Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Feltűnt nektek, hogy végig...

Feltűnt nektek, hogy végig rettegünk?

Figyelt kérdés

Egész terhesség alatt félünk.Minden trimeszterben vagy hónapban más és más miatt.

Első trimeszter:elhalás,vetélés,nincs szívhang,nem élő embrió,fejlődési rendellenesség,végtaghiány.

Második trimeszter:fejlődési rendellenesség,fertőzés miatti rendellenesség,Down-kór,szellemi fogyaték,vetélés,elhalás,sérülések/balesetek,koraszülés,normál fejlődési ütem.

Harmadik trimeszter:koraszülés,normál fejlődési ütem hiánya,sérülések,elhalás,keringési problémák,fertőzések,szülés alatt szerzett sérülések,szülés alatti komplikációk,gondok a lepénnyel,elhelyezkedési problémák.

Mit gondoltok erről?Ez nem valami jó dolog!Régen is voltak ilyen féélelmek mikor még nem volt ultrahang és egyebek?A túl sok információ ront ezeken?

2013. máj. 31. 19:08
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Utolsó igen valami hasonlóra gondoltam,hogy tudjuk milyen bajok lehetnek.Viszont butaság azt gondolni,hogy miért pont velünk történne baj.A baj sajnos nem csak mással tőrténhet meg. :-(

Nem mondom magam rettegő kismamának.Lehet rosszul fogalmaztam,nem rettegés,inkább aggódás amire gondoltam.Valószínű az is beleszól,hogy minden 3. kismama veszélyeztetett.Eddig nem volt min aggódni,de így 22 hetesen a sok görcs miatt félek a koraszüléstől.Próbálom kiszorítani a tudatomból ezt,nehogy ezzel is rásegítsek.Sokat beszélek hozzá és imádkozom,hogy mindenki az égben az egyetlen gyermekemre vigyázzon.

2013. máj. 31. 20:07
 12/22 anonim ***** válasza:

Igen, igazad van. Én akkor kezdtem el parázni jobban, amikor elkezdtem itt a neten olvasgatni,a sok negatív történetet. Pl: félidőben beindult a szülés, vagy elhalt a baba és nem vette észre stb... addig ezek fel sem merültek bennem. Szóval tényleg nem valami jó bújni a netet, viszont kellenek az információk. Mostanra elmúltak a félelmeim, van bennem egy természetes szintű aggodalom, de tudom, hogy minden rendben lesz, mert rendben kell lennie.

22 hkm

2013. máj. 31. 20:10
 13/22 anonim ***** válasza:
Szerintem személyiségfüggő,ki mennyire aggódik. Nekem nincs egy nyugodt percem. Nagyon rossz,de hiába mantrázom, hogy az idegesség árt, nem segit. Gondolkozom pszichológuson.
2013. máj. 31. 20:15
 14/22 anonim ***** válasza:
93%

Igen, nekem is feltűnt, hogy az "áldott állapot" kifejezés manapság már lekorlátozódik arra, hogy most már csak a gyógyszergyártóknak, kismamaruha üzleteknek és a babaholmikat gyártóknak áldott, mert az ember lánya az égről a csillagokat is lehozza, hogy a csemetéjével semmi baj ne legyen, ezt meg persze ki is használják. Mindenféle vitamint és étrend kiegészítőt szedünk (egy része még jogos is, hiszen pl. a folsav valóban szükséges), hiper-szupernek mondott, drága játékokat, biztonsági felszerelést vásárolunk (csak a gyerkőc szuperzseni legyen, meg nehogy össze-vissza törje magát), rettegünk, hogy minden rendben legyen. Szerintem, ennek egyik oka, nyilvánvalóan a haszonszerzés. Elhalmoznak minket, kismamákat, különféle információkkal, hogy mi mindent vegyünk meg és szerezzünk be, különben a baba elmarad a fejlődésben, rendellenességgel születik, netán még el is vetélünk, koraszülünk. Ezen kívül elég negatív az emberek hozzáállása mostanság, sokan küzdenek a teherbeesésért, és ha sikerül, persze, hogy szeretnék is megtartani. Több helyen pedzegetik már, hogy manapság minden eddiginél több férfi és nő küzd termékenységi problémákkal... Mire akár évek után összejön a baba, persze, hogy aggódnak és az a rengeteg információ, amit kapnak, nem éppen felvidító. Régen, biztos máshogy volt. Ez jó is, nem is. Ma talán már túl sokat tudunk, túlkomplikáljuk az egész várandóságot. Mindenhol azt keressük, hogy hol lehet a baj. Őszintén szólva, én a terhességem 10. hetéig mindennap rettegtem a vetéléstől, meg a komplikációktól. Aztán jól kiborultam, hogy ezt nem lehet idegekkel bírni, megőrülök, mert mindenhol az megy, hogy ki tudja, mi baja lehet a babának... Ekkor a párom mellém ült, és közölte, hogy én vagyok az anyja, és én tudom, hogy mi a jó a kicsinek, és nehogy már mások dönthessék el. 23 éves vagyok, egészséges, és minden felmenőm az volt. Miért nálunk lenne a gond?

