Nagycsaládosok Nektek mennyi pénz marad a családi kasszában ha a rezsit kifizettétek? Kényelmesen elvagytok ennyi pénzből?
Rezsi + megtakarítás elutalása után 350.000 marad.
Hitelünk nincs.
Igen, kényelmesen elvagyunk.
a gyerekek miatt kell az autó, az elvisz havi 50-100e között. A bérletek is drágák lennének, meg gyerekekkel ingázni iskolába ovodába komoly munka mellett hát, inkább az autó.
a rezsink a nagy lakás miatt 60ezer+
a bevásárlás, ha főzök is, akkor is min. 60ezer egy hónapban, de inkább 100ra számolok.
ezen kívül teszek félre gyerekenként 20ezret havonta és van valamennyi hitelünk is, mert a + gyerekszám miatt nagyobb lakás kellett.
Szóval a havi alap megélhetésünkre kell legalább 300ezer, ha kell a gyereknek csizma, kabát, ruha, meg nekünk is, akkor az +50ezer mondjuk kapásból,
Nagyjából havi 400-500ezer az, amire szükségünk van havonta, de ez a minimum most. Hogy ezen túl mennyi marad, nem tudom, néha egyszeri bevételre van 1mill, vagy havi 100 körül.
Ezen túl a gyerekeknek külön sport, külön foglalkozás, évi egy nyaralás, zsebpénz, mikor mi, majd később az egyetem.
Ennél általában csak több megy el pl. most téli gumi 120ezer, karácsony 100ezer stb.
Annál a kérdésnél leginkább egy válaszoló ellenezte a dolgot, legalábbis én úgy néztem.
Én az arany középút híve vagyok: nem kell a gyerek segge alá autó meg lakás 18 évesen, de nem is csak a minimumot akarjuk megadni nekik (étel, lakhatás aztán a többit oldja meg ahogy tudja....).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!