Gyed után azonnal táppénz? Csinálta így valaki 2. babával?
Nekem május 21-én jár le a gyed, most voltam intézni a papirokat. Én még nem vagyok terhes, de szeretnék addigra az lenni!
Azt mondták, ha nem vagyok terhes akkor természetesen szabi, viszont ha addig terhes leszek és orvosi papir is van róla, akkor május 22.-én vigye a betegállományos papirt és a szabik tovább tolódnak a következő gyerekkel. Én állami cégnél dolgozom és nekem is ezt mondták, hogy a szabit akkor nem vehetem ki. Nekem annyiból szerencsé van, hogy a betegállomány nem 70, hanem 90%.
De Te vetesd vissza magad, menj betegálloányba és apa igényelje a gyest a második gyerek születéséig!
Pontosan ezt mondták nekem is, hogy azonnal vigyem a betegállományos papírt, aztán íratják alá velem, a fizetés nélküli szabadság megszakítását, így mehetek táppénzre. Ez 70% lenne, ami még mindig több, mint a Gyes, illetve azzal együtt már jobban hangzik.
Engem az lepett meg, hogy alapból nem szóltam a terhességemről, mégis azt a levelet kaptam, hogy sajnáljuk, de jelenleg nem áll módunkban visszavenni, majd jelentkezzek a Gyes lejárta előtt. Ezért szóltam a terhességről, hátha változik valami, végül ezt a lehetőséget ajánlották. Elég szomorú, hogy jogilag ez (az ilyen eset) sehol sincs szabályozva...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!