Mit gondoltok a semleges nevelésről?
"Amint kiderül, hogy fiú vagy lány érkezik a családba, azonnal megkezdődik a felkészülés. A fiúnak kék szoba jár, farmernaci és dömper. A lány szobája rózsaszín lesz, habos ruhácskát vesznek neki a rokonok, kap egy szép nagy babát."
Hát ez szerintem is nagyon gáz, miért nem döntheti el a gyerek, mivel akar játszani? Nem is ismerek olyat, aki így csinálná... Nekem is vettek mindenféle játékot, autót is, babát is, mindegyikkel játszottam is. Nem tudom, lehet, hogy annak köszönhetően lettem sikeres kreativitást igénylő szakmákban, hogy nem akartak már gyerekként beskatulyázni?
Az parasztvakítás, hogy nem mondják el 5 évig senkinek a gyerek nemét, és hasonlók.
De azzal mi a baj, hogy semleges a gyerekszoba, nem rózsaszín vagy kék? Hogy autót meg babát is kap játszani? Az unokaöcsém (3 éves) pl. halomra kapja az autós játékokat, legszívesebben mégis bevásárlókocsit tologat játékból, főzőset játszik és plüssökkel babázik, holott direkt a fiús irányba erőltették.
Én nő létemre gyerekkoromban autókkal szerettem játszani, utáltam a rózsaszínt. Normális, kifejezetten nőies, felnőtt ember lettem.
Meg kellene már érteni, hogy nem ezektől az erőltetett sémáktól lesz valaki jó fiú vagy lánygyerek. Szerintem is érdemes neki semleges ruhákat, játékokat, vagy esetleg az "ellenkező nem" játékait is vásárolni, mindent kipróbálni, és döntse el ő, mi tetszik neki. Ne mi határozzuk meg előre!
Már a cikk alapfeltevése nem igaz. Van fiam is, lányom is, és egyikükhöz sem beszéltem lágyabban mint a másikhoz, nem is babusgattam többet a lányokat. A lányoknak se csak rózsaszín ruhái vannak, mint ahogy a fiamnak se csak kék.
A szélsőséges nevelés sose jó, ez se, amit a cikk ír, meg a másik véglet se, mint pl. egyik ismerősöm mesélte hogy 2 éves fiának csak és kizárólag kisautója van, a férje hallani se akar róla hogy más játékot is kapjon. Nálunk a kisebbik lányom imád vonatozni, 3 éves kisfiam meg legszívesebben Barbie-zik, de ettől még tudják magukról hogy ki fiú meg ki lány.
Mivel a gyermek énképe, nemi identitásának fejlődése a cikkben említettek és a megfelelő családmodell függvényében is történik, a téma nekem nagyon hasonlo az azonos nemű párok gyerekvállalásához.
Nem tudom mire jo abban hátráltatni a gyereket hogy megtudja hogy ő egyaltalán fiu vagy lány illetve megértse a nemek közti különbséget(ami ugye nem csak a nemiszervek különbseget jelenti)
Amennyibeb azonos neműek gyerekvállalása általánossá fog válni, onnanstol a továbbiakban a születendő gyermekek neme uniszexnek fog számítani.
Örülök, hogy ezt nem fogom megérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!