"Jót tesz" a kistestvér?
Van egy 6 éves fiúnk. Nem mondanám rá, hogy rossz, de eleven,és mindenhez/mindenkihez van hozzáfűzni valója. (Nem szemtelenül.)
K. 1 éve a Dr. nénink mondta viccesen, hogy jót tenne neki egy kistestvér. Akkor csak mosolyogtam rajta, mert egyáltalán nem terveztünk másik babát.
Azóta rám tőrt a vágy, hogy szeretnék még egy gyereket.
Vajon az addigra 7 éves fiúnkra milyen hatással lenne?
Tényleg "jót tesz" egy kistestvér, vagy ekkora korkülönbség miatt még nehezebb lenne vele/velük?
(Nekem és a Férjemnek sincs testvérünk.)
Köszönöm a válaszokat!
Mi is egykék vagyunk a Férjemmel.Nem érzem magunkat önzőnek. Nincs veszekedés az utolsó kocka csokin :-)
A fiúnkat kérdeztük, illetve mondta magától. Ő szeretne kistestvért. Persze még nem tudja milyen változásokkal járna. Szerintem még a korkülönbséget se érzékeli teljesen.
Azzal tisztában van, hogy eleinte kisbaba, de szerintem ő úgy gondolja, hogy hamar "összenőnek", és együtt tudnak Legozni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!