudnam beadni a sajatomat, de ez en vagyok. Neked kell tudni. En nem itelek el senkit pl. egy ilyen dontes miatt.
2016. máj. 9. 16:35
 4/12 anonim ***** válasza:
84%

Olyan orszagban elunk ahol nincs gyes se gyed se semmi osssz 12 hetet vanak szules utan az anyak akor haljon ki ez a nep ne szuljon itt senki???

Minden gyerekem bolcsodes volt ill babysitter maganbolcsis es hiszed vagy sem okosak egeszsegesek boldogak sokat neveto jol alvo gyerekek voltak.

2016. máj. 9. 16:47
 5/12 anonim ***** válasza:
81%
Nyugodtan beadhatod, mi lenne ebben a rossz? Maradj vele 1-1,5 evet, vagy akar 2 evet, aztan add bolcsibe. Nem veletlenul talaltak ki a bolcsit, nyilvan sok oka lehet, ha vki bolcsibe adja a gyereket 3 eves kora elott, te sem azert adnad be, mert nem szereted ot. Ne torodj azzal, ha vki emiatt megszol!!!
2016. máj. 9. 16:49
 6/12 anonim ***** válasza:
72%

Ahol en lakom, ott 9 honap a gyes, utana vissza kell menni dolgozni.

Csak otthon van 3 ev gyes. Nem ez a normalis, csak ebbol a szempontbol szerencsesek vagytok.

2016. máj. 9. 17:24
 7/12 anonim ***** válasza:
62%
Szerintem tegyél belátásod szerint. Nekem is dolgoznom kellett, és ment a lányom bölcsibe, más anyukák pedig várták a családit meg a gyest, mintha a lottó ötös érkezne, és még így is éppen kijöttek hónap végére, igaz, az utolsó 1 hétben a szülők kenyeret ettek, magában. Ez sem jobb..
2016. máj. 9. 17:34
 8/12 anonim ***** válasza:
42%

Ne vedd fel az ilyen beszólásokat :/

Felvilágosult országokban tök normális, hogy az anya 1-1,5 éves korától legalább 1-2-3 napra hetente bölcsibe adja a gyereket, hogy legyen társaságban, szocializálódjon egyszerűen. Más a beállítottság. Ettől nem vagy rossz anya, sőt, több igényét is figyelembe veszed a gyereknek.

2016. máj. 9. 17:50
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Én 1 évesen adtam a lányom bölcsibe és mentem vissza dolgozni. Kaptam én már itt a gyakorin ezért hideget-meleget, de nem számít. Ha ránézek a kiegyensúlyozott, csupavigyor, okos 3 és fél évesemre, semmi hátrányát nem látom. :)
2016. máj. 9. 18:11
 10/12 anonim ***** válasza:
26%

nézd, ez nagyon szubjektív..nekem csak a bejárás a munkába olyan drága (ingázom) hogy gyakorlatilag egy rész munkaidős állás miatt (már pedig hogy vállalnék be többet ha a gyerekért oda kell érni az oviba), nem éri meg visszamennem..

de ha mondjuk 20.000 Ft pluszba jönnék ki, az szintén nem egy olyan összeg, amiért feláldoznám a bizonyos első 3 évet vele... szerencsére (vagy nem szerencsére) olyan helyzetben vagyok, hogy a jövedelmem töredéke a férjemének, ezért megtehetem hogy itthon maradok, sőt minimum egy 300.000 Ft-os nettó kellene a 6 órára, hogy esetleg visszamenjek dolgozni, ami nyilván esélytelen, de egyszerűen én most olyan helyzetben vagyok hogy választhatok a pénz és a gyerekemmel töltött idő között...utóbbit választom. de nem mindenki van így, teljesen megértem azt is, aki rákényszerül hogy dolgozzon ezért visszamegy.

2016. máj. 9. 19:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!