Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Rettegünk a...

Mit tegyek? Rettegünk a fogorvostól!

Figyelt kérdés
Kicsi korom óta féle a fogorvostól, de nálunk ez családi vonás, mindenki fél, mert mindenkinek rossz foga van. Nekem sajnos már 8at kellett húzni, de most is több fogam fekete és lyukas, fáj. 4 éves kislányomnak a fogai is lyukasak, de nem merem orvoshoz vinni, mert biztos fájni fog neki nagyon. Mit tegyek? Elől sok foga fekete, vmelyiknek már egy nagyobb darabja is letört, fáj is neki. Mit mondjak neki, hogy ne féljen, ha én magam alig merem betenni a lábam a rendelőbe? Nem fogom tudni végig nézni, ahogy bántják szegényt...
2016. ápr. 26. 19:20
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%
Fogászati asszisztens vagyok, és a hajam égnek állt a kérdésedtől. Mi az, hogy nem bírod nézni, ahogy bántják? Te bántod azzal, hogy nem mosod rendesen a fogait, ezért már 4 évesen rohad a szája. Gondolkozz el, felnőtt ember vagy. Elhiszem, hogy félsz, gondolom rossz élményed volt. Lépj túl ezen.
2016. ápr. 26. 19:25
 2/26 anonim ***** válasza:
100%
Szegény gyerek... Szedd össze magad!
2016. ápr. 26. 19:31
 3/26 A kérdező kommentje:
Muszáj ott lennem vele? Mit csinálnak majd? Mi van, ha ki kell neki fúrni? Nem fogja kibírni... Hamarosan úgy is kihullik nem? Nem várhatom meg azt, hogy jöjjôn a csontfoga?
2016. ápr. 26. 19:33
 4/26 anonim ***** válasza:
100%
Te okoztad neki, ne fokozd tovább!!!
2016. ápr. 26. 19:36
 5/26 anonim ***** válasza:
100%

Én a nőgyógyászoktól rettegek, betegesen, pánikrohamom is volt már vizsgálat után, DE a gyerekemért mindent, így legyőztem a félelmemet, és jártam rendszeresen orvoshoz a terhesség előtt, alatt és azóta is. Te magad írod, hogy fáj már neki. Szerinted jobb lesz ez? Orvos nélkül mi lesz vele?

Keress egy olyan fogorvost, akiben meg tudsz bízni és menjetek el. Nekem is az segített sokat, hogy találtam egy olyan orvost, akiben meg tudok bízni, és tudom, hogy óvatos.

2016. ápr. 26. 19:38
 6/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem várhatod meg hogy kinőljön a maradó foga. Hiszen annak a csírája már bent van az állcaontjában, és a rossz tejfog felette károsíthatja, így a maradó már eleve betegen nő ki. És ha ki kell fúrni, akkor mi van? Elviszed egy fiatal kedves orvoshoz, ő játékosan elmesél neki mindent. És igen, neked is ott kell lenned, hisz ebben a korban nem ül meg egyedül a székben. Te ülsz a fogorvosi székben, ő meg az öledben.
2016. ápr. 26. 19:40
 7/26 A kérdező kommentje:

Nem én okoztam neki, mindenkinek rossz foga van a családban. Anyukámnak 40 évesen már egy saját foga sem volt!!!!

De ha kihullik úgy is, akkor nem mindegy, hogy elviszem e vagy sem? Vagy húzzak ki magamtól, úgy sincs gyökere?

2016. ápr. 26. 19:41
 8/26 anonim ***** válasza:
100%

A fiamnak 6 évesen esett ki az első foga. A te lányod 4 éves. Azt akarod, hogy még 2 évig fájjon neki, szenvedjen? A maradandó fogaira is hatással lesz, ha ennyire el vannak hanyagolva a tejfogak.

Először 4 évesen vittem a fiam fogorvoshoz, mert az egyik hátsó foga lyukas lett. Hiába a napi 3 fogmosás, kilyukadt sajnos. Elvittem a fogorvoshoz, ahol megkérdezte a fogdoki, hogy az ölemben ülve vizsgálja meg, vagy egyedül üljön be? Ő nagyfiúnak érezte magát, egyedül ült be. Türelmesen várta, míg a fogorvos megvizsgálta, kifúrta a lyukas fogát és rakott bele neki tömést. Egy hangja sem volt. Én csak álltam mellette, de nagyon büszke voltam rá, bátor volt. Voltunk már azóta többször is, sajnos már vagy 3szor kiesett a tömés, így mindig mentünk újat rakatni bele, ő szól, hogy menjünk.

Most, hogy jönnek a csontfogak, többször megyünk ellenőriztetni őket. Vigye el az apuka, ha te ennyire félsz. Vagy egy szomszéd, barátnő, akiben megbízik a gyerek.

2016. ápr. 26. 19:42
 9/26 anonim ***** válasza:
94%

Kihúznád inkább te magad ahelyett, hogy szakemberhez vinnéd?

Nekünk sem jók a fogaink, de azért azt ne meséld már be nekem, hogy megfelelő étrend, rendszeres fogmosás mellett sok foga fekete, törött egy négy évesnek.

2016. ápr. 26. 19:43
 10/26 anonim ***** válasza:
91%
Meg ne próbáld kihúzni, azzal nagy kárr okozol. Tejfogat nem lehet idő előtt kihúzni. Ha nem mozog, akkor igenis van gyökere, még nem szívódott fel. Ha most kihúzod neki, akkor a mellete lévő fogak össze csúsznak, és a maradónak nem lesz helye kinőni. A kedvenc szövegem meg: a családban mindenkinek rossz a foga. A rossz fogakat nem lehet örökölni, ez nem genetika. Egyéni száj higiéne függvénye. ( persze vannak kivételek, de ritka )
2016. ápr. 26. 19:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!