Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » "Jót tesz" a kistestvér?

"Jót tesz" a kistestvér?

Figyelt kérdés

Van egy 6 éves fiúnk. Nem mondanám rá, hogy rossz, de eleven,és mindenhez/mindenkihez van hozzáfűzni valója. (Nem szemtelenül.)

K. 1 éve a Dr. nénink mondta viccesen, hogy jót tenne neki egy kistestvér. Akkor csak mosolyogtam rajta, mert egyáltalán nem terveztünk másik babát.

Azóta rám tőrt a vágy, hogy szeretnék még egy gyereket.

Vajon az addigra 7 éves fiúnkra milyen hatással lenne?

Tényleg "jót tesz" egy kistestvér, vagy ekkora korkülönbség miatt még nehezebb lenne vele/velük?

(Nekem és a Férjemnek sincs testvérünk.)

2016. ápr. 8. 16:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
69%
Az enyémnek jót tett, 10 év van köztük. Nagy a szerelem.:)
2016. ápr. 8. 16:28
 2/12 anonim ***** válasza:
95%

nálunk is ennyi lesz :) szerintem gyerekkorukban nem lesznek olyan tesók. gondolj bele, mire a kicsi elkezd játszani, a nagy már befejezi. fiad van neked is. azért őket nem nagyon köti le, hogy tolják a babakocsit, fürdessék a pici tesót. csak mert nekem ezek élvezetesek voltak a szintén 7 évvel fiatalabbal :)

de van egy tesóm akivel 2,5 év a korkülönbség, na vele tényleg testvérek voltunk :) reggeltől estig együtt játszottunk, öltük egymást, szó szerint verekedtünk míg vér nem folyt majd barbiztunk tovább mikor kibőgtük magunkat :D ha büntiből külön szobában kellett lennünk, átlógtunk egymáshoz :)

na ilyen nem lesz nálunk, de felnőtt korukra eltűnik majd az a 7év :)

2016. ápr. 8. 16:33
 3/12 anonim ***** válasza:
52%

Előző, ez így nem igaz. Egy bőven 10 éves gyerek még játszik. Ha meg csak 7 év a korkülönbség, akkor főleg.

Ha jól csinálod, jó tesók lesznek az elejétől.

2016. ápr. 8. 16:40
 4/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Azt tudom, hogy nem tudnak együtt játszani.

Arra lennék kíváncsi, hogy a viselkedését mennyire befolyásolhatja?

Persze, minden gyerek más.

Kíváncsi vagyok, hogy másoknál hogyan alakult egy "problémásabb" nagytesó viselkedése a kistesó érkezése után. Jó vagy rossz hatással volt-e a viselkedésére?

2016. ápr. 8. 16:40
 5/12 anonim ***** válasza:
85%

Nálunk 8 év van közöttük. A nagyfiam elég eleven gyerek, izgága, mondhatjuk úgy is, hogy "problémás", bár nem igazán tartom annak, csak nem az a simulékony természet. De emellett meg nagyon okos, értelmes, nagylelkű, viszont temperamentumos, indulatos.

Két hónapja született meg az öccse, és imádja :) Nagyon büszke rá, imád nagytesó lenni, és nagyon szépen bánik a babával. Ha nem is maradéktalanul, de már egész jól berögzült nála, hogy nem trappol át a lakáson, ha az öccse alszik, és úgy általában véve is sokat szelídült, mióta megvan a kicsi. Olyan dolgokban is változott, amire nem is számítottam, például újabban kezdi beismerni, ha hibázott. Eddig, ha leszidtam valamiért, akkor megsértődött, és elvonult duzzogva. Mostanság a duzzogás után néhány perccel jön, és bocsánatot kér, és mondja is, hogy "igazad volt, nem csinálok ilyet máskor". Azt nem mondom, hogy kisangyal lett belőle, de tényleg nagyfiúsabb, érettebb lett sok tekintetben.

2016. ápr. 8. 18:59
 6/12 anonim ***** válasza:
2%

Mi nem akarunk "kistesot" a gyereknek. Így kiegyensúlyozott, megvan mindennek a rendje, ráadásul 8 eves. Megmondta nem akar síró babát, tanulni sem tudna :)

Nem a kiszrso neveli a gyereket neked kellene. Lehet csak rontaná a helyzetett

2016. ápr. 8. 19:47
 7/12 anonim ***** válasza:

Egyfele keppen tudhatod meg

....:) :) :) szerintem jot is tehet, meg legalabb osztozni is megtanul majd, mert muszaj lesz, nem lesz onzo es irigy felnott! Vagy csak kisebb esellyel!:) szerintem (lehet h kicsi ehhez de..) milenne ha megkerdezned h kisfiam mit szolnal egy kisocsihez vagy hugihoz?:)

2016. ápr. 12. 19:11
 8/12 anonim ***** válasza:
40%

Méghogy nem lesz irigy és önző. Alig látok a környezetemben normális felnőtt testvéri kapcsolatot, annál inkább mérhetetlen irigységet, gonoszságot, marakodást.

Kérdező, ne befolyásoljon ez a további gyermekvállalásban, mert nem tudhatod, hogy milyen testvérek lesznek. Ha ti szeretnétek még gyereket, akkor vállaljatok, de ne kistesót a már meglévő gyerekednek.

Nekem van testvérem, jó a kapcsolatunk, de nem állunk közel egymáshoz, ritkán találkozunk. Gyerekként nem tudtunk együtt játszani, 4 év van köztünk és már ez is sok volt.

2016. ápr. 12. 20:39
 9/12 anonim ***** válasza:

A személyiségének jót fog tenni. Megtanul várni, türelmesnek lenni, osztozkodni, segíteni. Lesznek számára (és számodra is) nehezebb időszakok, de végül megéri. Lehet, hogy nem fognak sokat együtt játszani, és a nagyot sokszor idegesíteni fogja a kicsi, de lesz egy testvére, és ez a legszebb ajándék tőletek.

Az is igaz, hogy ne miatta vállalj még egy gyereket, hanem magad és a férjed kedvéért, ha tényleg szeretnétek.

Nekem két kisfiam van 2 év korkülönbséggel. A nagyobbik elég nehezen kezelhető, ADHD-s. Az első 2 év maga volt a pokol, most viszont már ragaszkodnak egymáshoz, és egyre kevesebb a problémás helyzet. Utólag már úgy gondolom, jobb lett volna legalább 4-5 év korkülönbség, mert mostanra már sokat komolyodott a nagyobbik fiam (5 éves), és teljesen máshogy áll hozzá a kicsikhez, babákhoz, sokkal nyugodtabb, kedvesebb, sőt már azt is mondta, örülne még egy kistesónak.

2016. ápr. 12. 23:26
 10/12 anonim ***** válasza:

Hat ... Akkor olyan környezetben élsz sajnos

Én ahol tudom h az illetőnek van testvére mindig azt figyelem meg h nem olyan önző

Az más ha Valaki idegenekkel az! De párkapcsolatokvan is nagyonmeglatszodik ha Valakinek van tesoja vagy nincs pl

Le lehet pontozni de ez így van legalábbis az én környezetemben !!:) :):)

2016. ápr. 12. 23:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!