Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Feltűnt nektek, hogy végig...

Feltűnt nektek, hogy végig rettegünk?

Figyelt kérdés

Egész terhesség alatt félünk.Minden trimeszterben vagy hónapban más és más miatt.

Első trimeszter:elhalás,vetélés,nincs szívhang,nem élő embrió,fejlődési rendellenesség,végtaghiány.

Második trimeszter:fejlődési rendellenesség,fertőzés miatti rendellenesség,Down-kór,szellemi fogyaték,vetélés,elhalás,sérülések/balesetek,koraszülés,normál fejlődési ütem.

Harmadik trimeszter:koraszülés,normál fejlődési ütem hiánya,sérülések,elhalás,keringési problémák,fertőzések,szülés alatt szerzett sérülések,szülés alatti komplikációk,gondok a lepénnyel,elhelyezkedési problémák.

Mit gondoltok erről?Ez nem valami jó dolog!Régen is voltak ilyen féélelmek mikor még nem volt ultrahang és egyebek?A túl sok információ ront ezeken?

2013. máj. 31. 19:08
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:

mert túl negatív és parás a mai világ.

egyébként meg ennyivel akkor élete végéig aggódhatnál érte...

2013. máj. 31. 19:13
 2/22 anonim ***** válasza:
86%

Én pont így voltam, meg is lett a vesztem, ugyanis pánikbeteg lettem. Egyfolytában attól rettegtem, hogy nekem vagy a fiamnak valami baja lesz.

Nekem inkább a túl kevés és konkrét információ hiánya okozta. Ugyanis egy csomó olyan dolog miatt paráztam, ami amúgy tök természetes a terhesség alatt (pl. székrekedés-erős görcsökkel tarkítva), csak nem világosított fel róla senki. Első terhesség, mit tudnék róla? Azt gondoltam, majd a védőnő elmondja ezeket. Dehogy mondta! Nálunk a terhesgondozáson azt beszéltük, hogy ki-kivel-mit-hogyan, mint ahogyan falun szokás.:(

2013. máj. 31. 19:18
 3/22 anonim ***** válasza:
86%
Amúgy igazad van! Mindig vanolyan vizsgálat, amin kell aggódni! Plusz, ha a doki úgy látja, hogy vmi nem jó, de majd a következő uh- on visszatérünk rá......szóval tényleg sok a para!
2013. máj. 31. 19:21
 4/22 petera6 ***** válasza:
80%
Én most vagyok terhes, nem régen, és még sincsenek ilyen problémáim. Szerintem egyáltalán nem normális, ha valaki végig retteg, ergo úgy áll valaki a terhességhez, hogy mi van, ha épp meghalt a baba. Nem tudom mit lehet ellene tenni, lehet semmit. De nem irigylem az tuti! Alapvetően ez egy pozitív, örömteli és szép dolog, legalábbis nekem. Pedig néha fájdogál a hasam, az elején progeszteron pótlás kellett barnázás miatt, de mégsem rettegtem, rettegek Bízom benne, hogy továbbra is minden rendben lesz.
2013. máj. 31. 19:26
 5/22 anonim ***** válasza:
86%
Négy gyermekem van. Négy várandósságomnál, szinte mindig csak a vizsgálatok előtt volt bennem drukk, hogy minden rendben legyen. Én mindig azt éreztem, hogy valami nagyszerű dolog történik velem. Élveztem minden percét. Pedig mind a négy várandósságom alatt GDM-s voltam. A negyedik babámnál amnio is volt. Na az eredmény előtti várakozás tényleg kissé idegtépő volt. Sőt a 33. héttől kórházban kellett lennem, mert a keringésem miatt nem hízott a manócskám. Én valamiért ezt sem paráztam túl. Arra használtam a nyugodt heteket, hogy csak a babára figyeljek. Szépen növögetni is kezdett. Amikor meg 39 hetesen indítani kellett, akkor örültem, hogy végre megszületik. Mind a négy gyermekem egészséges.
2013. máj. 31. 19:45
 6/22 anonim ***** válasza:
Mert túl sokat érdeklődünk. Az első babámnál nem interneteztem, nem hallgattam meg senki történetét. Fel sem merült bennem, hogy valami baj lehet. De tényleg, egy cseppet sem aggódtam. Na a másodiknál már bújtam a netet, hát egy rettegés volt az életem 9 hónapig.
2013. máj. 31. 19:47
 7/22 anonim ***** válasza:
86%

Nekem is 4 babám van én is csak a vizsgálatok előtt közben stresszelem magam most a 4.nél már oly annyira hogy majdnem rosszul tudok lenni előtte:) Talán mert nem akarom elhinni hogy négyszer legyen ekkora mákom hogy egészséges terhesség sima szülés stb.:)

De ez már csak így van, aztán meg azért "rettegünk" ha betegek vagy ha egyedül mennek ide oda egész nap már (ovi suli stb.) persze ez a rettegés idézőjeles inkább állandó aggódás:)

Régebbi időkre visszatérve épp most olvastam egy cikket ahol a megszaporodó császármetszés volt az eredeti téma, és a nőgyógyász akit megkérdeztek mondta épp hogy manapság egy max. 2 gyereket vállalnak a szülők, viszonylag későn így a gyerek "hasznossága" csúnyán mondva megnőtt tehát míg régebben úgy voltak vele hogy jön a gyerek, ha megmarad jó ha meghal vmi betegségben akkor meg jön a következő, addig ez ma már nagyon nem így van.

Mindenki lehető legegészségesebb gyereket szeretné ezért is éljük meg hatalmas sorscsapásként, bármilyen eltérése is van a babának (akár méhen belül akár szülés közben szenved el vmi sérülést elváltozást).

2013. máj. 31. 19:53
 8/22 anonim ***** válasza:
89%
Én nem rettegtem és szerintem nem vagyok ezzel egyedül.
 9/22 anonim ***** válasza:
67%

1 azaz egyszer féltem, mikor down szűrésnél az uh-n a doki beparáztatott, hogy határértéken van a tarkóredő. Ja meg amikor kimászott a gyerek a kiságyból, és csattant a padlón.

Túl sokat olvasunk, túl sok rémtörténetet hallunk, és túl sok mindent látunk a tv-ben. Azért lehet félni, mert tudjuk, hogy mik következhetnek be. Ha nem tudnánk, nem lenne min parázni.

10/22 anonim ***** válasza:
86%
Én sem rettegtem,talán 1 hétig volt bennem erősebb félelem,mert 4D-n voltunk és a nyakán volt a köldökzsinór. Na,akkor beparáztam rendesen,de egy hónap távlatból már nem is gondoltam erre. A végén megint előjött a para,mert túlhordtam és mi van,ha pont most lesz valami,kész voltam. Aztán megszületett és a rettegés szinte állandóvá vált. Folyton azt néztem,hogy vesz-e levegőt,hogy nem jött-e vissza egy kis tej,nehogy bukjon álmában és félre nyelje,bölcsőhalál,stb... Kb. 4-5 hónapos korára nyugodtam meg annyira,hogy ezek ne járjanak egész nap a fejemben. Az egyedüli félsz a kocsiban van,félek,nem bízok az emberekben (de ez eddig is így volt,csak nem ennyire).
2013. máj. 31. 20:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!