Hol fürdetitek, fürdettétek az újszülött babát? Fürdőszoba vagy szoba? Befűtöttétek plusszba?
Én a fürdőben szeretném, szerintem egyszerűbb, praktikusabb, nem kell becipelni a kádat mindig, ha még kell víz, könnyen lehet melegebbre, hidegebbre, nem loccsan ki a szőnyegre, padlóra, stb. Anyám visoznt teljesen elhűlt, mikor mondtam, hogy ő még ilyet nem is hallott, mert a kisbabákat a szobában szokták fürdetni. Én semmi értelmét nem látom ennek, ahogy én sem a szobában fürdöm, így nem értem a baba miért kéne ott fürödjön (persze más, ahol nem fér el a kiskád a fürdőben, de nálunk simán elfér).
A másik kérdés, befűtitek a szobát ahol fürdettek? Hány fokra? Hogyan?
Panelházban lakunk, a fürdőszoba a lakás közepén van. Nem fűtöttünk be külön, általában ez a legmelegebb része a lakásnak.
Viszont ha a nagyszülőknél voltunk akkor kb. fürdetés előtt negyed órával bekapcsoltuk a hősugárzót a fürdőben. (családi ház, a fürdőszoba szélső helyiség a ház északi oldalán, a fürdőszoba alapterületéhez mérten nagyon kicsi radiátorral)
Eleinte benn a nappaliban, reggelente fürdettük. 1 hetes korában áttértünk a fürdőszobára, szintén reggelente, mert a mosógépen elfér a kád és a férjem se emelgeti a vizet kétszer, a zuhany elér odáig.
Polgári lakás, gyakorlatilag felfűthetetlen, de mi nem is szeretjük a meleget itthon, így nem is akartuk ahhoz szoktatni. Így a helyiségek helyi fűtése szinte megoldhatatlan feladat, vagyis nincs különbség a fürdő és a nappali között.:)
Fürdőszoba, ezen mi is átestünk, miért nem a szobában?
Nem látom be miért kellene a szobába fürdenie azért mert 53 cm nem 153...
Ugyanez volt a bilivel is, miért nem a szobában?
Mert az a szoba az meg wc
A szobában kényelmesebb volt, mert ott rátehettük az ágyra (1 személyes heverő), így megfelelő magasságba került. A fürdőbe állvány nem fért volna el, a nagy kádban alacsonyan lett volna.
Onnan hogy már sokat pacsált, a konyhában fürdettük (két székre raktuk a kádat), hogy ne menjen szét a parketta. Csak onnantól került a fürdőbe, hogy tudott ülni. Elég sokára.
Nem fűtöttünk külön.
Mi kezdettől fogva a fürdőben. Panelban lakunk, ősszel született, már fűtöttek, jó meleg volt, bár eleinte még fűtőventillátorral is melegítettünk kicsit.
Egyszerűbbnek láttuk így, mert nem kellett hordani a vizet a kádba.
Az elején egyébként teljesen mindegy, hol fürdetsz, csak később elkezd pacsálni.
Fürdőszobát csak télen fűtöttük, így is az volt a legmelegebb hely a lakásban.
Mi a fürdőszobában fürdettük a babánkat, apukám csinált a kádra rácsot, arra raktuk a kiskádat. Így helytakarékos is volt, mert amúgy kicsi a fürdőszobánk és praktikus is, mert a víz, amit kipacsált, belefolyt a nagykádba. A kád mellett van egy kis asztal (szintén apukám csinálta, hogy pont beférjen oda) azon egy pelenkázólap, ott vetkőztettük és öltöztettük a babát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!