Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A ti családotok mennyi pénzből...

A ti családotok mennyi pénzből él havonta?

Figyelt kérdés
Magyarország érdekel csak. Mennyi penzből éltek mit dolgoztok?
2016. ápr. 19. 11:15
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
33%

Utolsó előtti! Tényleg gondjaid vannak a szövegértéssel. Már írtam, hogy ehónaptól keresünk ketten együtt 750 ezret, előtte én 3 éven keresztül itthon voltam két kisgyermekkel /az első gyerkőcöm 2013-ban született/. Tehát azóta folyton gyeden-gyesen vagyok. Én ezidő alatt összese 100 ezret hoztam a konyhára. Most májusban kapom először a fizut, mivel most mentem vissza dolgozni. Tehát mostantól élünk jól. És ami a kiadásainkat illeti: az eddigi 450 ezrey bevételünkből 400 ezer ment el lakáshitelre, autólízingre, a két gyerkőcünkre, és egy közel 100 ezres hitelre, amit a szüleinknek vettünk fel, hogy kihúzzuk Őket a csávából.

Nem kesergek. Tényleg jó lesz végre fellélegezni, és egy picit magunkra is költeni.

2016. ápr. 20. 23:52
 42/49 anonim ***** válasza:
24%

Kedves 31-es!

Egy éve költöztünk Pestről Szabolcs(!) megyébe!

Pesten a Vásárcsarnokba jártam vásárolni, a hús, a zöldségek, kb minden, de minden olcsóbb volt mint itt. De nem úgy értem, hogy az akkori, pesti árakat viszonyítom az itteni és mostani árakhoz, nehogy félre értsd. Szóval az élelmiszer kimondható, hogy ott olcsóbb.

Pizza, gyros? Minden utcasarkon, sőt, minden 3.épületben van pesten kajálda, nyilván itt vidéken nincs akkora konkurencia, így ki lehet találni, mi, hol drágább...

Ruházkodás? Érvényes az előző mondatom.

Tisztítószerek? Én Pesten azokba a one euro-s boltokba, meg azokba jártam, ahol a kis kínaiak árulnak, pl a Vásárcsarnok mellett. Össze nem lehet hasonlítani az itteni árakkal.

Rezsi? Na az ugyanannyi, csak azért fizetünk nagyobb rezsit, mert itt 120nm-es családi házunk van.

Szóval kérlek ne hidd/ ne higyjétek el ezt a városi legendát, hogy bezzeg vidéken mennyivel könnyebb...

Egy viszont tény: Pesten én többet kerestem, de nem igaz ez a férjemre, mert ő 2,5xesét keresi az ottani fizujának hála Istennek.

2016. ápr. 21. 07:18
 43/49 anonim ***** válasza:

Utolsó: a végén még kihozod hogy SZabolcsban drágább az élet mint Pesten :-) Ne vicceljünk már. Piac és one euro-s bolt mindenhol van, meg teszko... Ráadásul sokan maguknak termelik meg a zöldség-gyümölcsöt vidéken. Na mindegy, mindenki oda költözik és ott vásárol ahol akar.

Egyébként én 22 évig éltem Zalában, 5 évet Sopronban, aztán 7 évet Pesten, van összehasonlítási alapom.

2016. ápr. 21. 09:02
 44/49 anonim ***** válasza:
25%

Hát hogyne. Kisvárosban tesco, meg one-euro, jól van.

Na puszi.

2016. ápr. 21. 09:28
 45/49 anonim ***** válasza:
90%
Kisvárosból is beülnek az emberek az autóba és elmennek nagybevásárolni (busz is van). Győr-Moson-Sopron vagy Pest megyében sem mindenki nagyvárosban él!Egyébként pl már kisvárosban is simán van Lidl és társai... Férjem nagyszüleit minden nyárn meglátogatjuk Borsodban Miskolcon, mindig dobok egy hátast a szállás árán. Volt, hogy beültünk valahova unokatesókkal iszogatni, a férjem megkérdezte, hogy biztosan jól adták e össze a számlát, mert gyanúsan alacsony volt! Sopronnal most az a gond, hogy már nem csak a város szállt el, hanem a környék is, tehát olyan 20-30 kilométeres körzetben érezhető a változás. Egyébként a pesti hozzászólónak igaza van, többnyire mindenkinek a maga választása, hogy hol próbál meg boldogulni....
2016. ápr. 21. 09:36
 46/49 anonim ***** válasza:
0%
A 750 000- nek meg azt üzenem, ne foglalkozzon az acsarkodókkal! Nem kell neked itt beszámolni a kiadásaidról. Egyébként nem írtad sehol, hogy napról napra éltek.
2016. ápr. 21. 09:38
 47/49 anonim ***** válasza:
25%
Jó, akkor én meg azt mondom, hogy Pesten is tudni kell vásárolni és nem ész nélkül élni és akkor hidd el, nem drágább az élet.
2016. ápr. 21. 09:59
 48/49 anonim ***** válasza:
Jó én még mindig Sopronban lakom és leírtam, hogy baromira jól megvagyunk itt! Nem kell mindennek az árát lesnem, nyilván ésszerű határokon belül és még félrerakni is sikerül a gyereknek (néhány hónap múlva remélhetőleg a másodiknak is) és magunknak is! Sőt nyaralni szórakozni is eljutunk! Ez így van most 28 évesen, friss diplomásként centizni kellett, mert azt hittem, hogy hú de sok pénzt kapok pályakezdőként, na meg beosztani sem nagyon tudtam! :D Vásárolni pedig valamilyen szinten mindenhol ésszel kell! :)
2016. ápr. 21. 12:20
 49/49 anonim ***** válasza:
23%

Én se mondtam egy szóval sem, hogy ne lennénk meg jól, sőt... és nem is panaszkodás volt a célom azzal, hogy felvázoltam, hogy nem drágább Pesten az élet, mint vidéken...

Hidd el, mi is nyaralunk, szórakozunk, megveszünk hál Isten mindent, amire szükségünk van, pazar, új családi házban élünk egy szuper kis kertvárosban, és remélhetőleg hamarosan itt is pocakban lesz a második baba...

Nem olyan "sötét" Szabolcs, mint ahogy sokan gondolják.

Na további kellemes napot mindenkinek.

2016. ápr. 21. 12:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!