A gyermekem apjával elváltunk. Ha elköltözöm, köteles vagyok megmondani apukának az új címemet? Van arra valamilyen lehetőség, hogy ne az tartózkodási helyemre jöjjön a gyermekért, hanem egy semleges helyre (kávézó, tér, akármi)?
Igen, átadhatod neki bárhol a gyereket, ahol ebben meg tudtok egyezni.
De attól függ mekkora gyerek, ha tudja a gyerek a lakcímét, ő is elmondhatja neki.
Meglehet oldani, de ez hosszútávon úgysem fog működni.
Rágalmazásért (ha van rá tanúd, bizonyítékod) feljelentheted, de készülj fel arra, hogy évekig fog tartani a per és az sem biztos, hogy egyáltalán megnyered.
Hiába ítélték neked a gyereket, ha a látogatási időt ugyan úgy biztosítanod kell.
Nem tudom, hogy egyébként milyen apa/szülő lehet, de ha pocsék, akkor reménykedj abban, hogy egy idő után "eltűnik". Csak, akkor a GYT-re se várj, mert az általában az apukákkal együtt szokott távozni.
Köszönöm szépen a választ.
És ha nem tudunk megegyezni, akkor a gyámügyhöz kell fordulnom? Vagy kiköthetem, hogy itt is itt vegye át a gyermeket?
A fiam tizenkét éves, de nagyon megbízható, ha megkérem, hogy ne árulja el a címet, akkor nem fogja. Az más kérdés, hogy apuka sajnos könnyen kinyomozhatja, mert bele kell írni az ellenőrzőbe, vagy a gyerek nemsokára személyije és lakcímkártyája lesz stb. :(
Nem szeretnék pereskedni. Apuka épp eléggé kelti a feszültséget tizenkét éve lassan. Az egész életemet tönkre akarja tenni, mindenütt engem szid, hogy összeugrasszon az emberekkel. Én semmi mást nem szeretnék, csak nyugalmat. Se pereskedést, se vitát, se magyarázkodást.
A láthatási időt biztosítom neki, minden joga biztosítva van, de ne jöjjön már az otthonomhoz, ha nem muszáj. Csak olyan megoldhatatlannak látom ezt. :(
Gyerek átadását lehet kérni, hogy a családsegítőben történjen és akkor nincs oka a házatokhoz menni. Ha odamegy ok nélkül zaklatni, akkor feljelentheted.
Az, hogy tudja hol laktok nem egyenlő azzal h bármikor odamehet és szórakozhat veletek.
Én hasonló helyzetben szüleimhez jelentkeznék be és édesapám elintézné h ne menjen oda soha a büdös életben. Neked is érdemes lenne egy férfirokonnal megbeszélni, hogy hadd jelentkezz be hozzájuk és rakja helyre ha felbukkan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!