A ti családotok mennyi pénzből él havonta?
Utolsó előtti! Tényleg gondjaid vannak a szövegértéssel. Már írtam, hogy ehónaptól keresünk ketten együtt 750 ezret, előtte én 3 éven keresztül itthon voltam két kisgyermekkel /az első gyerkőcöm 2013-ban született/. Tehát azóta folyton gyeden-gyesen vagyok. Én ezidő alatt összese 100 ezret hoztam a konyhára. Most májusban kapom először a fizut, mivel most mentem vissza dolgozni. Tehát mostantól élünk jól. És ami a kiadásainkat illeti: az eddigi 450 ezrey bevételünkből 400 ezer ment el lakáshitelre, autólízingre, a két gyerkőcünkre, és egy közel 100 ezres hitelre, amit a szüleinknek vettünk fel, hogy kihúzzuk Őket a csávából.
Nem kesergek. Tényleg jó lesz végre fellélegezni, és egy picit magunkra is költeni.
Kedves 31-es!
Egy éve költöztünk Pestről Szabolcs(!) megyébe!
Pesten a Vásárcsarnokba jártam vásárolni, a hús, a zöldségek, kb minden, de minden olcsóbb volt mint itt. De nem úgy értem, hogy az akkori, pesti árakat viszonyítom az itteni és mostani árakhoz, nehogy félre értsd. Szóval az élelmiszer kimondható, hogy ott olcsóbb.
Pizza, gyros? Minden utcasarkon, sőt, minden 3.épületben van pesten kajálda, nyilván itt vidéken nincs akkora konkurencia, így ki lehet találni, mi, hol drágább...
Ruházkodás? Érvényes az előző mondatom.
Tisztítószerek? Én Pesten azokba a one euro-s boltokba, meg azokba jártam, ahol a kis kínaiak árulnak, pl a Vásárcsarnok mellett. Össze nem lehet hasonlítani az itteni árakkal.
Rezsi? Na az ugyanannyi, csak azért fizetünk nagyobb rezsit, mert itt 120nm-es családi házunk van.
Szóval kérlek ne hidd/ ne higyjétek el ezt a városi legendát, hogy bezzeg vidéken mennyivel könnyebb...
Egy viszont tény: Pesten én többet kerestem, de nem igaz ez a férjemre, mert ő 2,5xesét keresi az ottani fizujának hála Istennek.
Utolsó: a végén még kihozod hogy SZabolcsban drágább az élet mint Pesten :-) Ne vicceljünk már. Piac és one euro-s bolt mindenhol van, meg teszko... Ráadásul sokan maguknak termelik meg a zöldség-gyümölcsöt vidéken. Na mindegy, mindenki oda költözik és ott vásárol ahol akar.
Egyébként én 22 évig éltem Zalában, 5 évet Sopronban, aztán 7 évet Pesten, van összehasonlítási alapom.
Hát hogyne. Kisvárosban tesco, meg one-euro, jól van.
Na puszi.
Én se mondtam egy szóval sem, hogy ne lennénk meg jól, sőt... és nem is panaszkodás volt a célom azzal, hogy felvázoltam, hogy nem drágább Pesten az élet, mint vidéken...
Hidd el, mi is nyaralunk, szórakozunk, megveszünk hál Isten mindent, amire szükségünk van, pazar, új családi házban élünk egy szuper kis kertvárosban, és remélhetőleg hamarosan itt is pocakban lesz a második baba...
Nem olyan "sötét" Szabolcs, mint ahogy sokan gondolják.
Na további kellemes napot mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!