Sosem leszek igazi anya? (hosszú)
Nem arról van szó hogy nem szeretem a gyerekem, vagy bánom hogy lenne, csak úgy érzem sosem lesznek olyan érzéseim mint más anyáknak.
Mindig csodáltam azt a szívből jövő, tűzbe érte soha le nem mondani róla anyatigriseket.
Bennem a kötelesség van meg, azaz megszültem ezért vigyáznom kell rá, embert nevelni belőle, mert ez a dolgom a világ szerint anyaként.
Fiatalon estem teherbe, persze jöhet bárki a felelőtlenséggel, de mi akkor azt hittük megfelelően védekezünk, azután kiderült a pici. Az egész terhesség alatt végig kétségeim voltak afelől hogy jó döntést hoztam-e. Az abortuszt nem akartam vállalni, az apja pedig az örökbe adást nem. Így tehát család lettünk.
Amikor megszületett csak megnyugodtam, nem volt szerelem első látásra vagy bármilyen nagy érzelem, csak nyugodt voltam hogy végre vége.
Azt hittem a kétségeim és az aggodalmam vége miatt nyugodtam meg, de ezeknek nem lett végük.
Tisztességesen élünk szerényen de nem szegényen. Az apa dolgozik én itthon vagyok a gyerekünkkel.
Igyekszem nem gondolkozni ilyeneken, de nem vagyok boldog, úgy érzem ez az egész nem én vagyok.
Nem bulizni vágyok, csupán kötetlenségre, arra hogy dolgozzak tanuljak saját életet építsek, pedig így is mindenünk megvan.
Az apja felé eltűnt a szerelem, talán nem is igen volt. Egy társat láttam aki mellett megnyugodtam, aki hasonlóan békés kompromisszumkereső, egyszerű és normális ember. Nem volt viharmentes az életem talán ezért is kerestem a kölcsönös tiszteletet és megbecsülést, viszont kezdek ráébredni hogy ennyi nem elég, és úgy érzem tőle is időt veszek el, mert boldogabb szerelem-teljesebb párkapcsolatot érdemel.
Nagyon beteg a felfogásom? Fog ez változni? Merjek változtatni az életünkön?
Persze beszélhetnék pszichológussal is ezekről,d e előtte egyszerű emberekre lennék kíváncsi, olyan élet iskolásokra..
Köszönöm ha végigolvastad, és válaszolsz.
Nem tudom, fog-e változni, remélem, igen.
Azért remélem, mert anyám szerintem pontosan ilyen, ahogy leírtad magad. Én igenis hiányt szenvedtem, pontosan azt a szikrát, amit te sem érzel a gyereked felé, én sem kaptam meg. Ez pedig felnőttkoromra csak rosszabb lett, rossz a kapcsolatunk.
Nem tud szeretni, ez ma már világos. Szerencsére én másképp érzek a gyerekeim iránt. Volt előttem elrettentő példa. A gyereknek az a természetes, ahogy felnő, csak később látja, mi nem normális.
Szerintem ez nálad elmúlik, elég tudatosnak tűnsz, majd kialakul. De magától nem, akkor dolgozz rajta.
Az egyik válaszoló hosszú történetét olvasva, arra gondoltam, hogy vajon egy olyan nő, aki nem érez mélyen sem a férje, sem a gyermeke iránt, és ezért elrontottnak érzi az életét, vajon képes lenne mély, szenvedélyes szeretetre bárki más iránt? Nem arról van szó, hogy ő maga valamilyen módon gátolt az érzelmei megélésében, mély érzelmi kötődések kialakításában? Lehetséges, hogy előbb ezt a kérdést kellene rendbe hoznod magadban, és aztán dönteni arról, hogy folytasd-e párkapcsolatod.
Változtatni mindenképp merj. De kezdd magadon. Egy jó pszichológus tényleg sokat segíthet az önismereted fejlesztésében. Segít megérteni, hogy mit is akarsz.
És mikor tisztában leszel magaddal, bátran dönts. Viszont ha még csak 1 év alatti a babád, én türelemre intenélek. Abban az időszakban nagyon könnyű azt érezni, hogy nincs perspektívád, és fojtogat az egyhangúság.
Viszont a gyermeked felé irányuló érzelmek hiánya miatt is mindenképp el kellene menned pszichológushoz. Az egyik barátnőm is így érzett, mint te, és most azt fontolgatja, hogy az apjára hagyja és nem neveli tovább a 8 éves lányát, ő pedig utazgatni fog szerte a világban. És még azt is bebeszéli magának, hogy majd ha felnő a lánya, úgyis megérti, miért hagyta el. Persze, ahogy azt ő elképzeli...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!