És igaza volt. Most 28 hetes vagyok, és nem vagyok hajlandó foglalkozni a rémhírekkel. Jók az eredmények, és nem akarok a "mi lenne, ha..." dolgokkal foglalkozni. A para helyett a babánkra fordítom az energiámat, és ezt merem javasolni mindenkinek.

2013. máj. 31. 20:51
 15/22 anonim ***** válasza:
92%
Biztos, hogy a túl sok infó is ludas, bár én egyik terhességem alatt se rettegtem.
2013. máj. 31. 20:51
 16/22 anonim ***** válasza:
85%

Nekem csak az tűnt fel, hogy sok kismama tud ezektől rettegni.

Én épp a második trimeszterben járok és nincs min aggódnom. Én magam egészséges és aktív vagyok, így meg sem fordult a fejemben, hogy a terhességemnél gond lehetne, ha az élet más területein sincs egészségügyi problémám. Ami ugyan volt régebben, de miután rájöttem mi okozza, azóta minden tökéletesen rendben van. És a terhesség alatti vizsgálataim eredményei olyan tökéletesek, hogy jobbak már nem is lehetnének. És nem is kellett évekig próbálkozni, hogy összejöjjön a baba, szóval az sem befolyásol, hogy mennyi energiát fektettünk a "projektbe".

Ha ilyen "sima ügy" után képes lennék parázni bármin is, akkor úgy vélem nagyon nagy gondok lennének a fejemben. :)

2013. máj. 31. 21:10
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Ez a 3. terhességem, lenne okom aggódni, hisz az első kettő gyermekem kis súlyú koraszülöttek lettek. Mégsem teszem, felfogás kérdése az egész. Mi a titka? Szerintem az, hogy nincs értelme aggódni, mert nem tudhatjuk mit hoz a jövő. A pozitív hozzáállás nagyon fontos. Az aggódás senkinek sem jó, a babának és az anyának sem.

Persze vizsgálatok előtt én is aggódom, de talán ennyi még belefér.

21 hetes:-)

2013. máj. 31. 22:16
 18/22 anonim ***** válasza:
én sem vagyok az az agodó tipus de sajnos a közeli rokonságban elég sok volt a koraszülés és az elhalálozás! Édesanyámnál nem is egy sajnos!én most a 26.hétnél járok és első baba nem tudom még mi a terheség velejároja vagy mi "természetes" a terheség alatt!persze van hála is elég sok gyerek a családba és egészséges mind hál isten! Ha valami furcsát érzem mindig megkérdezek valakit mitől lehet ez, hál isten az eredményeim is jók és rengeteget mocorok a kicsi, igy miota érzem a mozgást nyugotabban telnek a napjaim!és remélem hogy a hátralévő idöben is minden rendbe fog menni!
2013. máj. 31. 23:04
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

20:51 teljesen igazad van abban, hogy a terhesség és a gyerek folyamatosan újratermelődő piac, amit alaposan ki is használnak azok, akik ebből élnek.

A XXI. század leendő anyukáinak az agyából, mint ha törölték volna a tényt, hogy az egészséges női test egyik legalapvetőbb képessége, hogy amikor eljön az ideje, akkor kihordjon és világra hozzon egy egészséges utódot.

A természet minden élőlénye, így az ember számára is a szaporodás az egyik legfontosabb biológiai parancs. Csak ez valahogy elvész az internetről, tévéből, újságból ömlő rengeteg "hasznos" információ között, amik mind azt célozzák, hogy vásárolj, fogyassz, költsd a pénzed...különben veszélyezteted a gyereked egészségét. Igazad van kérdező, ez nem valami jó dolog. Sőt, nagyon rossz dolog. Sok nő életéből a legszebb hónapokat veszik el vele, és a babavárást a boldog várakozás helyett testi-lelki teherré teszik.

2013. máj. 31. 23:38
 20/22 A kérdező kommentje:
Örülök,hogy nem aggódja halálra magát a többség.Ez a kérdés régóta fogalmazódik.Mindig erre gondolok,hogy ha olyan kérdést látok,hogy "árt e a babának ha ezt vagy azt eszem" vagy "terhesen lehet e ezt vagy azt csinálni".A várandósokra épült piacnak van érdeke riogatni a nőket.
2013. jún. 1. 00:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!