Ha nappali tagozatos diák vagyok egyetemen és a gyerekem bölcsibe jár attól én még kaphatok GYET-et és lehetek főállású anya?
Részmunkaidőben lehet dolgozni, 4 órát vagy otthon korlátlanul. Viszont a gyermeket tényleg csak 5 órát meg nem haladó időben viheted a bölcsibe..
"A támogatásra való jogosultságot nem érinti,ha:...a gyermeket napközbeni ellátást biztosító intézményben helyezik el, feltéve, hogy az intézményi elhelyezés a napi 5 órás időtartamot - amelybe a napközbeni ellátás keretében nyújtott étkezés, valamint a kötelező vagy ajánlott fejlesztő foglalkozás időtartama nem számít bele - nem haladja meg."
A gyermeknevelési támogatásban részesülő személy keresőtevékenységet heti 30 órát (napi 6 órát) meg nem haladó időtartamban folytathat, illetőleg ha otthonában történik a munkavégzés, akkor időkorlátozás nélkül.
Gyermeknevelési támogatásra az a szülő ( nevelőszülő vagy gyám) jogosult, aki a háztartásában három vagy több kiskorú gyermeket nevel. A támogatás a legkisebb gyermek 3 éves korától 8 éves koráig jár.
A gyermekgondozási támogatást- a közös háztartásban élő bármelyik szülő igénybe veheti, de egyidejűleg csak egyikük (nem osztható meg)
Nem jár Gyet annak a szülőnek-nevelőszülőnek, gyámnak – a ki a szociális törvény is szerinti rendszeres pénzellátásban pl. Gyedben, táppénzben rendszeres segélyben ) részesül, kivéve a társadalombiztosítási nyugdíjat.
A gyermeknevelési támogatásban részesülő szülő gyermekei időkorlát nélkül vehetnek igénybe bármilyen napközbeni ellátást.
15:31 vagyok
igényelj egyéni tanrendet az egyetemen, ez szerintem meg fogja oldani a problémát..gyerek mellett szerintem meg fogod kapni és nem kell 5 óránál többet lennie a bölcsibe a picinek. Ezenkívül a támogatást is meg kell, hogy így kapd.
Akkor mégegy kérdés a kérdésben:
Ha napi 5 órát lehet bent az heti szinten 25 óra. Vajon az megoldható, hogy 3x megy teljes napot és 2x meg nem megy?
Én lennék a legboldogabb, ha nem kéne vinnem. :(
Van mellette még egy elsős és egy óvodás is, tehát nem egyszerű.
Nem csak öt órát lehet!!!!
Egész nap ott hagyhatod!
Már 6 órát lehet dolgozni naponta!
menj be az egyetemre és verd ki a balhét a tanulmányi osztályon, nehogy már 3 gyerek mellett be kelljen járnod! vidd magaddal a kicsit és úgy keresd fel egyenként a gyakorlatos oktatókat. nekem is egyéni tanrendem van és egyáltalán nem kell bejárnom, pedig csak egy gyerekem van.
ő is heti 3x van bölcsiben, mert vállalkozóként dolgozom, így magam osztom be az időmet. általában kedd-szerda-csütörtökön megy, péntektől hétfőig otthon van velem. ez csak a bölcsi rugalmasságán múlik, nálunk megértették, elfogadták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!