Mit tegyek? Rettegünk a fogorvostól!
Hagyjátok, ez egy unatkozó tini.
Méghogy kihúzza a gyereke fogát. Jesszus..
Én is fosok a fogorvostól, ezért szénné érzésteleníti a számat, mielőtt bármit matatna bent. Utána 3 órán át olyan az arckifejezésem, mint egy fogyatékosnak, de megéri.
Gondolom gyereknél is tudnak érzéstelenítőt adni. Ha ennyire félsz, kérj meg egy barátot.
És egyetértek a többiekkel, ha rendszeresen mosva lenne a foga, nem rohadna az egész fogsora. Milyen gyakran mos fogat?
Amúgy a szuvas tejfog károsítja az alatta levő maradandó fogakat. Ha nem viszed el fogorvoshoz, akkor 100%, hogy egy életre szétcseszed a fogsorát.
Sajnos lehet örökölni a rossz fogakat. Vidd el szépen fogorvoshoz, mert mégjobban ártasz, ha nem. A tejfog ugyanúgy tud fájni, mert annak is van gyökere (ideg is van benne. Sőt, ha megvárod a fog váltást akkor a maradandó foggal mi lesz?, mivel a hátsó fogak maradandóak és ha roh@d (bocs a kifejezésért) simán tovább terjed.
Kicsit off: én is féltem régen a fogorvostól (sokszor fájt), majd elmentem egy szakbarbárhoz, majd visszamentem ahhoz a dokihoz akitől rettegtem (15év után) hát kellemesen csalódtam. Most is félek, de muszály.
"A rossz fogakat nem lehet örökölni, ez nem genetika"
Dehogynem! Tisztogatással lehet kicsit segíteni de alapvetően genetika. Mi családunkban is könnyen romlik a fogunk sajnos, pedig rendszeresen járunk fogászatra, elektromossal alaposan mossuk, fogköz tiszttisztítózzuk, fogselymezünk. És ezekkel még mindig csak ott tartunk, hogy késleltetjük a bajt. Miközben párom anyukájának 50 felett is megvan minden foga egészségesen és csak fogat mos egyszerű fogkefével, semmi extra fogköz tisztítás vagy más szájhigiénia. De párom is ilyen mint ő, sőt róla tudom, hogy sokszor kihagyja az esti fogmosast mert elalszik :)
Mégis mindig megdicséri a doki, hogy egy tömés sincs.
Szóval eléggé genetika függő ez nem kérdés.
A fogorvos viszont nem bánt, nem fáj!! Ha teheted magán orvoshoz menj.
Normális kezelessel évekkel tovább lesz normális fogad. Pici lyukat sokkal könnyebb tömni mint amikor a fél fog hiányzik. Tapasztalat! :(
Akkor oltásra mièrt vitted el, az is fájt szegènynek...
Annyira hülye vagy, hogy az már fáj. Vigye el akkor apuka, nagymama, de a gyerekednek mielőbb fogorvosra van szüksège!!!!
én mindig ledöbbenek mikor olvasom, hogy valakinek rohadnak a fogai, kihúzni jár, mert fél?!?
annyira logikátlan, már ne is haragudj. én se szeretem ha fájdalmat okoznak nekem, a fogorvosnál ez előfordulhat ha valaki elrohasztja a fogsorát, épp ezért én félévente megyek, ha szuvas akkor 1 perc alatt rendbeteszi, de mivel mindig leszedik a fogkövet, így szerencsére rendben vannak, 2003-ban vették le a fogszabályzómat, akkor 4 lyukas fogam volt, ugye a gyűrű alatt elromlott, betömettem és azóta nem fúrták :)
szóval azt gondolom, hogy lehet abban valami, hogy rendben tartom, rendszeresen járok, ezzel fájdalmommentesen megelőzöm ;)
pontosan az a baj azzal amit csinálsz, hogy családilag tanultad a hülyeséget, és nem tanulsz a hibákból, hanem továbbadod a gyerekednek. 4 éves könyörgöm, vidd már el fogorvoshoz (gyerek fogászatra), hogy ne fájjon neki és innentől járjatok fél évente!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!