Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Rettegünk a...

Mit tegyek? Rettegünk a fogorvostól!

Figyelt kérdés
Kicsi korom óta féle a fogorvostól, de nálunk ez családi vonás, mindenki fél, mert mindenkinek rossz foga van. Nekem sajnos már 8at kellett húzni, de most is több fogam fekete és lyukas, fáj. 4 éves kislányomnak a fogai is lyukasak, de nem merem orvoshoz vinni, mert biztos fájni fog neki nagyon. Mit tegyek? Elől sok foga fekete, vmelyiknek már egy nagyobb darabja is letört, fáj is neki. Mit mondjak neki, hogy ne féljen, ha én magam alig merem betenni a lábam a rendelőbe? Nem fogom tudni végig nézni, ahogy bántják szegényt...
2016. ápr. 26. 19:20
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Mondjuk fura, mert én pont azért nem félek mert sok bajom volt a fogammal. Tudom milyen óriási éjszakai fájdalmat tud a fog okozni, amikor már szinte kiverném csak ne fájjon. És így azt is tudom, hogy a fogorvosnál abszolút nem fáj semmi. Tudod mi a legrosszabb? Ha percekig nyitva kell tartani a szám az orvosnál. De az csak egy icipici kellemetlenség,nem fájdalom.
2016. ápr. 26. 22:21
 22/26 Költőnő? ***** válasza:
100%
A tejfogak állapota kezelés nélkül előre vetíti a későbbi csontfogak állapotát. Ezt pont múlt héten mondta a fogorvosom. Ja és kevesebb dolog van, amitől jobban félek, mint a fogorvostól, de ami kell az kell.
2016. ápr. 27. 04:51
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

beleneveled.

én is fosok tőle, de a gyerek nem úgy születik, hogy fél, te csinálod vele.

most is fáj szegénynek: szépen elmondod, hogy mire van a dokibácsi, kap érzéstelenítőt (ilyen kicsik sztem gélt, vagy spray formában) és utána nem fog neki fájni.

szenvedteted

2016. ápr. 27. 08:16
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
Én is rettegek a fogorvostól, de addig kerestem, amíg találtam egy megbízható profit, aki kedves, segítőkész, és nem mellesleg a fél arcom lezsibbasztja, így már mosolyogva ülök be a székbe. Ha gyerekem lesz, ő sem fogja megúszni, ha muszáj menni, muszáj, ez az egészsége, és abban nincs apelláta. Ami tőlem telik, hogy megfelelő orvoshoz járatom, azt meg fogom tenni. Rettegés ide, vagy oda.
2016. ápr. 27. 10:44
 25/26 anonim válasza:
100%
Én 39 éves vagyok és ugyan úgy félek mint te., hidd el!!! Rettegek., Inkább bármit csak fogorvost ne.. 10 éve mentem el utoljára, hogy leszedjék a fogkövemet. Szomorú és rossz ez a félelem., szinte leküzdhetetlen, tudom mit érzel!!DE ha te nem is mész őt mindenképpen vidd el fogászatra! Én is viszem a lányaimat rendszeresen,. De ha velük megyek mindig teszem az erőset, dicsérem őket, sőt ha valami olyan dolgot csinálnak mint pl húzás akkor kis ajándékot veszek nekik... Ők egyáltalán nem félnek hála Istennek! Ezt kell a gyermekednek előadnod, hogy nincs mitől félnie és ha megcsinálják neki akkor utána nem fog fájni..és büszke vagy rá.stb..menni fog..és mindenképpen mossátok a fogatokat napi legalább 2-szer, de ha ilyen érzékenyek akkor inkább 3-szor. Hidd el sikerülni fog, de ne rontsd el., a gyerek az első. Ő benned bízik, rád számít! Menj be vele bármilyen nehéz is és fogd a kezét! Én is így tettem. Sok sikert :-)
2016. ápr. 27. 11:10
 26/26 anonim ***** válasza:

Világ életemben rettegtem tőlük, mármint a fogdokiktól. Volt jó pár kellemetlen élményem a személyüket illetően, elég sokszor megaláztak. Ettől kezdve én is rettegek.

Pontosan azért, h még csak véletlenül se járjon így a fiam, elvittem őt is. Igaz, kerestem ismerős által egy remek dokit. Korrekt, nyugodt, higgadt. Alig 3 éves volt a fiam, amikor először elvittem. Mindent megnézhetett, megfoghatott, boldogan ült be a székbe. Én közben persze majd b....tam, de a világért sem mutattam volna ki. Kapott Bátorságoklevelet, meg egy fogkefét kezelés után, és azóta félévente járunk a dokibácsihoz. Tetszik neki, szereti. Én persze továbbra is fosok....

2016. ápr. 27. 12:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!